Billige rejser til Portugal

Find billige afbudsrejser og andre tilbud til Portugal her

Leder du efter all inclusive rejser, last minute rejsetilbud eller oplevelsesture til Portugal, kan du finde dem her.


Strande i verdensklasse, bjerge, store byer og idylliske flækker kappes om opmærksomheden i Portugal. Står din ferie på afslapning, natur eller storby? Portugal har det. Ekstra Bladet Rejser har fundet supergode og billige tilbud på rejser til Portugal til dig.

Hvornår skal jeg rejse til Portugal?

Portugal har et behageligt klima, så landet kan besøges året rundt.

 • Sommeren: Hvis den står på badeferie, og du og din familie elsker varmen, er sommermånederne perfekte. Temperaturerne ligger ofte omkring 30 grader og regnskyer er sjældne gæster. Oplevelsesture og storbyferie i den sydlige del bør ligge på andre tidspunkter af året – men storbyen Porto i Nordportugal har et mildere klima og sagtens kan bære et sommerbesøg.
 • Forår og efterår: Blomsterne står i fuldt flor på bakkesiderne og bjergsiderne i Portugal om foråret. Det gør årstiden til et ideelt tidspunkt til hiking – eller blot til køreture ud i landskaberne. Forårets og efterårets mildere klima gør også, at man for alvor kan nyde en ferie i de mange smukke byer. Efteråret belønner også med smukke farver og løvfald.
 • Vinter: Portugals milde klima gør, at den sydlige del kan besøges året rundt. Også hovedstaden Lissabon nyder godt af et mildt klima, mens man får mest ud af en tur til Porto i en af de tre andre årstider. Det nordlige Portugal kan blive ret køligt om vinteren.

Hvor skal jeg tage hen i Portugal?

Portugal består af flere regioner foruden en stribe fjerntliggende øer. Det gør udvalget af muligheder
stort:

 • Sydportugal: Her finder du landets mest populære mål for all inclusive rejsende og folk, der vil på afslapningsferie. Navnene Faro, Algarve og Albufeira vil få klokker til at ringe for solelskere fra hele Europa, og her finder du også en af Europas smukkeste strande.
 • Centralportugal: Formelt delt op i en nordlig og sydlig region. I det centrale Portugal finder du blandt andet hovedstaden Lissabon, der med sine stejle gader, hvor sporvognene snor sig nærmest naturstridigt gennem smalle passager er en oplevelse at se. Lissabons mange restauranter og det prægtige citadel er et must see. I regionen kan man også besøge den smukke universitetsby Coimbra og atlanterhavskysten.
 • Nordportugal: Her kan man blandt andet besøge Porto, der lægger navn til den ædle portvin. Du kan også tage til Aveiro, der med sine kanaler og gondoler naturligt nok har fået tilnavnet Portugals Venedig. Byens store attraktion er, ud over kanalerne, de fantastiske strande, der strækker sig kilometerlange uden for byen.
 • Azorerne: Øgruppen Azorerne er et populært rejsemål for natur- og strandelskere. Øerne er gudesmukke, og deres vulkanske oprindelse giver dem et kuperet og vildt terræn.
 • Madeira: Øgruppen Madeira kaldes Atlantens Perler – og det er med rette. Høje klipper, smukke blomster og masser af mulighed for sport og afslapning i smukt vejr gør øerne til et eftertragtet rejsemål.

Hvordan kommer jeg til Portugal?

Portugal nås bedst med fly, og adskillige flyselskaber flyver til lufthavne i blandt andet Porto, Lissabon, Faro og på Azorerne og Madeira.

 • Enkeltrejser: Du kan med fordel arrangere din rejse selv. Det vil ofte være billigere end at købe en pakkerejse, og du kan selv planlægge dine besøg de forskellige steder i landet.
 • All Inclusive: Pakkerejser og all inclusive rejser giver mulighed for kun at fokusere på afslapning – og for at få oplevelser, der ellers kun er de lokale forundt. Arrangørerne kender ofte de helt rigtige steder at tage dig hen. Hvis du kigger efter last minute tilbud på rejser til Portugal, kan du være heldig at gøre en god handel.
 • Båd: Hvis du er på Azorerne eller Madeira, kan du tage på sightseeing mellem øerne med færge eller med chartrede både. Der er også mulighed for at tage på flod- og kystsejlads fra og på fastlandet.

Hvad skal jeg spise og drikke i Portugal?

Det portugisiske køkken er et paradis for fiskeelskere, vinnydere og folk med en sød tand. Her er nogle af de bedste ting, du kan spise og drikke i Portugal.

 • Portvin: Man kan ikke besøge Portugal uden at nyde et glas portvin eller tre. Den sødlige, tætte vin kommer i mange varianter og serveres på både fine restauranter og ydmyge caféer.
 • Vino verde: En let perlende, meget tør hvidvin. En dejlig drik i sommervarmen.
 • Bacalhau: I et land, der har så megen kyst, kan det undre, at nationalretten består af norsk klipfisk. Men portugiserne elsker deres bacalhau – og det vil du sandsynligvis også gøre, når du har smagt denne specielle ret, der findes i et utal af varianter.
 • Kage og desserter: Portugiserne har en sød tand – det kan man se i de utallige bagerbutikker, der ligger på snart sagt hvert andet gadehjørne. Cremetærter, risbudding og en variant over kiksekage er blandt favoritterne, men tærter og konditorkager er også populære. Du vil forstå hvorfor, når du prøver dem.