Billige rejser til Sverige

Find tilbud på rejser, skiferier og billetter til Sverige

Vort naboland Sverige er altid et besøg værd. Vi guider dig til den bedste ferie i Sverige.


Sverige er coolness, kvalitetssans, storbystemning og vild natur. Vores naboland er både hjemligt og eksotisk og er værd at besøge, uanset om det er med familie, venner eller dit hjertes udkårne. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi fundet billige rejser til Sverige. Om du er på jagt efter en all inclusive-rejse, vil afsted på en last minute-rejse eller står kufferten pakket i ugevis, inden du tager afsted? Ligegyldigt hvilken rejseform, du foretrækker, kan vi hjælpe dig.

Hvornår skal jeg rejse til Sverige?

Sverige er en destination, der kan nydes hele året – men hver årstid har sine særlige kendetegn.

 • Vinter: Vinteren kappes med sommeren om at være Sveriges højsæson. Om vinteren står massevis af skidestinationer klar til at tage imod snehungrende gæster fra hele verden. Og selvom du ikke er til skiløb, er de snedækkede byer og skove ren idyl.
 • Forår: Alting blomstrer, træerne springer ud og svenskerne kommer ud fra husene, lige så snart solen viser sig. Der er ikke mange steder, hvor livets genkomst viser sig så tydeligt som i Sverige om foråret.
 • Sommer: Lange dage og lyse nætter. Sommeren kan blive rigtig lun i Sverige, og det er her, bylivet er på det højeste. Nord for den arktiske cirkel kan man opleve midnatssolen.
 • Efterår: Der er et farvevæld af træer og buske, og selv om vejret kan være ustadigt, er en efterårstur ud i naturen et must. Hvis man er til indendørshygge, byder byernes mange restauranter og caféer på rige muligheder.

Hvilke byer kan jeg besøge i Sverige?

Sverige har et væld af spændende byer, hvor oplevelserne står i kø. Her er nogle af de byer, vi mener, der er et besøg værd.

 • Stockholm: Sveriges hovedstad er et must see. Det historiske centrum og de mange yderkvarterer gemmer på både gallerier, caféer, restauranter i verdensklasse og gode shoppingmuligheder. Sverige er både cool og international samt umiskendelig svensk. Den børnevenlige by har noget til alle.
 • Malmø: På Lilletorv finder du et spændende restaurantliv, og byen er i fuld udvikling samt nye bydele, strandpromenader og højhuse er skudt op i de senere år. Byen er velegnet til et weekendophold eller som udgangspunkt for at udforske Skånes herligheder.
 • Kiruna: Kiruna er Sveriges nordligste by, og her kan du opleve både midnatssol og polarnætter. For nogle år siden løftede man hele byen og flyttede den tre kilometer, fordi man ville gøre plads til at udvide den mine, der er byens eksistensgrundlag.
 • Visby: Den lille by på Gotland er elsket af svenskerne. Bykernen er UNESCO-beskyttet, men byen er andet end død historie. Den er fyldt med natklubber, og der er fantastiske bademuligheder i dens udkant.

Hvad skal man lave i Sverige?

Sverige lokker med mange ting, uanset om du er til afslapning eller aktiv ferie, har Sverige noget spændende at byde på.

 • Afslapning: I den korte sommersæson er de svenske strande værd at besøge – og i resten af året, kan du besøge de mange kurbade eller tage på wellnessophold. Mange steder køber du en all inclusive pakke, så du bare skal nyde de luksuriøse omgivelser og den gode forkælelse.
 • Jagt og fiskeri: Sverige er en populær jagtdestination. Det eksotiske dyreliv, de velordnede forhold og det stærke fokus på naturpleje, gør det til en destination, der både er spændende og god for samvittigheden. Det samme gør sig gældende for fiskeri, der i Sverige nærmest er en livsstil.
 • Ski: Begyndere, let øvede og familier, der gerne vil hygge sammen i fjeldene, kan ikke finde et bedre skiland end Sverige. Rundt omkring i landet findes flere resorts, der tilbyder både pakkerejser og ophold, man selv arrangerer.
 • Sejlads: Den svenske skærgård er populær blandt sejlere. De mange fine småøer gør sejlturen til ren idyl.
 • Cykling: Der er cykelstier mange steder, og retten til at campere stort set hvor som helst gør, at du kan tage af sted uden de store overvejelser. Du kan dog også vælge luksusudgaven og booke hoteller og vandrehjem i forvejen – eller købe en færdig pakkerejse, så alt er arrangeret for dig.

Sådan kommer du til Sverige

Sverige ligger i bekvem nærhed af Danmark, så det er let og billigt at komme dertil.

 • Fly: Der er flere internationale lufthavne i Sverige, og adskillige selskaber flyver til landet. Hold godt øje med de gode tilbud – og overvej, om du skal købe en pakkerejse, hvis du blot skal af sted på et weekendophold eller gerne vil se flere steder i landet.
 • Bil: Det sydlige Sverige kan nås på ingen tid fra Danmark – enten via Øresundsbroen eller ved hjælp af færgeruterne fra Danmark.
 • Færge: Der er færger til Göteborg fra Frederikshavn og til Helsingborg fra Helsingør.
 • Tog og bus: Flere busselskaber har busser over Øresund, og der er tog til Sydsverige hver 20. minut fra hovedstadsområdet.