Billige rejser til Slovenien

Find tilbud på afbudsrejser til Slovenien

Slovenien er en af de sidste uopdagede destinationer i Europa, og landet byder på både smukke byer og flotte naturoplevelser. Vi guider dig til de bedste oplevelser i Slovenien.


Destinationer Transport Mad
Siden landet blev selvstændigt i 1991, har den tidligere jugoslaviske republik Slovenien levet et stille liv turistmæssigt. Men verden er så småt begyndt at få øjnene op for det smukke lands natur og kultur, så hvis du vil nå at opleve landet, inden turismen tager overhånd, skal du snart af sted til det, vi spår bliver en europæisk topdestination i løbet af få år. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi fundet de bedste veje til at få billige rejser til Slovenien. Uanset om næste ferie skal på plads i god tid, eller om du overvejer en last minute rejse til Slovenien, kan du finde inspiration her.
Til toppen

Hvor skal jeg rejse hen i Slovenien?

Uanset om du er til natur eller byliv – eller kombinationen – kan du finde det i Slovenien. Her er nogle af de bedste destinationer.

 • Ljubljana: Den slovenske hovedstad er en lille perle. Den historiske bymidte følger stadig gadeplanen fra middelalderen, og selv om byen er blevet ødelagt af jordskælv et par gange i historien, har den stadig et meget klassisk præg. Den centrale plads Preseren er et smukt udgangspunkt for en tur rundt i byen. Værd at se er også Ljubljanas middeladlerslot og rådhuset – men den største attraktion for mange er stemningen i bykernen, hvor caféer, restauranter og isbarer byder på muligheden for en god og billig pause.
 • Piran: Den smukke middelalderlige havneby ligger tæt på både Kroatien og Italien. Det giver den en helt særlig stemning. De smukke huse kombineret med den kystnære beliggenhed og et lunt sommerklima gør byen til en populær attraktion.
 • Bled: Bled-søen er en svimlende oplevelse. Det klare blå vand er omgivet af skovklædte bakker og bjerge, og små byer med idylliske huse kanter søbredden. Området er populært blandt både naturelskere, kajakroere, badegæster og vandrere. Bled-slottet tårner sig nærmest naturstridigt over søen på en klippe, og det er absolut også et besøg værd.
 • Logar-dalen: Sloveniens store nationalpark byder på utrolig skønhed. Den ligger i den slovenske del af alperne, og den uspolerede natur tiltrækker både vandrere, cyklister og fuglekiggere.
 • Divaca: Området er kendt for sine mange kalkstenshuler, hvor af nogle af dem er udnævnt som UNESCO Verdensarv. Du kan komme på guidede ture i de gigantiske huler, og du kan også nyde områdets dybe kløfter og brusende vandfald.
 • Skiområderne: De færreste ved det, men Slovenien har gode skimuligheder og fine resorts i deres del af alperne. Hvis løjperne kalder, kunne du prøve at skifte Norge eller Østrig ud med et nyt, uprøvet skiland.

Til toppen

Hvordan kommer jeg til Slovenien?

Du kan komme til Slovenien på flere måder

 • Fly: Sloveniens internationale lufthavn ligger i hovedstaden Ljubljana. Der er direkte flyvninger fra København med SAS og Adria. Andre muligheder for at komme til Slovenien med fly er at rejse til for eksempel Trieste eller Treviso i Italien eller Pula i Kroatien. Alle lufthavne ligger tæt på grænsen til Slovenien, og det kan være en genvej til en billig rejse til Slovenien, hvis du afsøger lufthavne i nabolandene, inden du køber billet.
 • Bus: Europa er godt dækket ind af et tæt netværk af busser. Det kan tage temmelig lang tid at nå frem, og du skal forberede dig på flere busskift, men det er til gengæld en billig måde at komme til Slovenien på – og ikke så tosset, hvis du vil kombinere en rejse til for eksempel Italien eller Østrig med nogle dage i Slovenien.
 • Tog: Der er togforbindelser fra store byer i nabolandene, så en togrejse kan være en vej til et par dage i Slovenien, hvis du besøger et af nabolandene.
 • Færge: Der er færger mellem både Trieste og Venedig og til Slovenien. Afgangstider og hyppighed svinger med sæsonerne, så det er en god ide at tjekke færgetider, inden du tager afsted.
 • Bil: Der er langt at køre til Slovenien, men en lejet bil er en mulighed, hvis din rejse til Slovenien er en del af en rejse til nogle af nabolandene.

Til toppen

Hvad skal jeg spise i Slovenien?

Det slovenske køkken er tungt og mættende – og inspireret af nabolandenes køkkener. Her er nogle af de retter, du bør smage, når du er i Slovenien.

 • Kranjska kolbasa: En god og solid pølse, der enten serveres med sennep eller sauerkraut, hvis den da ikke bliver skåret ud og brugt i supper eller sammenkogte retter.
 • Zlikrofi: Små ravioli-lignende pastaposer, der som regel er fyldt med en blanding af løg, krydderier og kartofler. De bruges som tilbehør til sammenkogte retter eller som en selvstændig lille ret med en sovs eller olie til.
 • Prsut: Lufttørret skinke, der går rigtig godt sammen med ost og vin.

Til toppen