Billige rejser til Milano

Find tilbud på wellness- og weekendophold, hoteller og billige flybilletter

Milano er en af Italiens smukkeste og mest velhavende byer. Vi guider dig til den gode og ikke mindst billige rejse til Milano.


Modebutikkernes vinduer lokker med kreationer, der ligner kunstværker, og er prissat derefter. Operaens toner og domkirkens statuer kalder om kap med da Vincis mesterværker. Og når sindet er blevet mættet, kan maven fyldes på byens utallige restauranter, hvis ikke en gelato, et skud espresso og et glas vin eller tre fanger dig først. Milano er en af Italiens største, rigeste og mest fascinerende byer. Hos Ekstra Bladet rejser er vi glade for at guide dig gennem Norditaliens hovedby. Uanset om du er på jagt efter en all inclusive rejse eller bare køber flybilletter og tager afsted på en last minute rejse til Milano, kan vi hjælpe dig med at planlægge en god, billig rejse til Milano.

Hvornår skal jeg besøge Milano?

Milano har sin charme året rundt – men årstidernes skiften kan selvfølgelig mærkes.

 • Vinter: Hvis du vil have en billig rejse til Milano, er vinteren et godt tidspunkt. Men husk varmt tøj. Temperaturen kan sagtens lande omkring frysepunktet, og sne samt tåge er ikke usædvanligt. Julemåneden er magisk i Milano, hvor julelys og markeder lokker med hygge, god mad og varme drikke. Her er Milano en super destination, hvis du søger en by til at shoppe jule-amok i, og nyde byens fint, pyntede butiksvinduer og farverige gader.
 • Forår og efterår: Forår og efterår er ganske hyggelige årstider i Milano. I slutningen af efteråret og foråret kan der være køligt og diset, men i hovedparten af sæsonerne er vejret ganske mildt. Efteråret lokker med smukke farver og hyggeligt restaurantliv, og i foråret kan du nyde de blomstrende træer – og måske være så heldig at opleve byens karneval.
 • Sommer: Sommeren kan være meget varm i Milano, men lægger du pauser ind, kan byen sagtens være et besøg værd alligevel. Du skal dog være opmærksom på, at mange butikker og restauranter lukker i august, fordi ejerne tager på ferie.

Hvad skal jeg se i Milano?

Milano bærer både præg af renæssancen, tiden under fascismen og efterkrigstiden. Stor kunst og pompøse bygninger blander sig med moderne brugsarkitektur.

 • Duomoen: Milanos domkirke og absolutte centrum. Den storslåede kirke har hundredvis af spir og gemmer på en stor oplevelse. Snyd ikke dig selv for en tur op på kirkens tag, hvorfra du kan se store dele af byen.
 • La Scala: Milanos berømte operahus. Hvis du kan lide opera, er en tur i La Scala et must. Ellers er bygningen i sig selv en nydelse – se eventuelt om du kan finde tid til en rundvisning.
 • Sporvogne: Sporvogne er lige så ikoniske i Milano, som gule taxaer er i New York, og dobbeltdækkerbusser er i London. De er mere end et transportmiddel – sporvogne er en del af byens livsstil. Hvis du er heldig, kan du komme op at køre i en veteransporvogn, og ellers kan du booke både sightseeingture og spiseture i særligt indrettede restaurantsporvogne.
 • Den sidste nadver: Leonardo da Vincis hovedværk, Den sidste nadver, findes i kirken og klostret Santa Maria alle Grazie. Det kan være en god idé at bestille adgang hjemmefra, da der kun lukkes et begrænset antal gæster ind hver dag.
 • Hovedbanegården og banegårdspladsen: Milanos hovedbanegård er på samme tid imponerende og skræmmende i sin størrelse. Det var også planen, da den blev bygget under fascistlederen Mussolini. Banegårdspladsen har megen ny arktitektur, der er en interessant kontrast til andre dele af byens klassiske bygninger.

Hvad skal jeg spise i Milano?

Det italienske køkken er verdenskendt -og det forstår man godt. I Milano finder du den norditalienske version af herlighederne.

 • Pasta og pizza: Som alle steder i Italien fylder pizza og pasta godt på menukortene. Kig dig godt omkring, og spørg dig eventuelt for – for kvaliteten svinger en del. Men husk, at du sagtens kan finde rigtigt gode simple retter på ellers ydmygt udseende restauranter.
 • Osso Buco: De tætte og mættende retter hører hjemme i det milanesiske køkken. Gryderetten Osso Buco med det gennemført møre okseskank er en himmerigsmundfuld, der vil gøre din rejse til Milano endnu mere uforglemmelig.
 • Kinesisk: I et land, hvor det traditionelle lokale køkken fylder så meget, kan det være forfriskende med et eksotisk måltid. I Milanos chinatown omkring gaden Paolo Sarpi kan du finde traditionel kinesisk mad, der for et øjeblik kan sende dig fra Norditalien til Fjernøsten.
 • Aperitivo: Elsker du at få en snack til din drink? Så er Milano et paradis. Caféer, barer og restauranter konkurrerer intenst på aperitivo – Milanos bud på happy hour. Når du køber en drink, får du ganske simpelt adgang til en buffet af små retter. Kvaliteten svinger fra sted til sted, så kig dig for. Hvis du finder det rigtige sted – eller tager aperitivo to-tre steder – kan du spise dig mæt i lækkerbiskener. En meget behagelig måde at sikre en billig ferie i Milano.