Rejs godt og billigt til Malta

Her finder du gode tilbud på rejser til solrige Malta

Har du overvejet at besøge ferieøen Malta, så kan der være flere fordele for dig! Malta er helt ideel at rejse til for en sol- og badeferie. Vi hos Ekstra Bladet Rejser hjælper dig med at finde rejserne til de skarpe priser, så du kan komme billigt afsted til Malta. Læs endelig videre, og se både vores tilbud, samt information om Malta.


Sparetips Vejret Overnatning Attraktioner Transport Strande Praktisk information

Malta er et af de mindre lande i Europa, og der bor mindre end en halv million på denne lille ø, der ligger syd for Italien. Dog er Malta utroligt populær for folk, der ønsker sol og strand, da det både er billigt og et flot land. Og det tager slet ikke så lang tid at flyve turen til Malta Lufthavn.

Hvordan kan jeg komme billigt til Malta?

Der er mange ting du kan tage med i dine overvejelser, når du vil booke en rejse til Malta. Her giver vi dig blot nogle af de ting du kan gøre i jagten på den billige sommerferie.

 • Afbudsrejse: Hvis du vil være sikker på at få et rigtig godt tilbud på rejsen, så book gerne en afbudsrejse eller en rejse i last minute. Når du bestiller en afbudsrejse, så kan du ofte få din rejse til halv pris! Det kræver dog ofte, at du kan rejse i last minute.
 • Book i god tid: Mange rejseselskaber giver også gode rabatter på deres rejser, hvis du booker din rejse i god tid. Hvis du ved i god tid, at du vil afsted og til hvor, så kan du med fordel kigge efter din rejse i god tid.
 • Rejs udenfor sæson: De fleste danskere tager ned til varmen i deres sommerferie. Har du en mere fleksibel kalender, hvad feriedage angår, så kan det være et godt tip at booke udenfor disse uger. Ugerne før juli og efter august er ofte noget billigere. Malta vil stadig have godt vejr til denne type rejse, selvom du booker udenfor højsæsonen.
 • Byg-selv-ferie: Har du ikke noget imod at gøre en ekstra indsats, når du skal booke din rejse? Så kan det være en fordel i at booke hotel og flybilletter separat. Du sparer lidt ekstra på selv at gøre arbejdet, frem for at booke en charterrejse. En anden bonus ved dette er, at du selv kan vælge, hvor du vil bo henne på Malta, og hvilken lufthavn du vil flyve fra.
 • All inclusive: En god måde at spare lidt ekstra på er, at rejse med all inclusive. Hvis du bestiller en rejse med all inclusive, så er du fri for at bruge masser af penge på mad, når du er afsted på ferie.

Til toppen

Hvordan er vejret på Malta?

Malta har et subtropisk klima, som betyder, at der stort set altid er dejligt vejr. Både forår og efterår har gode temperaturer på omkring de 20 grader eller mere. Om sommeren kan du godt regne med, at det er en del varmere og vandtemperaturen vil være perfekt til en dukkert.

Vejret på Malta om vinteren kan der stadig være lunt, men du skal forvente flere dage med regn og kølige aftener. Denne periode er nok ikke den mest oplagte at rejse til Malta på, hvis du netop søger varme og strandferie.

Til toppen

Hvilke slags hoteller kan jeg finde på Malta?

Der er mange typer af hoteller på Malta. Du kan booke alt lige fra et hostel, til budget hotel, og derfra helt op til 5* hoteller! Blandt andet kan du booke værelse på "The Palace Hotel", som er et luksuriøst 5* hotel. Fra hotellets pool kan du se havet, og du har den mest utrolige udsigt fra terassen.

Alt efter hvad du søger på din ferie, så kan du finde det rette værelse til dig og vennerne, familien eller noget helt tredje. Du kan også overveje at kigge efter en ferielejlighed på Malta. Det kan være en billig løsning, da du ikke er afhængig af at skulle spise ude hver dag.

Til toppen

Hvad kan jeg opleve, når jeg rejser til Malta?

Her er blot lidt inspiration til nogle ad de steder, som du kan besøge på Malta.

 • Skorba Temple: Denne gamle ruin fra et tempel er spændende at se. Her kan du selv gå på opdagelse ved ruinen i Zebbiegh på Malta.
 • Saint John's Co-Cathedral: Denne katedral finder du i byen Valletta, og er bygget i år 1577. Her ser du tydeligt byggestilen fra barokkens tid, og katedralen er bestemt et besøg værd.
 • Hypogeum: Hal Saflieni Hypogeum er et underjordisk tempel, der er udgravet med flinteværktøj omkring 3000 f.Kr. Dette helt unikke tempel er på UNESCO's verdensarvsliste og er et helt utroligt syn. Vil du se dette tempel, skal du bestille billetter på forhånd, da det er et bestemt antal folk, der må komme i templet per dag.
 • Inland Sea: Inland Sea er en smuk lagune, som du finder på øen Gozo. Man kan kigge i timevis på de flotte klippeformationer, der kommer op af det krystalblå vand.
 • Ggantija Templet: Du kan også finde gamle templer på øen Gozo. Disse er templer er nogle af de ældste skabte bygningsværker. Det er et utroligt syn, og giver blot en idé om, hvad vores forfædre var i stand til at skabe.

Til toppen

Hvilke muligheder har jeg for at komme rundt på øen?

 • Bus: Der går masser af busser på Malta. Uanset hvor du skal hen på denne ø, så kan bussen stort set bringe dig derhen. Det er rigtig billigt at komme med bussen, og den er populær blandt turister såvel som de lokale. I 2015 var der ikke mindre end 40 millioner passagerer, så trods øens størrelse, så er der en del rejsen.
 • Færge: Der er flere færgeforbindelser at finde på Malta, men primært bruges de til trafik mellem Malta og øen Gozo. Er du i bil, så er det en god ide at komme i god tid før afgang, da der er en del der gerne vil med færgen. Du kan også tage bussen til færgen og stige ombord som passager.
 • Taxa: Taxa bliver også ofte brugt på Malta, da det er nemt og der er ikke langt imellem de forskellige steder på øen. Det kan dog være en fordel at aftale med chaufføren på forhånd, hvad turen skal koste.
 • Lej en cykel: Det er muligt at leje en cykel, når du er på Malta. Dog er vejene ikke bygget til hensyn af cyklister, så man skal passe på, hvis man vil bruge cyklen til at komme rundt på. Overvejer du derimod at leje en mountainbike for en aktiv ferie, så er der gode områder du kan cykle rundt i, uden at skulle på de trafikkerede veje.
 • Lej en bil: Ønsker du ultimativ frihed, når du er på Malta, så kan du overveje at leje en bil. Det for forholdsvis billigt at leje en bil, og du kommer ikke til at bruge mange penge på benzin, da øen er lille. Når du lejer en bil, kan du helt selv vælge, hvor du vil hen på øen, og hvornår du vil køre. Det er dog her vigtigt at huske på, at man kører i venstre side på Malta, så her er det også den venstre vigepligt der gælder.

Til toppen

Hvor finder jeg de gode strande?

 • Ghadira Strand: Ghadira Strand er en bugt, som ligger oppe i Mellieha. Stranden er familievenlig, og der er masser muligheder for vandsport og aktiviteter.
 • Gnejna Strand: Denne strand finder du på den vestlige side af Malta. Her er der god mulighed for parkering, og der er offentlige toiletter.
 • Rambla Strand: På den nordlige del af Gozo finder du Ramble bugten. Bugten har det flotteste blå vand, og selve stranden er i gyldne farver. Fra stranden af får du udsigt til Kalypsogrotten, som du også kan gå på opdagelse ved. Der er flere muligheder for at køber snacks og drikke i de små boder.
 • San Blas Strand: Ikke langt fra Rambla bugten ligger San Blas bugten. Stien ned til stranden giver en smuk udsigt ud over havet, og stranden i sig selv er utrolig fin uden mange sten. Det er en rigtig fin strand, når du har børnene med på ferie.

Til toppen

Hvad kan jeg forvente af Malta?

Malteserne er et flinkt folkefærd, som er vant til, at strandene er fyldt med turister i sommermånederne. Hvis du vil rejse til Malta, skal du ikke være bekymret for kommunikation. Der er nemlig to officielle sprog, som er maltesisk og engelsk. Så du kan komme langt med dit engelske på øen, hvis du har brug for hjælp eller gode råd. Der er masser af historie på denne lille ø, som fortæller om de mange erobringer af øen igennem historien. Du kan derfor kombinere din billige ferie på Malta med et tage på opdagelse.

Til toppen