Billige rejser til Norge

Find tilbud på by- og naturrejser samt billige skiferier til Norge

Norge er lige i nærheden – men alligevel eksotisk. Her kan du læse mere om Norge og få gode tips til, hvordan du billigt kan besøge eventyrlandet mod nord.


Årstider Overnatning Destinationer Sparetips
Den svimlende udsigt fra fjeldene. Sejlture på de tilsyneladende endeløse og evigt foranderlige fjorde. Skiture i den vilde natur. Og smukke byer med historiske bygninger, arkitektoniske perler og hyggelig stemning. Norge har det hele til din drømmeferie. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi udvalgt nogle af de bedste priser og billige tilbud på rejser til Norge. Uanset om du planlægger turen i god tid inden vinterferien, eller du er mest til last minute rejsetilbud til Norge, kan du finde din billige rejse til Norge hos os.
Til toppen

Hvornår skal du besøge Norge?

Vinter i Norge er ofte forbundet som landets højsæson, men du kan besøge Norge året rundt.

Årstid Beskrivelse
Forår og efterår: I Norge har begge årstider sin charme. Regn og sne kan hurtigt rykke ind,
men til trods for det omskiftelige vejr kan du opleve forårets helt utrolige
mylder af liv og efterårets farveskala fyldt med varme farver. I disse årtider
finder du ren romantik til parferien.
Vinter: Under en rejse i Norge vil de stejle skiløjper og maleriske langrendsruter
lokke hele familien. Når vinterstrabadserne er overstået, kan du nyde
stjernehimmelen med en kop varm kakao eller trække dig tilbage til din
hyggelige hytte eller fjeldhotellet.
Sommer: En lidt overset sæson af turister – og det er synd. I Norges byer myldrer det
i gaderne med liv og glade dage, de lyse nætter lægger op til sjov i døgndrift,
mens fjorde og fjelde lokker med overdådig natur og overvældende udsigter.

Til toppen

Hvor skal du tage hen i Norge?

Norge er først og fremmest kendt som en perfekt destination for skiferie. Blandt de bedste skiområder er:

 • Geilo: Området er utroligt familievenligt med smuk natur og oplyste løjper. Et perfekt sted til begyndere, let øvede og alle de, der blot kan lide at være sammen om skioplevelsen i Norges billedskønne natur.
 • Trysil: Norges største skiområde med massevis af perfekte løjper. Trysil er velegnet til hele familien, og her er der også mulighed for store udfordringer for de eventyrlystne.
 • Hemsedal: Skandinaviens svar på Alperne. Hemsedal er perfekt, når man rejser som par eller som venneflok – her er både hyggelige caféer, smagfulde restauranter, fede løjper og over 250 kilometer langrendsruter.

En lidt overset ferieform i Norge er byferien. En rejse til Norge har masser at byde på, når det handler smukke, spændende og historiske byer. Her er blot tre af slagsen:

 • Oslo: Nye bydele skyder op i Norges hovedstad, men byen har stadig sin hjertevarme charme. Wigelandsparkens skulpturer er altid et besøg værd, og nationalmuseets samling af blandt andet Munch får alle kunstelskeres hjerte til at banke. Det rige caféliv giver alle muligheder for festlige aftener, og så er den norske natur altid lige om hjørnet – både med Oslofjorden og ski- og naturområdet, Holmenkollen.
 • Stavanger: Bykernen har nogle af Europas bedst bevarede træhuse, men det betyder ikke, at den slumrer hen i ren idyl. Blandingen af oliearbejdere, studerende og turister har skabt et solidt og rigt restaurantliv. Hvis man vil se Stavanger lidt fra oven, kan man besøge et af verdens mest betagende udsigtsposter, Prædikestolen, der tårner sig mere end 600 meter op over byen.
 • Tromsø: Hipstere og hundeslæder – du kan opleve begge dele i den arktiske hovedby. Tromsø ligger 350 kilometer nord på polarcirklen, og byen er et ideelt sted at se det utrolige nordlys, opleve den varmtfarvede midnatssol og mæske sig i restauranternes lækre retter fra hele verden. Tromsø har nemlig beboere fra mere end 100 nationer. Du kan også bevæge dig ud i den næsten uberørte natur for at vandre, fiske, sejle i kajak eller køre i hundeslæde.

Og endelig er der:

 • Fjordene: Norge er verdensberømt for sine flotte fjorde, hvor man kan sejle, fiske, dase og vandre. Der er masser af muligheder for både krydstogter, privatsejlads og ture på sjove og historiske færger. Fjordene er smukke både sommer og vinter.

Til toppen

Hvor skal jeg bo henne, når jeg rejser til Norge?

Udvalget af overnatningsmuligheder i Norge er stort. Fra hippe boutique-hoteller i byerne til hjemmelige bed & breakfasts, når det bliver lidt mere landligt eller til højfjeldshoteller, vandrerhjem og skihytter. I Norges fjelde er der også mulighed for at overnatte i de mange offentlige sheltere.
Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt til Norge?

Der er masser af muligheder for at komme billigt til Norge – uanset om du vil på et weekendophold eller vil afsted på en getaway i længere tid.

 • Færge: Der går færger fra både København og Frederikshavn, og det kan ofte være den billigste løsning. Færgeturen er en oplevelse i sig selv, og hvis du har bilen med, kan du kombinere med en kør-selv-ferie. Du har også mulighed for at bestille et minikrydstogt til Norge, hvor både transport og overnatning er inkluderet.
 • Bil: Spring færgeturen over og kør via Sverige. Det giver dig fuld fleksibilitet til rejsens oplevelser og destinationer, og det kan være den billigste løsning. Skal du afsted på skiferien, er det godt at have plads til udstyret i tagboksen.
 • Fly og hotel: Der er lufthavne ved alle større byer i Norge, og der er masser af afgange – ofte med flybilletter til lave priser. Hvis du vil kombinere rejsen til Norge med hotel, kan det være en god idé at bestille det særskilt for at spare penge.
 • Pakkerejser: Både skituren og fjordkrydstogtet kan bestilles som en pakkerejse, hvor du både kan spare på prisen og besværet i at planlægge selv.

Til toppen