Billige rejser til Marrakesh

Find tilbud på rejser til Marrakesh her

Marrakesh er både historie, kultur og natur. Vi guider dig til de bedste oplevelser i Marrakesh.


Ørken den ene dag, snedækkede bjerge den næste – og så tilbage til slangetæmmere, lækker mad, byens tumult og fantastiske sanseindtryk i en oldgammel by. Marrakesh har alt, hvad du kan ønske dig og drømme om. Den knap en million indbyggere store by i Marokko er populær hos turister. Du vil forstå hvorfor, når du har besøgt byen. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi fundet de bedste tilbud på billige rejser til Marrakesh. Overvejer du en last minute rejse til Marrakesh eller en sommerferie i Marrakesh? Så find inspiration her.

Hvornår skal jeg rejse til Marrakesh?

Marrakesh tiltrækker turister året rundt, men nogle årstider er mere behagelige end andre.

 • Forår: Det nordafrikanske forår rammer ret sent – men i marts, april og maj er foråret i fuld gang i Marrakesh. Duftende roser, solrige dage og hoteller og gader, der endnu ikke er fyldt med turister, giver dig gode muligheder for at komme på en billig ferie i Marrakesh.
 • Sommer: Sommeren kan være bagende varm – temperaturer på 45 grader er ikke ualmindelige – så du skal være hårdfør, hvis du vil til Marrakesh om sommeren.
 • Efterår: Sommerheden har lagt sig, så temperaturerne er behagelige. Et godt tidspunkt at besøge Marrakesh.
 • Vinter: Vinterdagene er milde i Marrakesh – men nætterne kan være kolde. Det er i sig selv ikke noget problem, hvis blot du tager forholdsregler og booker et hotelværelse med varme eller brændeovn.
 • Ramadan: I ramadan-måneden kan være svært at finde åbne restauranter uden for de mest tætpakkede turistområder – selv i store byer som Marrakesh.

Hvad skal jeg lave i Marrakesh?

Marrakesh er fyldt med spændende natur og interessant byliv. Her er nogle af vore yndlingsoplevelser i byen.

 • Djeema El-Fna: På pladsen Djeema El-Fna myldrer livet. Om dagen er her slangetæmmere, kvinder, der tilbyder hennatatoveringer og gadeartister med dresserede aber. Om aftenen blander musikere og gadeboder med mad og drikke sig i mylderet. Pladsen ligger i Marrakeshs gamle bydel Medinaen, der i sig selv er et eksotisk paradis for dig, der elsker byferier.
 • Soukerne: Marrakeshs store markeder ligger tæt på Djeema El-Fna. Her kan du købe alt, hvad hjertet begærer, og gadehandlerne skal nok gøre dig opmærksomme på deres eksistens. Marokkanerne er dog et høfligt folkefærd, og et nej vil som regel blive accepteret uden brok. Hvis du vil købe noget -og det vil du helt sikkert – så husk at prutte om prisen.
 • De saadiske grave: Et stort og flere hundrede år gammelt begravelsesområde, der blev genopdaget i starten af 1900-tallet.
 • Garverierne: Marrakesh er kendt for sine flotte garverier, der kan sætte kulør på de fleste feriebilleder. Book en tour, eller spørg en arbejder på området, om du må kigge indenfor.
 • Hammam: De nordafrikanske badehuse er verdensberømte, og det er et fantastisk sted at få vasket rejsestøvet bort, mens man nyder vandet og den smukke arkitektur.
 • Ørkenen: Marrakesh ligger en halv dagsrejse fra Sahara, men hvis du har muligheden, skal du ikke snyde dig selv for et par dage i ørkenen, hvor du kan opleve roen, de store sandmængder og den fantastiske stjernehimmel. Allier dig med en turoperatør, du stoler på – eller book som en del af en all inclusive rejse til Marrakesh.
 • Atlasbjergene: Marrakesh ligger for foden af Atlasbjergene, og med den rette guide kan du både opleve bjergene i sig selv og nogle af de fine små bjergbyer i området. Ourikadalen med den bjergtagende natur er et populært mål, som du ikke bør snyde dig selv for.

Hvordan kommer jeg til Marrakesh – og hvordan kommer jeg rundt?

Der er mange måder at komme til Marrakesh på:

 • Fly: Mange rejsebureauer sælger pakkerejser til Marokko, herunder Marrakesh. Men nogle gange kan det svare sig at arrangere turen selv. Hold dog altid øje med last minute- og all inclusive tilbud.
 • Til fods: I den gamle bydel Medinaen er det bedst at bevæge sig rundt til fods.
 • Bus: Attraktioner i byens udkant kan nås med bus – ligesom der også er bus til andre byer i landet, hvis du vil længere omkring. Busser er generelt en billig rejseform.
 • Caleche: Hvis du er i det romantiske hjørne, kan en tur i hestevogn bookes på Square de Foucauld ved Djeema El-Fna. Sørg for at aftale en pris på forhånd. Hestevognen tager dig gerne til forskellige destinationer.
 • Taxa: Der er rigeligt med taxaer i byen, og tager du dine forholdsregler, behøver du ikke at blive snydt. Husk, at du ikke skal betale ekstra for bagage – og husk også at minde chaufføren om at tænde taxameteret, hvis ikke han gør det af sig selv. Tag en anden taxa, hvis han nægter.