Billige rejser til Sri Lanka

Her finder du gode tilbud og tips til en billige ferie til Sri Lanka

Klar til at rejse til dyrerige og kulturelle Sri Lanka? Ekstra Bladet Rejser hjælper dig med at finde alt fra all inclusive og pakkerejser til billige hoteller og flybilletter. Bliv inspireret lige her!


Sri Lanka er en ø, der kombinerer smukke templer, vild natur, tilvoksede bjergsider, tillokkende ruiner og fantastiske strande med en eksotisk livsstil. Hos Ekstra Bladet rejser har vi samlet en række tips og tricks til dig, der vil have billige tilbud på rejsen til Sri Lanka – hvad enten du er til all inclusive, langtidsplanlægning eller last minute rejser.

Hvornår skal jeg rejse til Sri Lanka?

Det tropiske klima giver varme hele året – både i regntid og de tørre sæsoner. Men hele øen rammes ikke af regntid samtidig, så du kan besøge Sri Lanka året rundt.

  • Vinter og forår: Årets fire første måneder er ret tørre og temperaturerne er behagelige, uanset om du vil besøge syd- og vestkysterne eller Sri Lankas bjerge. Selv om det også er den tid, hvor flest turister søger mod Sri Lanka, kan du godt finde en afbudsrejse til øen.
  • Sommer: Mellem maj og september rammer regntiden blandt andet vest- og sydkysten og kernen af øen. Men østkysten går fri, og her er det ret behagelig i disse måneder.
  • Efterår: Regntiden rykker til den nordlige del af landet, men kan også opleves i resten af landet. Dog er der mulighed for at opleve smukke dage – specielt når man kommer fra et efterårs- og vinterramt Nordeuropa!

Hvordan skal jeg rejse til Sri Lanka?

Mulighederne for at få et ophold på Sri Lanka er mange – så det er op til tegnebog, magelighed og eventyrlyst at vælge, hvordan du vil rejse til øen.

  • Pakkerejser og all inclusive: Rejsende til Sri Lanka vælger ofte en pakkerejse – enten i form af forbookede fly og hoteller eller i form af en samlet pakke, der også har sikret dig udflugter, lokale guides og mad. Det er en slags all inclusive-løsning, der ikke kræver, at du nødvendigvis opholder dig samme sted på hele ferien.
  • Rejs selv: De mere eventyrlystne kan vælge selv at booke flybilletter og finde overnatninger undervejs, mens de rejser rundt på øen. Det giver den ultimative frihed, hvor du selv vælger, hvornår du har fået nok af stranden og vil op i bjergene, ud til landsbyerne eller ind til storbyen Colombo. Det er ofte den billigste løsning, selv om det kan være muligt at finde en billig last minute-rejse inden for all inclusive eller pakkerejse-kategorien.

Hvordan kommer jeg rundt på Sri Lanka?

Transporten rundt på Sri Lanka kan være en udfordring, men generelt er der fine muligheder for at se sig om på egen hånd. Nogle af mulighederne er:

  • Bil: Du kan leje en bil, men det kræver nerver af stål at køre i bil på Sri Lanka. Med mindre, du er virkelig rutineret bag et rat, anbefaler vi at finde en anden transportform, da det er de lokale regler, der gælder på vejene.
  • Tuk Tuk: Gør som de lokale, og hyr en trehjulet taxa. Hvis den har taxameter, så husk at bede om at få det tændt – ellers skal du aftale en pris på forhånd.
  • Taxa: Taxaer kan være billigere end tuk-tuks. Du kan også leje en bil med chauffør for hele dagen til en rimelig pris. Dit hotel kan sandsynligvis hjælpe dig med at få en aftale på plads.
  • Bus: Sri Lanka har et godt udbygget busnetværk af private og offentlige selskaber. Det er den absolut billigste måde at rejse på. Komforten svinger meget fra bus til bus, og busstationerne kan være forvirrende – men singaleserne er flinke og hjælper gerne turister med at finde den rigtige rute.
  • Tog: Sri Lanka har et godt jernbanenetværk, og togene er billige. Nogle tog har turistvogne, hvor man kan nyde udsigten – for mange er en tur med toget et must, fordi linjerne er lagt gennem umådeligt smukke områder.

Hvad skal jeg se på Sri Lanka?

Sri Lanka har et væld af seværdigheder inden for både kultur, byliv og natur.

Det skal du se
Colombo Sri Lankas hovedstad på vestkysten er en eksotisk perle med spændende
markeder, smalle gader og en hektisk stemning.
Kandy Buddismen er synlig alle steder på øen, men Kandy regnes for Sri Lankas
åndelige hovedstad, og her er der masser af templer.
Anuradhapura Det UNESCO-beskyttede område har et utal af tempelruiner og andre
ruiner fra tiden som Sri Lankas hovedstad. Byens omgivende natur
med blandt andet bjerge er fantastisk til vandreture.
Udawalawe Denne store nationalpark er det helt rigtige sted at se elefanter. Hyr en guide,
der vil føre dig ud i junglen, så du kan se de prægtige dyr.
Trincomalee Denne region er udstyret med et væld af smukke og ret uspolerede strande.
Perfekt til afslapning og eksotiske feriebilleder.