Billige rejser til Tyrkiet

Tilbud på charterrejser og sommeferier i Tyrkiet

Leder du efter en ferie med svajende palmer, kolde drinks og sand mellem tæerne? Så er en billig rejse til Tyrkiet lige noget for dig! Her på siden finder du billige rejser til Tyrkiet samt gode tips og tricks til din ferie i solen.


Sparetips Destinationer Overnatning

Den evige klassiker Tyrkiet står stadig højt på listen over rejsemål for sommer- og solferier, ligesom Spanien, Italien og Grækenland. Vi danskere har i mange år nydt godt af Tyrkiets høje temperaturer, sandstrande og afslappende all inclusive rejser. Og vi tager stadig på billige charterrejser og afbudsrejser hertil. Tyrkiet er nemlig et rejsemål, hvor du kan læne dig tilbage i liggestolen, og slappe af til lyden af havets brusen.

Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt til Tyrkiet?

Mange forbinder allerede Tyrkiet med en billig charterrejse. Og landet er virkelig billigt at være på ferie i! Hvis du gerne vil finde en rejse til Tyrkiet, til den billigste pris, så er der lige et par ting, du kan overveje.

 • Afbudsrejser: Når sæsonen for solferier nærmer sig, udbydes der mange billige afbudsrejser til Tyrkiet. Hvis du gerne vil spare penge på rejsen til Tyrkiet, kan du med fordel lede efter afbudsrejser eller last minute rejser. Rejserne er af samme kvalitet, bare billigere, da rejseselskabet gerne vil have udsolgt. Du kan endda være heldig at finde rejsen til halv pris! Nogle gange vælger rejseselskabet også at udbyde uspecificerede rejser. Det vil sige, at du først ved kort tid før afrejse, hvilket hotel du skal bo på. Ved sådan en rejse er der virkelig penge at spare.
 • Fly: At bestille hotel og flybilletter hver for sig, kan også gøre ferien til Tyrkiet billigere. Lavprisselskaberne udbyder ofte billige flybilletter til Istanbul, Alanya og Bodrum. Det handler bare lige om at finde dem. Start søgningen i god tid for at finde flybilletter til Tyrkiet til den bedste pris. Det kan også være, at last minute billetterne er de billigste, så vurder, om du har nok is i maven til at vente.
 • Hotel: Hvis du allerede har bestilt flybilletten til Tyrkiet, skal du også bruge et sted at sove. Hoteller og resorts i Tyrkiet er forholdsvis billige, og der er ofte gode rabatter at finde. Leder du efter hotelværelser, som bliver udbudt i last minute, kan du spare en hel del. Du kan også spare en skilling på at vælge de 3* hoteller i stedet for de mest luksuriøse. Desuden er standarden i Tyrkiet en anden end den herhjemme, hvorfor 3* hoteller i Tyrkiet kan føles som et 4* hoteller.
 • All inclusive: En anden god måde at spare penge på er ved at købe en all inclusive rejse til Tyrkiet. På den måde kan du spise og drikke, alt det du vil uden at tænke på madbudgettet undervejs. All inclusive rejser er ofte billigere end at spise alle måltider ude på restaurant. Restauranterne forhøjer nemlig ofte prisen, da vi turister nok skal betale alligevel.
 • Være i god tid: Hvis du gerne vil på en billig rejse til Tyrkiet, kan det også være en god idé at booke rejsen i god tid. Flere og flere rejseselskaber tilbyder nemlig early bird-tilbud. På den måde booker flere gæster på forhånd, og rejseselskabet får skabt et tidligt salg.

Til toppen

Hvor kan jeg tage hen i Tyrkiet?

En rejse til Tyrkiet bør helt sikkert indeholde sol, strand og vand. Men Tyrkiet byder også på en masse hyggelige kystbyer og en historisk hovedstad. Her kan du læse lidt om populære rejsemål i Tyrkiet:

 • Alanya og Side: Disse to feriebyer er måske de to mest kendte i Tyrkiet. Alanya og Side ligger på den sydlige kyst og lige ved siden af hinanden. Hvert år besøger ferieglade gæster de to feriebyer, da de ligger lige ned til fantastiske sandstrande. Og ikke mindst byder byerne på masser af oplevelser. Alanya har i mange år været mest kendt for et livligt natteliv, og er det stadig. Men byen er meget mere end det. Her er der nemlig også gode shoppingmuligheder og hyggelige restauranter. Hvis du gerne vil forkæles, finder du også et stort udvalg af tyrkiske bade og skønhedssaloner. I Side finder du et væld af kulturelle seværdigheder og historiske ruiner. Tag på slentretur i den gamle bydel, hvor du kan købe souvenirs i små lokale butikker, og se de charmerende huse. Og selvfølgelig er der en sandstrand, der lokker med det krystalklare vand.
 • Mamaris og Bodrum: Feriebyerne Mamaris og Bodrum ligger vest for Alanya og Side. Hvis du er til ren afslapning på stranden og god tyrkisk mad, så er Mamaris og Bodrum noget for dig. Mamaris har det hele, når det kommer til solferier. En smuk strandpromenade, gyldne strande, livligt by- og natteliv samt en hyggelig marina. Ved strandene i Mamaris finder du også masser af muligheder for vandsport. Skal du på ferie med familien, så anbefales feriebyen Bodrum. Bodrum er tyrkernes egen feriefavorit, da atmosfæren er mere afslappet og færre turister. Også her er der plads til afslapning på strandene, shopping i gaderne og vandsport ved kysten.
 • Cesme og Kusadasi: På den mere nordvestlige del af Tyrkiets kyst finder du Cesme og Kusadasi. Feriebyerne ligger ud til Det Ægæiske Hav og er to rejsemål, som ikke er besøgt nær så meget af turister. Cesme kaldes for "Den Tyrkiske Riviera", og her kan du opleve en ferieby, der føles mere ægte tyrkisk. Omkring byen er der flere varme kilder og uspolerede landskaber. Kusadasi ligger en smule syd for Cesma, og på en klar dag kan du se hele vejen til den græske ø Samos. Det siges, at byen er en af Middelhavets smukkeste og er i dag en populær feriedestination. Kusadasi har en smuk strandpromenade med palmer og caféer, hvor du kan nyde solens varme stråler. Bymidten består af gamle og nye bygninger samt hyggelige butikker og restauranter.
 • Istanbul: Hovedstaden hedder Istanbul og ligger i den nordvestlige del af Tyrkiet. Byen byder på gamle kvarterer med smalle gader og små butikker. Som på en rigtig storbyferie kan du i Istanbul shoppe løs, spise på restaurant og tage på museer. Du kan nemt gå rundt til de fleste seværdigheder i Istanbul, ellers kan du tage sporvognen.

Til toppen

Hvordan kan jeg bo i Tyrkiet?

 • Hotel: Hvis du gerne vil bo centralt i Tyrkiets feriebyer, er et hotel den perfekte løsning. På hotellerne bliver du indkvarteret på et værelse med det mest nødvendige. Ofte er der også en tilhørende altan eller terrasse, hvor du kan nyde det dejlige vejr. Hotellerne ligger ofte mere inde i byen, og der er oftest en tilhørende swimmingpool.
 • Resort: Er du mere til kort afstand til stranden og swimmingpools, så kan et resort være det rigtige valg. Resorterne ligger nemlig tit ved stranden, så du nemt kan hoppe i bølgen blå. Ofte tilbyder resorter i Tyrkiet også ophold med all inclusive, så du ikke behøver at bekymre dig om mad eller drikke.
 • Ferielejlighed: I Tyrkiet er der også en del, som udlejer ferielejligheder. Det kan være en billigere løsning, da du selv kan lave maden. Hvis du vælger at leje en ferielejlighed, skal du oftest selv stå for transporten til og fra rejsemålet samt under ferien. Fordelen ved en ferielejlighed er, at du oftest kan finde en, hvor der er plads til hele familien.
 • Camping: Som så mange andre steder i Europa, findes der også campingpladser i Tyrkiet. Spænd campingvognen bagpå bilen, hvis du har mod på at køre hele vejen tværs gennem Europa. Ellers er det ofte også muligt at leje et mobile home eller en hytte. Tag hele familien med, hvis du vil på campingferie. Her findes der nemlig legepladser, swimmingpools og andre aktiviteter for hele familien.

Til toppen

Hvordan er vejret i Tyrkiet ?

Tyrkiet er uden tvivl en storfavorit at rejse til i sommersæsonen. Men grundet landets tættere placering på ækvator end Danmark, så har landet lidt flere varme dage og måneder. Fra april til november er det helt aktuelt at tage på en dejlig charterrejse eller badeferie ved Tyrkiets kystdestinationer. Her er der nemlig dagstemperaturer, der går fra 21 - 34 grader, men varmegraderne afhænger selvfølgelig af, hvor du befinder dig i Tyrkiet. Kysten er altid et godt sted at opholde sig om sommeren, da du kan køle dig ned i vandet ved de skønne sandstrande.
Lidt om Tyrkiet…
Hvad er hovedstaden i Tyrkiet Ankara
Hvor mange indbyggere er der i Tyrkiet? I 2016 var der 79,51 mio.
Hvor stor er Tyrkiet? 783.562 km²
Hvilken valuta bruges i Tyrkiet? Tyrkiske lira