Billige rejser til Kroatien

Se vores tips og tilbud til en ferie i Kroatien

Uanset om du søger sol på stranden, shopping i storbyer, smukke ruiner eller storslået natur, så har Kroatien det. Ønsker du at gøre alt dette på budget, så har Ekstra Bladet Rejser her gjort forarbejdet og samlet en række gode tilbud på billige hoteller i og billige rejser til Kroatien.


Vejret Attraktioner Sparetips Kroatisk mad
Kroatien har i de seneste år været en af danskernes foretrukne feriedestinationer og af gode grunde. Landet, der var en del af det tidligere Jugoslavien, byder på mange forskellige slags ferier og har noget for alle. Vejret er som i Midt- og Sydeuropa, og med en rig historie og mange kilometer kystlinje er landet den oplagte destination for både kulturrejser og strandferier. Med alle de storslåede oplevelser der venter jer i Kroatien, har vi her hos Ekstra Bladet Rejser samlet en række billige rejser, billige hoteller og billige kør-selv ferier til Kroatien, så du kan bruge pengene på at holde ferie og opleve noget af alt det, som Kroatien har at tilbyde. Herunder kan du læse vores bedste tips og tricks til en budgetvenlig ferie i Kroatien samt få inspiration til nogle af de oplevelser, der venter dig på din ferie.

Hvornår er det bedst at rejse til Kroatien?

  • Lavsæson: Fra oktober til april er der lavsæson i Kroatien. Det betyder, at der er færre turister, hvilket presser priserne ned. Søger du en superbillig rejse til Kroatien, så er lavsæsonen det rette tidspunkt for dig. Om vinteren bliver det køligt i Kroatien, og kystbyerne, med de ellers fantastiske strande, vil derfor ikke have så meget at byde på som i højsæsonen. Rejser du længere ind i landet, finder du derimod gode muligheder for en romantisk storbyferie i for eksempel hovedstaden Zagreb. Inde i landet finder du også gode skiområder, hvis du er mere til adrenalin end afslapning.
  • Højsæson: Juni til august er højsæsonen i Kroatien. I disse måneder er der en del turister, og det er ikke helt så billigt som i lavsæsonen, men vejret er meget varmere, hvilket gør, at vandet er badevenligt. Kystbyerne er i fuld flor, og byerne længere inde i landet har stadigvæk en masse at byde på. I sommermånederne er der et stort udvalg af musikfestivaler og mange af dem er kendt som nogle af de bedste i Europa. Højsæsonen er også et oplagt tidspunkt til at tage på ø-hop til nogle af de 1.185 kroatiske øer. Disse øer er kendt for at have nogle af de bedste strande i Europa.
  • Skuldersæson: Den såkaldte skuldersæson er i maj og september. I disse to måneder mellem høj- og lavsæsonerne får du højere temperaturer end i lavsæsonen kombineret med billigere priser end i højsæsonen – det bedste fra begge verdener. Temperaturerne er stabile og perfekte til kulturrejser, vandreferier og storbyferier. På trods af at det ikke er garanteret strandvejr, så er der stadigvæk liv i kystbyerne, hvor gåture på stranden er mere behagelige, da der ikke er fyldt med turister.

Til toppen

6 spændende attraktioner i Kroatien du bare må se!

Det kan være svært at vælge, hvad den billige rejse til Kroatien skal indeholde, når det kommer til lokale og unikke oplevelser. Vi har lavet en liste over nogle af de attraktioner, som vi mener, der helt sikkert er et besøg værd!

6 spændende attraktioner i Kroatien:

Attraktion Beskrivelse
Den gamle bymur Gå ved den velbevarede bymur, der er et sandt vartegn i Dubrovnik.
Plitvice søernes nationalpark Nationalparken er et helt utroligt smukt syn, som også er på
UNESCOs verdensarvsliste.
Dubrovnik Svævebane Tag med svævebanen, og nyd den flotte udsigt fra højderne i Dubrovnik.
Diocletians Palads Det gamle palads ligger i Split, og den er udvalgt af UNESCO til at være
et verdensarvsmonument.
Arenaen i Pula Det romerske amfiteater i Pula, der blev bygget fra 27 f.Kr. til 68 e.Kr.
St. Markus Kirke Se den beundringsværdige smykkede kirke i Zagreb.

Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt afsted til Kroatien?

  • Pak bilen: Sæt børnene på bagsædet, og tag på en billig kør-selv ferie til Kroatien. Det at køre selv er en billig transportmulighed, når hele familien skal afsted. Men der er også andre goder ved at tage på en billig kør-selv ferie til Kroatien selv. Køreturen fra Danmark til Kroatien byder nemlig på helt utrolige landskaber ned igennem Europa: Tysklands alsidige natur, Sloveniens frodige vinmarker og de flotte bjergformationer i Østrig er blot nogle af de ting, som du eventuelt kan være heldig at se fra bilens ruder. En anden fordel ved at tage bilen på rejsen til Kroatien er, at du kan bruge bilen som transportmiddel, når du skal omkring til Kroatiens forskellige attraktioner under selve rejsen. Du kan med fordel også tage på billig camping til Kroatien.
  • Book i god tid: Hvis du gerne vil være fri for at køre den lange tur, så er det altid godt at kigge efter flybilletter eller en charterrejse, hvor både fly og hotel er fikset for dig. Men det kan også være en dyr affære, da rejseselskaberne gerne tager lidt ekstra for den hjælpende service. Men er du tidligt ude, kan der være mange penge at spare, for ofte kan du finde Early-Bird tilbud med billige rejser til Kroatien.
  • Last minute: Er du en af dem, der har is i maven, så kan du også booke en billig afbudsrejse til Kroatien i sidste øjeblik. Her sælger rejseselskaberne ud af deres billige rejser til Kroatien, som endnu ikke er blevet solgt. Det er en win-win for rejseselskabet og for dig, da du ofte kan få rejsen til Kroatien for det halve!

Til toppen

Hvad skal jeg prøve for at få en kroatisk-kulinarisk oplevelse?

Madkulturen i Kroatien er super alsidig, og har mange variationer grundet landets geografi og historiske begivenheder. Dog er store dele af landet Middelhavs-inspireret med masser af fisk og forskellige urter. Hvis du søger de helt kroatiske smagsoplevelser kan vi anbefale dig at bestille pastaretten pljukanci, smage på den verdensberømte ost Paski Sir, eller takeaway retten cevapcici. Smag også på retterne fra Slavonien, Istrien, Dalmatien eller i den centrale del af landet. Her vil du kunne se, hvordan nogle af retterne går igen, og hvor retterne er inspireret af det pågældende område. Men til fælles for alle landets retter er, at de er super smagfulde. Og er du i Kroatien på sommerferie, så er der et hav af restauranter, der bare venter på at servere de lækre retter for dig.