Billige rejser til Rom

Find tilbud på hotel, fly og weekendophold i Rom

Rom er et af de vigtigste udspring for den europæiske kultur. Vi guider dig til den gode og billige rejse til Rom.


Sæson Attraktioner Transport
Højlydte diskussioner på italiensk snor sig gennem espressodampene, til de bliver overdøvet af en forbipasserende scooter. Turister flokkes ved Colosseum og spiser gelato fra de utallige gadeboder. På Peterspladsen udøser paven sine ugentlige velsignelser. Der er liv overalt i den evige stad Rom. Her hos Ekstra Bladet rejser er vi glade for at guide dig gennem Italiens hovedstad. Uanset om du er på jagt efter en all inclusive rejse eller bare køber flybilletter og tager afsted, kan vi hjælpe dig med at planlægge en god, billig rejse til Rom.
Til toppen

Hvornår skal jeg besøge Rom?

Du kan besøge Italien hele året rundt, og det samme er gældende for hovedstaden, Rom. Hver årstid har sin charme i den evige stad.

 • Vinter: Perioden fra november til februar er absolut lavsæson, så hvis du vil have en billig rejse til Rom, er det her, du skal tage af sted. Det kan være regnfyldt og køligt, men stadig med temperaturer, der minder mere om dansk forår frem for vinter. Du bliver belønnet med kortere køer ved alle attraktioner – og hvis du rejser i november og december, kan du opleve mange af byens flotte julemarkeder.
 • Forår og efterår: Marts-maj og september-oktober er rigtig gode tidspunkter at besøge Rom på. De største mængder turister er taget hjem, og årstidernes skiften sætter sit præg på en by, der har mildt vejr og masser af sol på tidspunkter, hvor vi har sne, regn og rusk.
 • Sommer: Juni-august er absolut højsæson i Rom. Forvent lange køer ved attraktionerne – men glæd dig også over muligheden for kolde drinks på fortovscaféerne og den evige summen af liv.

Til toppen

Hvad skal jeg se i Rom?

Rom er en enorm og perfekt til en storbyferie, og ikke mange steder kan måle sig med den, når det handler attraktioner og hyggelige kvarterer. Her er nogle af vore favoritter.

 • Trastevere: Et hyggeligt og charmerende distrikt på Tiberens vestbred. De smalle brolagte gader inviterer til spadsereture og eftertænksom tale, mens de åbne pladser med oldgamle kirker og lækre caféer lægger op til rent livsnyderi. Det er her, du finder nogle af byens mest traditionsrige restauranter – men det er også her, at kunstnere udstiller deres nye kreationer i de mange gallerier.
 • Vatikanet: Når Europas rige sønner drog på dannelsesrejse i 1800-tallet, var Vatikanet et af de steder, der bragte dem på vanviddets rand. Svimmelhed, sløret tale og manglende evne til helt at fatte stedets skønhed var blandt de symptomer, de beskrev. Det forstår man. At se Michelangelos sixtinske kapel, træde ind i Peterskirkens kæmpe sal og nyde de italienske mestres kunst skal man unde sig selv mindst én gang i livet.
 • Colosseum og Forum: Det er som om brølene fra de vilde dyr og skrigene fra slaver og kriminelle, der røg i deres kløer som underholdning for Roms masser, stadig brager mellem væggene i Colosseum. Men arenaen for den brutale underholdning imponerer stadig, som den tårner sig op langs Roms travle veje. Det samme gør Forum, hvis kæmperuiner vidner om et rige, der nok gik under for 2000 år siden, men som stadig står som en af den europæiske civilisations vigtigste vugger.
 • Centrum: Roms centrum består af flere forskellige kvarterer. Inden for få hundrede meter finder du både Pantheon, Trevifontænen, Den Spanske Trappe og en masse andre attraktioner, der er så ikoniske, at du ikke tror dine øjne, når du endelig står der. Her er også massevis af gode restauranter, romantiske caféer og lækre gelatobutikker.
 • De usædvanlige: Hvis du vil undgå masseturismen, er der masser af steder at søge hen. Den protestantiske – eller engelske - kirkegård er et smukt og fredfyldt sted, der vidner om dengang Rom var tilflugtssted for alverdens kunstnere. Smukke monumenter, hjerteskærende gravskrifter og en hel masse katte giver en ganske særlig stemning. Stemningsfyldt er også Centrale Montemartini-museet, der er et gammelt elværk, som er blevet omdannet til udstillingssted for græske og romerske statuer. Fra Gianicolobakken kan du, efter at have besteget en masse trapper, nyde udsigten over Rom.

Til toppen
Sådan kommer du til Rom

Du kan komme til Rom på flere måder.

 • Fly: Den nemmeste og mest populære måde at komme til Rom på. Du kan sagtens få en billig rejse eller billige flybilletter til Rom, selv om du flyver.
 • Bil: Det er en lang køretur, men hvis du kombinerer Rom med de byer, du møder undervejs, kan selve køreturen være en ferie i sig selv. Vær dog opmærksom på, at trafikken er tæt i selve Rom.
 • Båd: Krydstogtskibe anløber i reglen en havn cirka halvanden time fra Rom. Transporten kan være bøvlet, så det er en fordel at have købt en pakkerejse.
 • Bus: Busture til Rom er efterhånden ikke så almindelige, men det kan være din vej til en billig rejse til Rom.

Til toppen