Billige rejser til Tenerife

Kom billigt afsted til den spanske ø Tenerife

Drømmer du om at rejse til Tenerife? Det forstår vi hos Ekstra Bladet Rejser godt! Vi hjælper dig med at finde de billige rejser til Tenerife, samt give dig gode råd og information om denne herlige ferieø.


Attraktioner Vejret Rejseformer Sparetips Transport Overnatning

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, og der bor knap en million mennesker på øen. Tenerife er med sin lange kyststrækning og lækre strande en utrolig populær feriedestination for solnydere og vandhundene. Men Tenerife rummer også andre smukke skatte, som gør øen til noget helt særlig. Vi fortæller dig her, hvordan du kan komme billigt til Tenerife, og hvad du kan opleve samt forvente af øen.

Hvad kan jeg opleve på Tenerife?

Tenerife er en af De Kanariske Øer, men øen udskiller sig helt fra de andre. Her nævner vi blot nogle af de ting, som du kan opleve på solrige Tenerife.

 • Teide: En af de ting, der gør Tenerife til noget helt særligt, er den kæmpe vulkan, der tårner op midt inde på øen. Og uanset hvor på øen du befinder dig, så kan du altid se Teide. Vulkanen er 3718 meter høj, og regnes for stadig at være aktiv, selvom det er mere end hundrede år siden, der sidst var udbrud. Det er muligt at tage svævebanen op på vulkanens bjergside, hvorfra du vil få en smuk udsigt over den nationalpark, som omgiver vulkanen. Turen til og op på Teide er helt fantastisk, og her er der masser af indtryk at få. Her vil du se flere plantager samt uberørt og til tider gold natur.
 • Loro Park: En af de parker, der kan glæder alle aldre, er Loro Park. Parken er en zoologisk have, men også meget mere. Idet du træder ind i parken, er det som at være i et andet univers. Hele parken er smukt dekoreret, og der er indhegnede såvel som fritgående dyr. I Loro Park kan du se dyrene blive fodret og opleve de mest fantastiske dyreshows. Her er showet med de store spækhuggere nok et af de mest utrolige. Ved spækhuggershowet kan du sætte dig til rette i den såkaldte Splashzone, hvor du skal regne med at blive godt gennemblødt af vandet fra spækhuggernes plasken. I parken kan du komme ind i en stor voliere, hvor fuglene flyver frit omkring. Der er også mulighed for at gå forbi "hospitalet", hvor der bliver taget hånd om de skadede dyr. Loro Park er bestemt et besøg værd, hvis du rejser til Tenerife.
 • Siam Park: Når vi nu har fortalt om Loro Park, så er det bestemt også værd at nævne Siam Park. Siam Park finder du på den sydlige del af øen, og parken er et stort vandland, der kan give timevis af sjov og leg for hele familien. I parken finder du flere vandrutsjebaner, bølgebassin, og meget mere. Vidste du, at der endda er en rutsjebane, der går igennem et bassin, hvor du kan se hajer, djævlerokker og fisk? Siam Park har helt sikkert gjort deres for, at gøre parken til en helt særlig oplevelse.
 • Mascadalen: Hvis du elsker at tage på vandreture, så vil vi klart anbefale at tage til Mascadalen. Mascadalen ligger på den vestlige side af øen, og dalen er med dets vilde natur et smukt syn. Start dit eventyr fra den hyggelige bjergby, Masca, og gå den 5 km lange tur ad de små og snoede stier igennem landskabet. Turen er en sand fryd for øjet.
 • Sejltur: Uanset hvor du overnatter på Tenerife, så er mulighederne gode for at tage med på en bådtur. Flere steder kan du tage på en delfin- og hvalsafari, heldagsture til naboøen La Gomera og meget mere. At tage ud og sejle er helt ideelt på Tenerife, hvad end du vil ud at dykke, se marinelivet eller blot nyde udsigten fra bådens ræling.

Til toppen

Hvordan er vejret på Tenerife?

Uanset hvilken tid på året du rejser til Tenerife på, så er der altid lune grader i vente. Klimaet er meget stabilt på Tenerife, hvilket skyldes øens tætte placering på ækvator. Det er dette milde klima, der gør, at Tenerife er en særdeles populær destination for danskerne om vinteren.

Til toppen

Hvilken ferietype kan jeg tage på på Tenerife?

Tenerife byder på flere typer af ferier, og øen kan opleves på mange forskellige måder. Her inspirerer vi dig til, hvilke slags ferier du kan holde på Tenerife.

 • Solferie: Mange danskere vil gerne rejse på ferie med varme temperaturer om sommeren. Og rejser du til Tenerife, vil der være rigeligt med lune grader og skønne strande til dasen i sommermånederne. Tenerife har et stort udvalg af fine byer, som er beliggende helt ud til kysten og deres udvalg af feriehoteller endnu større. Du kan ofte finde super tilbud på rejser til Tenerife, så det er ikke umuligt at komme billigt afsted.
 • Familieferie: Skal du have børnene med på din næste ferie? Så tag dem med til Tenerife. Tenerife har masser af børnevenlige strande, spændende attraktioner for de små og gode arrangementer for alle aldre. Du kan også finde et stort udvalg af resorts, der tilbyder all inclusive, som kan være en super billig og nem rejseløsning med børn.
 • Aktiv ferie: Er du en af dem, der elsker en aktiv ferie? Så er Tenerife en fantastisk destination. Tag på bjergbestigning, vandr rundt i frodig natur, eller udfordr benene på en cykeltur i det bakkede terræn. Tenerife byder på masser af aktiviteter, der foregår i øens smukke natur. Og der er også noget for dig, som elsker at være i vandet. På Tenerife finder du flere steder med mulighed for vandsport og dykning.
 • All inclusive: Ønsker du en ferie, hvor du ikke skal lave mere end nødvendigt? Så er all inclusive en sikker vinder! Med all inclusive er alle måltider, snacks og drikkevarer inkluderet i rejsens pris, så du har fuld forplejning på hotellet. På en rejse med all inclusive gælder det blot om at nyde den rolige stemning og sørge for at holde dig forsynet af kølige drikke i baren.
 • Vinterferie: Er der noget vi danskere kan lide, så er det at mærke solens varme stråler på kroppen, når kulden rammer Danmark. Og det er noget, som Tenerife kan give. Tenerife har nemlig et varmt klima om vinteren grundet øens beliggenhed tæt på ækvator. Mange rejser derfor gerne til øen, når minusgraderne står for døren hjemme i Danmark.

Til toppen

Hvordan kan jeg komme billigt til Tenerife?

Måske er feriebudgettet ikke for højt, og derfor vil det være oplagt at spare, hvor der spares kan. Her er nogen af vores bedste spareråd, som kan hjælpe med jagten efter de skarpe priser.

 • Sæson: Feriesæsonen er en af de faktorer, som har stor effekt på rejsernes priser. Priserne er ofte noget højere, hvis du vil rejse afsted i skolernes ferieperioder. Derfor kan det være en fordel at rejse uden for de obligatoriske ferieuger som bl.a. sommerferien og vinterferien. Både flybilletter og hoteller er ofte noget billigere uden for højsæson, og Tenerife er et af de steder, hvor vejret udenfor sæson også er godt.
 • Byg-selv ferie: Vi kender stort set alle til at booke en charterrejse, hvor der er sørget for fly og hotel på forhånd. Men det er ikke altid den billigste måde at komme på ferie. Hvis du har mod på det, kan der nemlig være gode penge at spare ved selv at finde fly og hotel. Det kræver ganske vist lidt mere af din tid, men måske kan det godt spare sig i sidste ende.
 • Afbudsrejse: Når du bestiller en afbudsrejse, kan du oftest spare rigtig mange penge. Afbudsrejser er ofte de sidste ledige pladser, som både fly og hotel har, hvor der er kort tid til afrejse. Selskaberne vil gerne have solgt ud, og derfor kan du ofte få en rejse, der kun koster det halve af den originale pris. Dog kan du sjældent bestille afbudsrejsen i god tid før afrejse, men rent økonomisk kan det være værd at vente.
 • Early bird-rabat: Ved du allerede nu, at du gerne vil til Tenerife på ferie? Så kan det komme dig til gode. De fleste rejseselskaber tilbyder early bird-rabatter, når du booker en rejse hos dem i god tid.

Til toppen

Hvilke transportmuligheder er der på Tenerife?

Det kan være dejligt at kende lidt til Tenerifes transportmuligheder, da der kan være lidt afstand mellem øens seværdigheder. Vi har her forsøgt at give dig et overblik over nogle forskellige muligheder.

 • Offentlig transport: Tenerife får hvert år besøg af mange turister, og derfor er den offentlige transport også ret velfungerende. Du kan altid benytte dig af øens taxaer. Disse fører dig direkte fra A til B, men er også den dyreste transportform på øen. Der er også mulighed for, at benytte sig af de lokale busser. Du kan stort set komme alle steder hen med bussen, og der er regelmæssige afgange i løbet af hele året. Bussen er en relativ billig transportløsning.
 • Lej en bil: Det kan være til stor glæde at leje en bil på Tenerife. Ved at leje en bil har du den ultimative frihed til at komme lige derhen, hvor du vil, og hvornår du vil. Der er samtlige firmaer, der lejer biler ud på Tenerife. Det kan være en stor fordel, da konkurrencen kan gøre det billigt at leje en bil.
 • Lej en cykel: Elsker du en mere aktiv måde at komme omkring på, så kan du med fordel vælge at leje en cykel. Grundet det bakkede terræn på Tenerife er cyklen måske ikke det bedste transportmiddel for lange ture. Dog er det en fantastisk måde at komme omkring på, hvis du vil på oplevelse i dit lokalområde.

Til toppen

Hvilke byer kan jeg bo i på Tenerife?

Mangler du inspiration til, hvor du skal overnatte på Tenerife? Her kan du læse lidt om nogle af de byer, som vi synes er helt fantastiske at besøge.

 • Playa de las Américas: Er en by, som ligger sammen med de to andre byer, Los Christianos og Costa Adeje, ved sydkysten. I byerne ved sydkysten vil du rigtig kunne mærke liv og glade dage. Ikke nok med at disse kystbyer har gode badestrande og hyggelige strandpromenader, så er der også et festligt natteliv at opleve. Her finder du caféer som bl.a. Hard Rock Café, og det er også her den familiepopulære Siam Park ligger. Byerne har flere shoppingcentre og et hav af muligheder, når det kommer til restauranter. Du kan også flere steder langs kysten prøve kræfter af med vandsport eller prøve at undslippe en af de populære escape rooms. Disse finder du i Playa de las Américas.
 • Santa Cruz de Tenerife: Santa Cruz er Tenerifes hovedstad, og byen er velbesøgt af turister såvel som lokale. Santa Cruz ligger i det nordlige Tenerife tæt på øens lufthavn. Tag bl.a. på en af byens museer, eller besøg de frodige parker. Det er også i Santa Cruz, at du kan opleve Black Castle, som er placeret helt ude ved kysten. Er du mere til shopping og hyggelige caféer, så leverer byen også dette. Byen er måske ikke det rigtige sted at finde hotel, hvis du kommer efter en badeferie. Er du derimod ude efter oplevelser og aktiviteter, så kan det være en fantastisk, god by at bo i. Byen i sig selv er spændende, men også naturområderne i nærheden og transportmuligheder er i top.
 • Los Gigantes: På vestkysten af Tenerife finder du Los Gigantes. Her kan du gå på oplevelse i det smukke landskab, der både er frodigt og flydt med klipper. Los Gigantes har en masse skønne strande og med sin beliggenhed tæt på Teide, vil du også kunne se de fine lavastrande her. Der er masser af resorter og hoteller at finde her, da området er velbesøgt af turister. Her kan du både nyde den afslappende stemning og den flotte natur.

Til toppen