Billige rejser til Skotland

Find tilbud på byrejser og oplevelsesture samt flybilletter til Skotland

Spændende byer, vildsomt højland og en helt særlig befolkning. Skotland er et besøg værd - og vi hjælper dig med at finde de bedste oplevelser i Skotland.


Destinationer Aktiviteter Transport
Skotland. Bare sig navnet, og billederne trænger sig på. Stovte mænd i kilt, smagfuld whisky, gamle slotte, øde, vindblæst højland og lyden af sækkepiber. Men Skotland er også fyldt med moderne byer og et liv, der leves på kanten mellem traditioner og evig fornyelse. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi samlet nogle af de bedste tilbud, du kan finde på billige rejser til Skotland. Uanset om du vil rejse last minute til Skotland eller planlægger i god tid, og uanset om du vil opleve storby eller have en rundrejse i Skotland, kan du finde tips og gode råd her.
Til toppen

Hvor skal jeg rejse hen i Skotland?

Skotland er sprængfyldt med attraktioner, så det er umuligt at nævne dem alle. Men her er nogle af vore absolutte favoritter.

 • Edinburgh: Den skotske hovedstad har en – eller nærmere to – utroligt velbevarede bymidter kaldet Old Town og New Town. Begge bydele er UNESCOs verdensarvliste. Edinburgh Slot, der troner over byen og slotsruinen Craigmillar SKAL også ses, når du er i byen. I byens zoologiske have kan børn og barnlige sjæle glæde sig over pingvinparaden, hvor havens pingviner vandrer gennem haven efter en bestemt rute.
 • Orkneyøerne og Shetlandsøerne: De to øgrupper er ikke nemme at komme frem til, men hvis du tager derud, vil du blive belønnet med en helt særlig oplevelse. Ud over barsk natur, vil du opleve en kultur, der på mange måder ligner et bindeled mellem de britiske øer og Skandinavien, og beboere, der takket være den isolerede tilværelse har en stærk selvstændighedsfølelse.
 • Loch Ness: Hjemsted for verdens mest berømte monster – der vist nok blev opfundet som en joke, men som er blevet en del af legenden om Skotland. Selv, hvis du ikke er til monsterjagt, er den mere end 35 kilometer lange sø i højlandet værd at besøge. Den er omkranset af hyggelige byer, og du finder også slotsruiner og andre seværdigheder langs søen. Kysten er populær blandt vandrere, og du kan også tage en sejltur på den gigantiske sø.
 • Højlandet: Loch Ness er blot en af attraktionerne i højlandet. Området skal først og fremmest besøges på grund af de mange naturområder, der kan virke barske, men har deres egen skønhed. Men naturelskere kan glæde sig over et rigt dyreliv, hvor du blandt andet kan se sæler. Og hvis du elsker historie, kan højlandets slotte absolut anbefales.
 • John o'Groats: Landsbyen med det særlige navn er værd at besøge på grund af sin beliggenhed. Den er nemlig det allernordligste punkt på de britiske øer.
 • Aberdeen: Havnebyen er Skotlands tredjestørste by, og den er meget kendt for sin arkitektur. Mange af byens mest markante bygninger er opført i granit, og det giver dem et helt særligt præg. Byen har også flere fine museer.

Til toppen

Hvad skal jeg lave i Skotland?

Skotland er et land, der har lidt af hvert til både de, der elsker naturen og dem, der hellere vil på en god byferie.

 • Cykelferie: Skotland er fremragende til en cykelferie. Hyggelige småbyer bringer afveksling ind i de lange øde og smukke strækninger. Der er ikke så mange cykelstier, men Skotland er tyndt befolket, så trafik er i reglen ikke et problem, når man holder sig til småvejene.
 • Vandreture: Højlandet lægger op til at snøre støvlerne og begive sig af sted.
 • Drik whisky: Hvis de gyldne og stærke dråber lokker, bør Skotland være dit næste rejsemål. Du kan tage på ture til destillerier og smage noget af det bedste whisky, du nogensinde kommer til at lægge gane til – eller du kan slå dig ned på en specialiseret bar og smage dig gennem udvalget i de fleste byer.
 • Spil golf: Golf er opfundet i Skotland, og naturligvis har Skotland stadig baner i verdensklasse. Så hvis golfkøllerne kalder, skal du endelig lade dig lokke – du vil ikke fortryde det.
 • Dyrk kultur: Uanset om du er til historie, litteratur eller musik, vil du kunne finde masser af muligheder for at dyrke din interesse. Små og store lokale festivaler inden for alle genrer, skal nok tilfredsstille din trang til at udforske din interesse.

Til toppen

Hvordan kommer jeg til Skotland?

Da Skotland ligger i den nordlige ende af den britiske hovedø, er den nemmeste måde at komme til området på klart at flyve. Her er der flere muligheder.

 • Fly: Man kan flyve både til Aberdeen og Edinburgh uden mellemlandinger fra København, og du kan sagtens finde en billig rejse til Skotland med fly. En last minute-billet er ofte dyrere end en billet købt i god tid – men prøv dig frem! Du kan også prøve at søge på flybilletter til nordengelske destinationer og tage tog, bus eller lejebil til din destination i Skotland.

Til toppen