Billige rejser til Østrig

Find tilbud på skiferie, hoteller og meget mere

Østrig er både smukke byer og vilde pister. Vi guider dig til de bedste billige rejser til Østrig.


Østrig er et af Europas mest populære skilande. Men landet er også en fantastisk destination resten af året, hvor de smukke byer lokker med gemytlige knejper og fornemme caféer, hvor alper og skove kan få det til at trække i de vandrelystne. Her hos Ekstra Bladet rejser har vi samlet en række tips til dit besøg i det smukke alpeland, og vi fører dig også gennem junglen af rejsemuligheder, uanset om du er til all inclusive rejser til Østrig eller en tur ud i det blå, blot med en flybillet i hånden. Find din billige rejse til Østrig hos os.

Hvor skal jeg tage hen i Østrig?

Østrig byder på både natur og kultur. Her er nogle af de bedste steder i alpelandet.

 • Wien: Hovedstadens smukke huse flankerer en by med en helt særlig kultur. På wienercaféerne kan du nyde den gammeldags stemning, mens du kan feste med de lokale på byens mange knejper. Nyd en klassisk koncert eller find en rockklub. Hvis du vil have en helt særlig oplevelse, så besøg Zentralfriedhof, byens store kirkegård, hvor du kan gnubbe skuldre med Mozart, Liszt og en masse andre af Østrigs verdensberømtheder.
 • Salzburg: Mozarts fødeby emmer af klassisk stil, men byen er mere end flotte huse – den ligger også perfekt. Hvis du trænger til at indånde den friske bjergluft, men også elsker byens lys, er Salzburg den perfekte destination. Byen er nemlig omgivet af bjerge og søer. Om vinteren er det også her, de fleste danskere tager til for at boltre sig i sneen. Skiområdet Wagrain ligger nemlig i nærheden.
 • Mölltaler: Har du lyst til at stå på ski hele året? Så er gletscherskiløb på blandt andet Mölltaler sagen. Selv om solen skinner i dalen nedenfor, er der skimuligheder selv i juni og juli. Og hvis du hellere vil vandre, er området også helt utroligt velegnet.

Hvad skal jeg spise og drikke i Østrig?

Østrig har et traditionsrigt køkken, som indbyggerne hæger om. Her er nogle af de gode sager.

 • Schnitzel: Du har ikke besøgt Østrig, hvis ikke du sætter tænderne i en sprødpaneret schnitzel af enten kalv, gris eller kylling. Normalt serveres der kartoffelsalat til.
 • Tafelspitz: Østrigerne elsker denne ret højere end selve schnitzlen. Det er simrekogt oksespidsbryst, så mørt, at det smuldrer, når du fløjter. Peberrod, æble og rodfrugter fuldender retten.
 • Spätzle: De fleste hjem i Østrig har et spätzlejern, så man selv kan lave de små kogte og stegte ægnudler. Fremragende tilbehør til en anden østrigsk favorit – nemlig gullasch.
 • Øl: Hvor der tales tysk, drikkes der øl. Og Østrig laver fremragende øl. Prøv for eksempel øltypen zwickl, der er en ufiltreret, og som regel lys øl, der hele tiden kalder på en mere. Hvis vejret er for varmt eller promillen skal holdes nede, er zwickl fremragende i en radler – en blanding af sodavand og øl, som mange østrigere sværger til som tørstslukker.
 • Vin: Østrig står lidt i skyggen af mange andre europæiske lande på vinområdet, men den store mængde af små og mellemstore vingårde giver et enormt udvalg. Specielt på hvidvin står landet stærkt – der skal meget til at overgå en Grüner Veltiner eller en god Riesling.
 • Apfelstrudel: Østrigerne elsker dessert – og intet er mere klassisk østrigsk end en apfelstrudel. Alle caféer har den – men spørg endelig de lokale, hvor du kan finde den bedste.
 • Sachertorte: Østrigs største gave til det internationale kagebord. Denne chokoladetærte med abrikosmarmelade kan være helt guddommelig – men som med apfelstrudel er det godt lige at tjekke med de lokale, hvor man kan finde den bedste af slagsen.

Hvordan kommer jeg til Østrig?

Du kan komme til Østrig på flere måder. Her er blot nogle af dem.

 • Fly: Uanset om du er til pakkerejser, eller du vil rejse på egen hånd, er fly en oplagt mulighed for at komme hurtigt og billigt til Østrig. Den billige rejse til Østrig kan du finde ved selv at planlægge din tur og holde øje med de bedste tilbud på flybilletter.
 • Bus: Busrejser til Østrig er stadig populære – ikke mindst for skirejsende. For mange starter festen allerede i bussen, og det er også med busrejser, at du ofte får de bedste tilbud på rejser til Østrig.
 • Bil: Turen gennem Tyskland er lang, men det kan være turen værd, hvis du vil have den frihed, som din bil giver. Hvis du kombinerer med telt eller billige hoteller og bed and breakfasts kan du sikre dig en billig tur til Østrig på den måde.

Transport i Østrig: Når først du er kommet til Østrig, er det ingen sag at komme rundt. Gode veje giver muligheder, hvis du helst vil sidde bag rattet - og ellers er landet udbygget med et tæt net af tog- og buslinjer.