Billige rejser til Vietnam

Her finder du gode tilbud og tips til din billige ferie til Vietnam

Smukke naturlandskaber, autentiske landsbyer og betagende kultur! Vietnam venter på dig, og her finder du alt fra billige afbudsrejser, flybilletter og til tilbud på hoteller og all inclusive rejser til dette fantastiske land.


Duften fra gadekøkkenet trækker dig væk fra Hanois vrimmel og ind i en verden af smag. Sandstrandene lokker med bløde bølger og strålende sol. Og den historiske fortælling er altid nærværende i form af huse fra den franske kolonitid, mindesmærker fra Vietnamkrigen og hyldester til de kommunistiske sejrherrer. Vietnam trækker i alle sanser. Ekstra Bladet rejser har samlet en række tips og tricks til dig, der vil have en billig rejse til Vietnam – hvad enten du er til all inclusive, langtidsplanlægning eller last minute rejser.

Hvornår skal jeg rejse til Vietnam?

Vietnam kan besøges året rundt, men klimaet er forskelligt alt efter, hvor du er i landet.

 • Vinter: I det nordlige Vietnam kan temperaturen falde til omkring 12-16 grader, og i det nordlige højland kan der endog falde sne. Det centrale Vietnam er ikke så behageligt – monsunregnen falder mellem september og februar, og kan gøre det svært at komme rundt. I Sydvietnam er klimaet mest behageligt i december til februar.
 • Forår: Generelt er foråret et godt tidspunkt til at besøge Vietnam. I nord er temperaturerne behagelige, og der falder ikke megen regn. I syd er der meget varmt i forårsmånederne frem til juni. I april kommer temperaturene sjældent langt under 30 grader.
 • Sommer: I Sydvietnam strækker regntiden sig fra juni til november, og det kan være en prøvelse at besøge området i den periode. De mange byger er dog med til at forfriske den ellers varme luft. I det centrale Vietnam er der varmt og tørt om sommeren – så det kan være et godt tidspunkt at se regionen.
 • Efterår: I nord strækker efteråret sig frem til december, og her er vejret generelt behageligt. I Syd- og Centralvietnam er regntiden i fuld gang.

Hvordan skal jeg rejse til Vietnam?

Mulighederne for at få en billig rejse til Vietnam er mange – så det er op til tegnebog, magelighed og eventyrlyst at vælge, hvad du skal.

 • Pakkerejser og all inclusive: På grund af afstanden er fly den mest fornuftige måde at komme til Vietnam på. Rejsende til Vietnam vælger ofte en pakkerejse – enten i form af forbookede fly og hoteller eller i form af en samlet pakke, der også har giver dig adgang til udflugter, lokale guides og mad og drikke. Det er en slags all inclusive-løsning, der ofte er kombineret med rundrejser. Hvis du holder øje med last minute-tilbud, kan det være vejen til en billig rejse til Vietnam.
 • Rejs selv: Er du eventyrlysten, kan du vælge selv at booke flybilletter og finde overnatninger undervejs, mens du rejser rundt i Vietnam. Det giver den ultimative frihed, hvor du selv vælger, hvornår du skal lade dig lokke af stranden, storbyen og attraktionerne. Det er ofte den sikreste vej til en billig rejse til Vietnam. Overnatningen kan både være luksushoteller, vandrehjem, telt eller privat indkvartering – alt efter temperament og budget.

Hvordan kommer jeg rundt i Vietnam?

Generelt er der fine muligheder for at komme omkring på egen hånd, selv om du nogle gange skal væbne dig med tålmodighed.

 • Fly: Der er indenrigsruter mellem de fleste større byer og attraktioner, og hvis du har øjnene med dig, kan du finde ret billige billetter. Sørg dog for at tjekke anmeldelser på de enkelte flyselskaber, så du ikke havner hos de, der har et dårligt ry.
 • Tog: Togene i Vietnam er relativt behagelige, og selv om jernbanenettet ikke er lige så udbygget som i mange andre asiatiske lande, er det en god måde at komme rundt på. Togturen kan også anbefales, hvis du vil opleve de smukke landskaber og den venlige lokalbefolkning på en afslappet måde.
 • Bus: Busser mellem byerne er billige, men turen kan være lang på grund af vejforhold og mange stop. Det kan dog være en udmærket transportform, hvis du ønsker en billig rejse til Vietnam, eller du gerne vil møde de lokale.
 • Bil: Det er svært at leje biler uden chauffør, og det er nok godt det samme – det kræver nemlig nerver af stål at køre i bil på Vietnam. Både lokale og turister bruger i stedet muligheden for at leje en bil med chauffør. Det er mest almindeligt til sightseeing i byerne og deres nærmeste omgivelser, men du kan også leje biler med chauffører, der kører dig til andre byer.
 • Båd: Den perfekte måde at kombinere transport med sightseeing. Vietnam er et vidunderligt land at sejle i, og både kystsejlads og flodsejlads er en del af enhver vellykket ferie til Vietnam. Der er både færger, private både og turbåde at vælge imellem.