Billige rejser til Lissabon

Vi guider dig til den gode rejse til Lissabon

Lad dig inspirere til rejsen til Lissabon, og se de mange gode tilbud på hoteller og billige flybilletter, weekendophold og meget mere, som vi har fundet til portugisiske hovedstad.


Sporvognen aser sig op ad de stejle gader, hvor ældre mænd med alvorsfulde udtryk har taget plads med kaffe og portvin på caféerne. Udslidte huse står side om side med smukke og fantasifulde kakkelklædte vægge. Turisterne myldrer på hovedstrøgene, men i smågadernes labyrinter kan du føle dig som en opdagelsesrejsende i en ny og alligevel ældgammel verden. Lissabon er et spændende bekendtskab, og hos Ekstra Bladet rejser glæder vi os til at guide dig igennem den portugisiske hovedstad. Uanset om du er på jagt efter en all inclusive rejse eller bare køber flybilletter og tager af sted, kan vi hjælpe dig med at planlægge en god, billig rejse til Lissabon.

Hvornår skal jeg rejse til Lissabon?

Det portugisiske klima er lunt set med nordeuropæiske øjne – men der er naturligvis forskel på årstiderne.

  • Vinter: Vinteren er absolut lavsæson, så hvis du vil have en billig rejse til Lissabon, er det her, du skal tage af sted. Lissabon kan være køligt om vinteren – men man kan være sikker på plusgrader, og hvis man er heldig, kan man som dansker nærmest komme i forårshumør. De populære turistattraktioner er ikke så overrendte om vinteren, og det køligere og til tider regnfulde vejr giver dig en god undskyldning for at hænge på fado-barerne eller bruge lidt længere tid på kaffe, kage og portvin på de mange cafeer.
  • Forår og efterår: Marts-maj og september-oktober er rigtig gode tidspunkter at besøge Lissabon på. De største mængder turister er taget hjem, eller de er ikke kommet endnu, og årstidernes skiften sætter deres smukke præg på den charmerende by. Her kan du nyde solskin og pæne temperaturer, mens bladene falmer eller blomsterne myldrer op af jorden. En gratis bonus på en billig rejse til Lissabon.
  • Sommer: Juni-august kan være meget varme i Lissabon, men det bliver sjældent uudholdeligt – beliggenheden nær atlanterhavet sætter sin præg på landet, der ofte rammes af svalende havbriser. Der er mange turister i byen i denne sæson – og man forstår hvorfor, når man først en gang har oplevet sommeren i Lissabon.

Hvordan kommer jeg til Lissabon?

Flere flyselskaber flyver til Lissabons store og bynære lufthavn – og herfra er der gode transfermuligheder.

  • Enkeltrejser: Du kan med fordel arrangere din rejse selv. Det vil ofte være billigere end at købe en pakkerejse, og du kan selv planlægge dit besøg - eller blot tage tingene, som de kommer.
  • All Inclusive: Pakkerejser og all inclusive giver dig gode muligheder for at nyde ferien i fulde drag – og kan ofte være en hjælp, når du skal forstå byen til bunds. Arrangørerne kender nemlig de hemmelige steder – og de gode guides. Hvis du kigger efter last minute-tilbud på rejser til den portugisiske hovedstad, kan du være heldig at få en billig rejse til Lissabon.

Hvad skal jeg spise og drikke i Lissabon?

Hvis du kan lide fisk, desserter og vin, er Lissabon det helt rigtige sted at besøge. I den portugisiske hovedstad vrimler det med restauranter, vinbarer, cafeer og markeder. Her er nogle af vore favoritter fra det portugisiske køkken.

  • Portvin: Den søde, tætte vin kommer i flere varianter, og selvfølgelig er man nødt til at smage dem alle, når man besøger Lissabon. Selv de mest ydmyge barer har et stort udvalg af kvalitetsportvin, og mange steder kan du få gode råd om, hvad du skal vælge.
  • Sardiner: Den lille ydmyge fisk har stjernestatus i Lissabon. Hele grillede sardiner og dåsesardiner med brød regnes begge for store delikatesser. Sardinerne har endog deres egen helligdag - sådan da. Hvert år den 12-14. juni fejrer folk i Lissabon Sankt Antonius - og det sker med indtagelse af enorme mængder sardiner og godt med alkohol til at skylle dem ned med.
  • Klipfisk: Selv om Portugal har rigeligt med fiskeri, er nationalretten i Portugal løjerligt nok baseret på klipfisk fra Norge. Klipfisk findes i mange varianter, og alle vil sværge til, at deres er den helt rigtige.
  • Kage og desserter: Portugiserne har en sød tand, og der er bagere og konditorier overalt i Lissabon, hvor du kan prøve dig frem i udvalget af blandt andet cremetærter, kiksekage og tærter.

Hvad skal jeg opleve i Lissabon?

Lissabon er en spændende by, der er en attraktion i sig selv. Men der er selvfølgelig oplevelser, du ikke skal gå glip af.

Attraktion Beskrivelse
Sporvognstur Tag en tur gennem byens kringlede og stejle gader i en sporvogn
– oplevelsen er bedre end nogen guidet køretur, du kan tage på.
Castello de Sao Jorge Det enorme slots- og citadelanlæg på højen i Lissabons centrum
er en stor oplevelse – og en fantastisk udsigtspost.
Fado-barer Den traditionelle portugisiske folkemusik er smuk, melankolsk og
uimodståelig. Musikken kan opleves på mange barer i byen – i både
traditionel og mere moderne udgave.
Jeronimusklosteret Det imponerende kloster sætter dig flere hundrede år tilbage i historien.
Når du kommer tilbage til nutiden, kan du nyde den nærliggende
havnepromenade eller gå en tur i det stort set turisttomme distrikt bag
klosteret, hvor du finder enkelte små lokale restauranter og butikker
– og kan se, hvordan borgerne bor i yderdistrikterne.