Billig skiferie

Her finder du tilbud på din næste skitur

Vores mission hos Ekstra Bladet Rejser er at hjælpe dig med at finde de billige rejser. Du kan her se de tilbud, som vi har fundet, og læs også vore tips og tricks til at komme billigt afsted på skiferie.


Seneste deals

Rejsetidspunkt Rejseformer Praktisk information

Drømmer du om en skiferie, hvor du kan se Norges storslående naturlandskab fra de snedækkede fjelde? Eller måske drømmer du om at opleve Alperne i vintersæsonen på tæt hold? Drømme er fantastiske, og drømmen om at komme på skiferie kan blive til virkelighed. Endda til en fornuftig pris! Skiferie er ofte noget, der bliver forbundet med en dyr rejseform, men det behøver det nødvendigvis ikke at være. Der er masser af gode tilbud og rabatter at finde, når det kommer til skiferie. Det handler bare om at vide, hvor man finder tilbuddene. Her på siden hjælper vi dig gerne med at finde de gode tilbud! Læs videre og få gode råd og vejledning til, hvordan du finder de billige skiferier.

Hvornår skal jeg booke min skiferie?

Listen over steder, hvor du kan tage på skiferie, er lang. Men du behøver ikke nødvendigvis rejse langt, for at komme ud på de sneklædte pister! Der er masser af skisteder i Skandinavien, og vil du mere sydpå, så er det heller ingen hindring. Generelt starter sæsonen for ski i december og slutter i april. Vil du gerne finde en billig rejse, så kan du søge udenfor de mest populære uger. Der er oftest mest travlhed på pisterne i juleferien, til nytår, i vinterferien og i påsken. Det er for de fleste danskere oplagt at tage afsted i disse uger, da det ofte er lig med obligatoriske feriedage. Er du dog mere fleksibel, kan du spare mange penge ved at booke udenfor disse perioder. Helt ideel er at gå efter de uger der ligger imellem nytår og vinterferien. Her er der billigere priser, og sneen er god til ski, grundet det koldere vejr. Det kan også være en fordel at booke skiferien efter vinterferien og fremefter. Her finder du gode tilbud på skiferier, og der vil stadig være sne at finde på pisterne, samt flere solskinstimer.

Til toppen

Hvor finder jeg en billig skiferie?

Der er mange lande at vælge imellem, når du vil på en billig skiferie. Det kan til tider være uoverskueligt at skulle vælge, hvor rejsen skal gå til. Når du ved, hvad du søger, kan det hurtigere blive noget lettere at finde en billig skiferie, der passer dig! Her har vi forsøgt at inspirere dig lidt.

  • Børnevenligt: Skiferie er ofte populært for børnefamilier, så det at finde et sted med gode børnebakker kan være ønskeligt. Sverige og Norge har gode og børnevenlige bakker. Du finder blandt andet de gode børnebakker ved steder som Isaberg, Hemsedal og Trysil.
  • Off-pist: Er du typen der er vild efter off-pist, så er en skiferie sydpå helt ideel. Steder som St. Anton og Ischgl i Østrig har super gode muligheder for off-pist. Andre gode steder at nævne er Canazei området i Italien eller Val d’Isère i Frankrig. Fælles for disse er deres suveræne off-pister, men der er også et stort udvalg af blandt andet røde pister.
  • Afterski: Måske planlægger du efter en lang dag med ski at smutte til den populære event afterski. Du kan stort set komme til afterski ved alle destinationer, men nogle er mere nævnelsesværdige end andre. Østrig er nok det land, der ryger på toplisten over de mest kendte afterski fester. Specielt Ischgl er kendt for dets fester! Men andre østrigske steder som Saalbach og Schladming byder også på fest og farver. Ønsker du ikke at rejse så langt for festen, kan du sagtens finde en god afterski fest i Skandinavien. Blandt andet har vores skandinaviske nabo, Sverige, festlige aftner på pisten i Åre.
  • Langrend: Elsker du at opleve det utrolige vinterlandskab på langrendsski? Så er der masser af flotte steder at søge hen. At tage til Alperne i Frankrig er helt aktuelt for den rutinerede på langrendsski. Området La Clusaz har masser af udfordringer at byde på, og i højderne får du den mest utrolige udsigt. En anden god og billig mulighed for langrend er at tage på weekendtur til Oslo. Blot 30 min kørsel nord for Oslo ligger området Nordmarka. Her finder du mere end 2000 km sammenhængende løjper, så der er rigeligt at få udforsket. Det er muligt at tage T-banen fra Oslo centrum ud til Nordmarka.

Til toppen

Hvad skal jeg have med i mine overvejelser før jeg booker?

Når du vil booke en billig skiferie, er der en masse ting du kan gøre for at spare mest muligt. Et godt råd er at finde svar på efterfølgende spørgsmål. Er der flybilletter og hotel i rejsen? Er der liftkort inkluderet, eller skal det købes ved siden af? Er rejsen inklusive eller eksklusive leje af udstyr? Er der skiundervisning med i rejsen?

Det kan være godt at undersøge, så du ved, hvad du får for dine penge. Gå derfor gerne efter de tilbud, hvor liftkort og eventuelt leje af udstyr er inkluderet i rejsen. Er du en af dem der har eget skiudstyr, så kan du selvfølgelig se bort fra tilbuddene med betalt leje af skiudstyr. Jo mere bevidst du er om, hvad du har behov for på skiferien, jo mere kan du arrangere hjemmefra. Så kan du finde de bedste tilbud på forhånd og undgå ubehagelige overraskelser, såsom ekstraudgifter, når du er afsted.

Du kan også vælge at køre turen selv. En kør-selv ferie kan både være billigere, men bestemt også mere praktisk. Skitøj og udstyr fylder meget, så at pakke det i bilen, i stedet for at skulle have det i kufferter og emballage i lufthavnen, er meget lettere.

Til toppen

Hvad skal jeg pakke til skiferien?

Er du en af dem, der benytter en pakkeliste til rejsen? Pakkelister er super hjælpsomme, når der er mange ting at huske på. Dog kræver skiferie lidt andre ting i kufferten, end andre ferieformer. Her får du en liste over ting, der er gode at have med til skiferien.

Pakkeliste
Skitøj Husk at pakke ski-jakke, -bukser, -undertøj, -strømper og -handsker
samt et halstørklæde/halsedisse.
Skiudstyr Husk ski-støvler, -stave, -hjelm, -briller, -rygsæk, -voks og ski eller
snowboard. Du kan evt. leje dig til udstyret.
Varmt tøj Pak gerne varme handsker, hue, vinsterstøvler og overtræksbukser
ned i kufferten, til når du ikke står på ski.

Skal jeg selv købe mit skiudstyr?

Hvis du ikke ejer dit eget skiudstyr, så skal du ikke gå i panik. Der er altid mulighed for at leje sit skiudstyr, såsom støvler, ski, hjelm og stave. Du får hjælp af de ansatte ved i butikken til at få det helt rigtige udstyr, der passer dig. Nogle tilbud på rejser er leje af skiudstyr inkluderet. Ellers kan du ofte finde et godt tilbud på leje af udstyr i butikkerne tæt på pisten. Det er en god ide at bestille dette, inden du tager afsted på ferien.

Skitøj er desværre ikke muligt at leje, så det må du selv ud at købe inden afrejse. Mange sportsoutlet butikker har masser af billigt skitøj. Behøver det ikke være fra den nyeste kollektion, så kan du finde godt kvalitets skitøj til en god pris!

Til toppen

Er der andet jeg skal vide?

Når du endelig har fået booket den perfekte skiferie, så er det bare at nyde det! Det er en helt specielt følelse, når du er oppe i de smukke bjerge og har den flotteste udsigt over hele området. Selvom det er skiferie og koldt vejr, så kan der sagtens være masser af sol, så husk endelig at få solcremen med.

Til toppen