Billige rejser til Italien

Her finder du vores tilbud og tips til en billig ferie i Italien

Er du til historiske byer, spirende romantik, velsmagende mad og varme temperaturer? Så er en billig rejse til Italien lige noget for dig. Ekstra Bladet Rejser har fundet billige afbudsrejser til Italien og mange flere rejsetilbud, så du kan spare penge på din næste ferie til Italien.


Seneste deals

Oplev sneklædte Trentino i julen

fra Kr.1079 per person
29 oktober 2018 - 11:36

Sidste chance! Romantisk tur til VENEDIG i julen fra kun 1009,-

fra Kr.1009 per person
02 oktober 2018 - 15:03
UDLØBER SNART

Rejsetidspunkt Destinationer Sparetips Transport

Støvlelandet er en populær feriedestination, hvorfor der ofte tilbydes billige rejser til Italien. Og vi forstår godt hvorfor! Er du mest til storbyferier eller billige busrejser til Italien? Leder du efter en feriebolig i Italien? Eller vil du have en last minute rejse til den bedste pris? Der er altid en billig rejse til Italien, som passer perfekt til dig. Tag på storbyferie til Rom eller Venedig, eller oplev et køkken af verdensklasse i Napoli eller Bari. Måske er du mere til gyldne strande, så findes der billige rejser til Sicilien og Sardinien. Vi hos Ekstra Bladet Rejser har samlet nogle billige ferier til Italien, så du kan rejse til Italien med god samvittighed. Nedenfor har vi samlet nogle tips til ferier i Italien og tricks til at finde billige rejser. God læselyst!

Til toppen

Hvornår kan jeg rejse til Italien?

Italien har både et tempereret og subtropisk klima. I Norditalien er der varme somre og forholdsvist milde vintre. I den sydlige del kan temperaturerne komme op på 40 grader om sommeren, og om vinteren er der aldrig helt koldt. Italien er velegnet til solferier om sommeren, og der er mulighed for at bade i havet. I de mere kolde måneder kan du tage på en billig storbyferie til Italien eller måske på skiferie i den nordligste del af landet.

 • Forår: Temperaturerne er milde, og naturen begynder at blomstre. Foråret er perfekt til at udforske den smukke natur i Toscana eller til en storbyferie til Rom.
 • Sommer: I Norditalien kan du få mellem 25 og 30 graders varme om sommeren. I Syditalien er det ikke unormalt, at temperaturerne kommer op mellem 30 og 40 grader. Tag eksempelvis på kør-selv ferie til Norditalien eller på badeferie til Sicilien. Italien har sommerferier for enhver.
 • Efterår: I sensommeren og det tidlige efterår er der stadig varme temperaturer. Der er ofte omkring 20 grader i september og oktober. Vejret er perfekt til at opleve en af de mange festivaler, som dukker op i løbet af efteråret. Eller hvad med en gåtur i smukke Venedigs gader?
 • Vinter: I den nordligste del af Italien finder du Dolomitterne og de italienske alper. Her er der gode forudsætninger for skiferier i vintermånederne. Skisæsonen løber fra december til april.

Til toppen

Hvor skal jeg rejse hen i Italien?

Italien er et alsidigt land, som byder på storbyer, naturlandskaber og kystlinjer. Herunder kan du læse om nogle af regionerne, og hvad du kan opleve der.

 • Toscana og Piemonte: Du har måske hørt om disse regioner i forbindelse med vinproduktion. Begge regioner producerer vin i verdensklasse, hvorfor landskabet byder på vinmarker og vingårde. Piemonte grænser op til Østrig og Schweiz i det nordlige Italien, og Torino er regionens hovedstad. Toscana ligger en smule syd for Piemonte og har kystlinje ud til det Liguriske Hav. I Toscana kan du besøge Firenze, som er regionens hovedstad.
 • Ligurien og Lombardiet: Regionerne bliver hver sommer besøgt af mange turister. De nordlige regioner har gode temperaturer om sommeren, som ikke er for høje, men heller ikke for lave. Ligurien ligger ud til det Liguriske Hav, og her kan du blandt andet besøge Cinque Terre nationalpark. Nationalparken byder på smuk natur og maleriske landsbyer på kysten. I Lombardiet kan du besøge Milano, som blandt andet er kendt for mode, kunst og kultur. Lombardiet grænser desuden også op til den populære Gardasø. Mange danskere tager hvert år hertil på sommerferie, hvad enten det er på hotel eller campingferie.
 • Trentino og Sydtyrol: Det er her skiferien skal holdes om vinteren. Sus ned af de sneklædte løjper i Sydtyrol eller i regionen Trentino. Desuden er begge steder også velbesøgt om sommeren. Det er specielt naturelskere og sportsudøvere som tager hertil. De smukke bjerglandskaber indbyder til vandreture, cykling og ren nydelse.
 • Lazio og Abruzzo: Disse regioner ligger i midten af Italien med kystlinje på hver sin side af landet. Lazio er regionen, hvor du kan tage på en rejse til Rom. Desuden er Lazio kendt for fodboldklubben af samme navn. Abruzzo ligger ud til Adriaterhavet, og man siger, at her opleves det autentiske Italien. Her bliver der serveret ægte og traditionel mad, og ved kysten er køkkenet præget af fisk og skaldyr.
 • Sicilien og Sardinien: Øerne er Italiens to største, og begge er perfekte til sol- og badeferier. Her finder du nogle af Italiens bedste strande og klareste have. Er du til all inclusive rejser eller bilferie i Italien, så er Sardinien eller Sicilien et dejligt sted at rejse til.

Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt til Italien?

Når du vil på en billig rejse til Italien, er der flere måder, du kan gøre det på. Alt efter hvilken type ferie du drømmer om, så er der penge at spare. Herunder har vi samlet lidt tips og tricks til billige rejser til Italien.

 • Last minute rejser: Vil du gerne billigt på ferie? Så kan du tage en last minute rejse eller en billig afbudsrejse til Italien. Rejsens kvalitet er stadig den samme, men bare til en billigere pris. Når du tager på en last minute rejse eller en billig afbudsrejse kræver det dog ofte, at du kan rejse med kort varsel. Det er en god idé, at have kalenderen ryddet et par uger frem, hvis du skal på en last minute rejse eller billig afbudsrejse til Italien.
 • All inclusive rejser: Ved at bestille en all inclusive rejse til Italien, kan du spare penge på mad og drikke. Hvis du køber en ferie med all inclusive i Italien, har du allerede på forhånd betalt for mad og drikke på hotellet. Og i de fleste tilfælde, kan du også spise og drikke alt det du vil! På den måde undgår du at bruge for mange penge på dyre restauranter og barer ude i byen.
 • Kør-selv ferie: Spænd sikkerhedsselen, og tag på kør-selv ferie til Italien. En bilferie til Italien kan være en billig løsning, når familiens sommerferie går sydpå. Dog kan det være billigere at tage med flyet, hvis du rejser alene. Så hvis du og familien har mod på at køre turen selv, kan du spare penge på en kør-selv ferie til Italien, eksempelvis til Gardasøen.
 • Feriebolig: Drop de 4* hoteller, hvis du gerne vil på en billig rejse til Italien. Find i stedet en feriebolig, hvor der er plads til alle, og hvor der er mulighed for at lave maden selv. I et feriehus eller en ferielejlighed er der nemlig oftest et lille køkken og stue. Så kan du lave hjemmelavede italienske retter og servere dem i hjemlige omgivelser.
 • Busrejser: Hvis du gerne vil på en afslappende ferie, kan en billig busrejse til Italien være noget lige for dig. Ligesom flyene er der også restpladser på busserne, som gør rejsen endnu billigere. Og så skal du hverken tænke på at køre selv, eller hvordan du kommer fra lufthavnen til hotellet.
 • Fly og hotel: Ofte kan det være billigere at bestille fly og hotel hver for sig. Du finder ofte billige flybilletter til Italien og endda til flere lufthavne. Hotellerne udbyder ofte last minute priser på hotelværelser, hvis de ikke er fuldt besatte.

Til toppen

Hvordan kommer jeg rundt i Italien?

I de fleste byer er der et fremragende system af offentlig transport. Desuden er transport med busser, sporvogne, toge og metroer relativt billigt. Her er nogle idéer til, hvordan du kan komme rundt i Italien:

 • Bus: Transport med bus er godt organiseret i Italien. Mest i de store byer, men busserne kører også til landsbyerne udenfor. Dog er der færre afgange til landsbyerne. Oftest kører busserne punktligt, men forsinkelser kan forekomme. Billetter kan købes i bussen - husk kontanter.
 • Metro: Storbyer som Rom, Milano og Napoli har et metrosystem. Billetter til metroen købes på stationerne, og du kan købe flere forskellige billettyper. Hvis du er på storbyferie, eksempelvis i Rom, kan det godt betale sig at købe en billet til flere dage.
 • Tog: Toget er en nem og bekvemmelig måde at rejse på mellem de italienske byer. Det største jernbaneselskab i Italien er Trenitalia. Du kan købe billetter til lokaltogene på stationerne. Til højhastighedstogene kan det være nødvendigt at bestille billet og sæde på forhånd.
 • Taxa: At køre i taxa i Italien er relativt billigt. Der køres oftest med taxameter, men det kan godt være en fordel at aftale en pris på forhånd. Så slipper du for en alt for høj pris.
 • Bil: Måske er du taget på kør-selv ferie til Italien eller har valgt at leje en bil. Så er det selvfølgelig bilen, som du skal komme rundt i. Færdselsreglerne er stort set de samme som i Danmark. Der er dog et par ting, som du skal være klar over. Hvis du har under 3 års kørselserfaring er promillegrænsen 0,0. Politiet kan desuden udstede en bøde med det samme, hvis du overtræder færdselsloven. 30% af bødens betaling kan endda kræves øjeblikkeligt. Det er en god idé at sætte sig ind i de italienske færdselsregler, inden du tager på bilferie til Italien.
 • Cykel og scooter: Hvis du bare lige skal rundt i området, kan en cykel eller scooter være en god idé. Begge kan oftest lejes på stedet, men hvis du er på kør-selv ferie, kan du også medbringe cyklen. Ved at medbringe cyklen selv sparer du penge men også CO2.

Til toppen