Billige rejser til Moskva

Vi guider dig til den perfekte rejse til Moskva

Planlægger du en tur for 2 eller en storbyferie til? Vi hjælper dig med at finde billige rejser til Moskva samt at give dig de bedste rejsetips.


Det kan virke som om, at moskovitterne altid er på farten. Trafikken brøler døgnet rundt, metrovognene er stopfyldte, gaderne myldrer med folk, der haster forbi facaderne på de høje huse. Den russiske hovedstad kan virke utilnærmelig – men hvis du giver den en chance, er der en god mulighed for, at du forelsker dig i Europas største by. Hos Ekstra Bladet Rejser er vi glade for at præsentere de bedste elementer i den russiske hovedstad. Uanset om du leder efter en all inclusive rejse eller blot køber flybilletter og tager af sted, kan vi hjælpe dig med at planlægge en god, billig rejse til Moskva.

Hvornår skal jeg rejse til Moskva?

Hvis du forbereder dig godt, kan du besøge Moskva på alle årstider.

 • Vinter: Vinteren er absolut lavsæson i Moskva. Det er forståeligt, for der kan være bidende koldt. Gennemsnitstemperaturen er i minus fra november til marts, så man skal huske det allervarmeste tøj fra garderoben og måske supplere med uldsokker fra nogle af de mange markedsboder. Til gengæld er et snedækket Kreml et idyllisk syn – og vinteren er også et godt tidspunkt til at udforske de mange museer og restauranter i byen.
 • Forår og efterår: April og maj og til dels september-oktober kan være ret behagelige i Moskva. Især forårsmånederne er nærmest magiske. Byen ryster sneen af sig efter en hård og kold vinter, og hvis du er så heldig at ramme de første forårsdage, vil du opleve en by fyldt med smilende og muntre mennesker, der er klar til at slå en sludder af med dig -uanset, om du taler russisk eller ej.
 • Sommer: Sommeren er varm, men sjældent kogende i Moskva, så byen er absolut værd at besøge i sommermånederne. Du skal dog være opmærksom på, at højere priser og store turistmængder følges ad, så sommeren er ikke altid let at forene med en billig rejse til Moskva.

Hvad skal jeg se i Moskva?

Moskva er en enorm by med en spændende historie og et summende liv. Byen er fyldt med attraktioner – også af den usædvanlige slags. Vi har valgt nogle af vore favoritter

 • Novoveditje-kirkegården: Moskvas kendis-kirkegård er et besøg værd. Her ligger topfolk fra især kommunisttiden begravet. Ud over en begravelse i Kremls mure, var Novoveditje det mest prestigefyldte sted at blive sendt til de evige kommunistmarker. Her kan du blandt andet møde statslederen Nikita Krustjov, digteren Anton Tjekhov og en lang række militærpersonligheder, hvis grave er smykket med missiler, kampvognsmodeller og andet militært isenkram.
 • Kreml og Den Røde Plads: Moskvas absolut vigtigste attraktioner. Kreml er Ruslands magtcentrum, men er også historisk og arkitektonisk interessant. Den Røde Plads er Moskvas bankende hjerte – imponerende i sin storhed og omkranset af smukke bygninger.
 • VDNKH: Bag den kryptiske forkortelse gemmer sig et stort udstillingsområde. Sovjetmagten ville vise, hvad den kunne, og i 1930erne opførte man derfor et imponerende anlæg med pavilloner fra samtlige sovjetrepublikker. De står der stadigvæk som et minde om svundne tider. I dag er der blandt andet udstillinger om russisk rumfart – men selve området er den egentlige atraktion.
 • Metroen: Moskvas metrostationer ligner mest af alt underjordiske paladser. De smukt udsmykkede stationer er et must – og er en fantastisk gratis oplevelse på en billig rejse til Moskva.
 • Museer: Moskva bugner med museer inden for enhver kategori. De mest kendte kunstmuseer er Pushkingalleriet og Tretayovgalleriet, der hver især har en lang række hovedværker inden for russisk kunst.

Det skal du spise og drikke i Moskva

Der er restauranter og barer i læssevis i Moskva, så du skal nok blive mæt og glad.

 • Borscht: Rødbedesuppen er en standardret på alle menukort, og den er både mættende og dejligt solid.
 • Blinis: De små pandekager med creme fraiche er både en almindelig forret og en del af en russisk fest. Spises blandt andet med laks eller kaviar.
 • Vodka: Vodka skal der til, når du er i Rusland. Hvis den russiske kulde kradser i halsen, anbefaler vi pebervodka, som russerne sværger til, når en forkølelse skal kureres. Men husk, at en genstand på et russisk værtshus er på cirka en deciliter.
 • Tørrede fisk: Du skal være eventyrlysten, når du spiser ude. En foretrukken vodkasnack i Moskva er små tørrede fisk - de spises som chips sammen med den ædle brændevin.

Sådan kommer du til Moskva – og sådan kommer du rundt

 • Fly: Flere flyselskaber har direkte flyvninger til Moskva. Lufthavnen ligger et stykke uden for byen, men taxaer er relativt billige.
 • Bil: Moskvas trafik er for viderekomne, og det kan generelt ikke anbefales at sætte sig bag rattet. Færdselsreglerne opleves som vejledende, og vejene er tætpakkede, så køer og halsbrækkende situationer afløser hinanden.
 • Taxa: Moskva har massevis af taxaer, der ikke er specielt dyre.
 • Metro: Metrostationerne er rene kunstværker, og Moskvas metro fungerer i sig selv upåklageligt. Nettet er tæt og dækker både byen og de nærmeste forstader.