Rejs billigt til Kreta

Find en billig afbudsrejse til Kreta

Har du hørt om Kreta? Kreta er den største af de græske øer og er et sandt paradis for turister! Her kan du finde billige rejser til Kreta, samt gode råd til, hvordan du kan spare mest på at rejse til den fantastiske ferieø - måske ved billig all inclusive på Kreta eller en billig afbudsrejse!


Attraktioner Vejret Strande Sparetips Transport Overnatning Praktisk information

Hvad er der at se på Kreta?

Overvejer du en billig afbudsrejse til Kreta? Eller måske en omgang billig all inclusive på Kreta? Der er mange seværdigheder at se, når du tager på en billig rejse til Kreta. Her er blot nogle af de ting du kan gøre, hvis du ønsker at rejse til Kreta.

 • Knossos: Tæt på Kretas hovedstad, Iraklion, finder du Knossos. Knossos er en oldtidsby, der viser bygninger fra den minoiske kultur. Det første palads der blev bygget ved Knossos var 2000 f.Kr. Knossos er en af de mest populære turistattraktioner på Kreta.
 • Elafonisi: Helt vest på Kreta finder du øen Elafonisi. Elafonisi er fredet naturområde, og her har du mulighed for at komme over og besøge den smukke natur. Elafonisi er blandt andet kendt som "den lyserøde strand", på grund af alle de små skaller, der skinner rødt i solens skær. Der er bus- og sejlture, som kan tage dig med over til dette græske paradis.
 • Samariá: Samariá er en kløft og et naturreservat i den sydvestlige del af Kreta. Her kan du se den storslåede Samariákløft, der er 18 km lang! Der er en fin og velbevaret sti igennem hele kløften og toiletter undervejs. Det er helt bestemt et besøg værd, når du er på Kreta.
 • Aquaworld: Aquaworld på Kreta er et akvarium, der ligger i byen, Hersonissos. De fleste af dyrene er blevet reddet eller har været såret, og er derefter kommet til Aquaworld, for at blive taget godt af. Her har du muligheden for at røre nogle af dyrene og få taget billeder sammen med dem.
 • Markedshallen: Inde i byen Chania, på Kreta, finder du den korsformede markedshal. Her er der mulighed for at købe frisk fisk, ost, krydderier og meget mere. Du kan også spise frokost inde på markedet og få dig en lokal kulinarisk oplevelse!

Til toppen

Hvordan er vejret på Kreta?

Kreta ligger i Middelhavet, og det kan mærkes på klimaet. Her er nemlig en dejlig temperatur det meste af året og masser af sol. En gode ved, at Kreta er en ø er, at der til tider er en let brise. Det kan være dejlig med lidt vind, når du ligger ved stranden i den bagende sol.

Til toppen

Hvor finder jeg gode strande på Kreta?

 • Elafonissi Strand: Elafonissi er kendt som "den lyserøde strand", og stranden er et fantastisk syn! Det er de små skaller og krebs, der giver stranden den smukkeste farve. Her har du mulighed for at leje strandstole, og der er små caféer, hvor du kan købe mad og drikkevarer. Elafonissi Strand ligger helt vest på Kreta, nær øen Elafonisi.
 • Balos Strand og Lagune: Balos er en af de bedste strande, du kan finde på øen Kreta. Her er gode muligheder for badning, og stranden i sig selv er et utroligt smukt syn. Det er besværligt at komme frem med bil, da 10 km af vejen er svært terræn, der kræver 4-hjulstrækker. Der går daglige bådekskursioner fra byen Kissamos, hvilket er at anbefale.
 • Falassarna Strand: 25 minutters kørsel fra Kissamos ligger stranden, Falassarna. Falassarna er børnevenlig, og stranden er flot. Der er gratis parkering, samt fri brug af toilet og bad ved stranden.
 • Preveli Strand: På den sydlige del af Kreta, finder du stranden, Preveli. Preveli Strand ligger inde i Kretas natureservat, så der er de flotteste omgivelser. Du kan gå på opdagelse og blandt andet se vandfald og Samariá kløften.
 • Matala Strand: Er du på Kreta, så er det helt sikkert spændende at besøge Matala Strand. Ikke nok med at det er en god badestrand på det sydlige Kreta, så finder du gamle huler i de nærtliggende klipper. Disse huler stammer fra langt tilbage, hvor de blev brugt som gravsteder.
 • Plakias Strand: Syd for Rethymmon finder du Plakias Strand. Stranden består primært af sand og klipper rundt omkring. Disse klipper giver fantastiske muligheder for at snorkle lidt rundt og se de små fisk, der bor der. Der er flere steder langs stranden, hvor du kan leje strandstole og parasoller.

Til toppen

Hvordan får jeg en billig rejse til Kreta?

 • Beliggenhed: Når du rejser til Kreta, så er det en god ide at tænke på, hvor du skal hen. Ferieøen har meget at byde på, så det er en fordel at søge et hotel, der ligger i nærheden. Ønsker du blot at bruge ferien på strand og hotel, så er der et hav af muligheder for billige hoteller, der ligger tæt på strand.
 • All inclusive: Har du lyst til en ferie, hvor du ikke skal bekymre dig om, hvor du skal spise? Med billig all inclusive på Kreta er alle måltider, snacks og drikkevarer nemlig inkluderet i prisen. Her kan du bare spise løs, uden at skulle bekymre dig om prisen. Og så er der masser af rejser med billig all inclusive på Kreta!
 • Afbudsrejse: En rigtig billig måde at rejse på er ved at finde en billig afbudsrejse til Kreta. Der er ofte mange tilbud på afbudsrejser til Kreta. Så er du fleksibel, så er der mange penge at spare ved at søge efter en billig afbudsrejse til Kreta.
 • Lufthavn: Når du vil booke en rejse til Kreta, så kan det være godt at tjekke hvilken lufthavn, det er billigst at flyve fra. Det kan til tider godt betale sig at flyve fra en anden lufthavn i Danmark, end den der ligger nærmest dig.
 • Book i god tid: Det kan være en fordel at booke din rejse til Kreta i god tid, da der kan være gode rabatter på din rejse. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig også en fordel ved at vente. Har du is i maven, kan du nemlig forsøge dig med en afbudsrejse. Disse bliver dog som oftest udbudt kort tid før afrejse, men er utrolig billige!

Til toppen

Hvordan kan jeg komme rundt på øen?

 • Lej en bil: Hvis du vil rejse til Kreta, kan det være en god idé at overveje leje af bil. Ønsker du at gå på opdagelse på ferieøen, så skal du have mulighed for transport. Med bil bestemmer du selv, hvor og hvornår du vil køre, og der er mange billige steder, hvor du kan leje bil. Det kan være en god idé at undersøge dette inden afrejse til Kreta.
 • Taxa: Der er også mulighed for at rejse med taxa. Taxaer på Kreta er lidt billigere end i Danmark, men lav gerne end aftale om prisen, før du kører med. Så er du sikker på, at du ikke skal betale mere end forventet.
 • Bus: På Kreta finder du også lokale busser. Der er et godt vejnet rundt omkring på øen, så der er også busafgange at finde til de fleste steder. Billetterne kan oftest købes i de lokale kiosker og er billigere end at rejse med taxa.
 • Færge: Der er stadig færgeafgange rundt på Kreta. Færgerne sejler ofte til nogle af de byer eller strande, der er svære at komme til med bil. Billetterne skal som oftest købes dagen før i en af de nærtliggende butikker.

Til toppen

Hvad slags hoteller kan jeg bo på?

Er du udkig efter hotel på Kreta, så hjælper vi dig! Her kan du læse lidt om nogle af de populære hoteller at booke, når du tager på en billig rejse til Kreta.

 • Hotel: Der er masser af tilbud, når det kommer til hotelværelser. Her får du et værelse med eget badeværelse og seng. I nogle tilfælde er der også et lille siddeområde med sofa eller stole. Ofte har hotellet egen restaurant, men du har rig mulighed for at gå ned i byen og finde en lokal restaurant at spise på.
 • All inclusive resort: En billig måde at komme til Kreta på er at bo på et all inclusive resort. Her betaler du nemlig for alle måltider, snacks og drikkevarer i rejsens pris! Med all inclusive på Kreta får du en billig ferie, idet du ikke skal bekymre dig om at betale ekstra for mad og drikke.
 • Ferielejlighed: På Kreta er det også populært at bo i ferielejlighed. Med en ferielejlighed har du eget værelse, køkken, badeværelse og stue. Du kan derfor selv lave dine måltider og sidde og slappe af i lejligheden, når du har lyst. Det er en rigtig god og billig måde at rejse på. Og rejser du med børn, så kan der være mange penge at spare ved at lave mad derhjemme.

Til toppen

Hvordan kan jeg forberede mig bedst til min ferie på Kreta?

Har du overvejet at leje bil eller andet transportmiddel på Kreta? Det kan være godt at undersøge forskellige udlejningsfirmaer, og hvad deres priser er for leje af bil. Og det gode ved at leje en bil er, at du kan frit køre rundt og opleve øen. En god idé er at tænke på, hvem du rejser til Kreta med. Rejser du med børn, så er ferielejlighed og all inclusive rejser et godt forslag, hvis du vil billigere afsted. Rejser du med en partner, så kan et hotelværelse være helt ideel. Her kan I nemlig tage ud og spise på de hyggelige lokale restauranter og ikke være bundet af at spise på hotellet.

Til toppen