Billige rejser til Island

Find gode tilbud på hoteller, oplevelser og rejser til Island

Islands vilde natur og varme kilder er en oplevelse for livet. Vi guider dig til den perfekte islandstur og finder billige rejser til Island.


Seneste deals

I Island kan man måle sin menneskelige skala mod den mægtige natur. Den gamle vikinge-ø byder på natur, der både er eksotisk, storslået og vild. Man føler sig hensat til en anden verden. Hos Ekstra Bladet rejser har vi fundet tilbud og billige rejser til Island til dig. Hvad enten du er på jagt efter en all inclusive rejse til Island, eller en last minute rejse, hvor du selv lægger dine planer undervejs, kan du finde den her.

Hvornår skal jeg besøge Island?

Til trods for den nordlige beliggenhed, har Island takket være Golfstrømmen et ret mildt klima.

 • Vinter: Mellem december og marts er der koldest i Island, men temperaturen når sjældent langt under frysepunktet. Hvis man vil se uspoleret sne i højlandet og fjeldene, er vinteren det rette tidspunkt.
 • Forår: Floder af smeltevand strømmer gennem landskaberne, og højlandet er svært tilgængeligt. Men det er en fremragende årstid til fisketure, hvalsafarier og idylliske rideture på islandske heste.
 • Sommer: Sommernatten er nærmest ikke eksisterende på Island. Midnatssolen skinner, og selv om temperaturerne sjældent bliver rigtigt høje, emmer øen af liv. Det er her, man kan komme rundt i hele landet - og hvis vintersporten trækker, kan den stadig dyrkes på Islands gletscher.
 • Efterår: Havet bliver lidt mere usikkert, så hvalsafarier og havfiskeri skal omgås med forsigtighed. Men på landjorden kan man stadig færdes frit, og her er færre turister. Det kan også være billigere at rejse til Island om efteråret. Sidst på sæsonen kommer nordlyset, og indtil da kan man nyde landets smukke efterårsfarver.

Hvad kan jeg lave i Island?

Island byder på et væld af aktiviteter for både de afslappede og de aktive. Her er noget af det, du kan lave på en rejse til Island.

 • Geysere og varme kilder: Det virker nærmest overnaturligt, når vandsøjlerne pludselig banker i vejret, eller når du kan sænke dig ned i dejligt varmt vand, selv om kulden bider i luften omkring dig. Men Island bygger på vulkaner – og det gør, at man kan bade i de varme kilder, der er en helt særlig oplevelse.
 • Nordlys: Farverne bølger hen over den mørke nattehimmel. Det himmelske lysshow kan opleves i det mørke halvår, og du skal ikke langt fra Reykjaviks kunstige lys, før nordlyset bliver synligt.
 • Hesteture: De små og seje islandske heste er perfekte, når man vil se landskaberne. Man kan booke ture på hesteryg flere steder på øen.
 • Dykning: Lad dig ikke stoppe af det kolde vand! At dykke på Island er noget helt særligt. Ved Silfra er vandet så krystalklart, at sigtbarheden er over 100 meter. Silfra er forkastningen mellem to kontinentalplader, og det er det eneste sted i verden, man kan dykke i sådan en.

Hvor skal jeg tage hen i Island?

Island har hyggelige byer, sofistikeret kultur og masser af fælles historie med Danmark. Men et besøg på Island er intet, hvis ikke man også tager ud i den sælsomme natur.

 • Reykjavik: Islands hovedstad er ganske lille, men er alligevel lidt af en storby. Bylivet er overraskende aktivt med både caféer, restauranter, museer, spillesteder og gallerier. Reykjavik er et fremragende udgangspunkt for dit besøg i Island. Her finder du også den vilde arkitektoniske perle Halgrimmskjirka.
 • Højlandet: Det næsten ubeboede højland føles som en helt anden verden. Det er en god idé at leje en firehjulstrækker, hvis du vil se højlandet, men når bilen er parkeret, kan du både tage ud til fods, på hesteryg eller i båd.
 • Hekla: Har du været på vulkaner? Hvis ikke, kan du besøge en aktiv en af slagsen. Hekla er med sine 1500 meters højde blevet et populært sted at vandre og udleve trangen til at bestige bjerge. Vulkanen har dog jævnligt små eller større udbrud, så du skal sørge for at tjekke, om der er aktivitet, inden du begiver dig ud på turen.
 • Thingvellir: Det skandinaviske demokratis vugge. Her samlede det islandske Altinget sig for første gang i år 930, og siden har demokratiet i forskellig form været styreformen i Island. Den UNESCO-beskyttede seværdighed er et besøg værd i sig selv, og det samme er nationalparken, der er oprettet under samme navn.

Sådan kommer du til Island

 • Fly: Den hurtigste måde at komme til Island er med fly. Turen fra København tager cirka tre timer, og det er muligt at finde billige rejser til Island. Uanset om du vil på all inclusive rejse til Island eller vil arrangere turen selv, skal du flyve til Keflavik, hvorfra der er transfer de cirka 45 kilometer til Reykjavik.
 • Færge: Hvis du vil have en helt speciel oplevelse, er færgen en oplagt løsning. Turen er en ferieoplevelse i sig selv, og priserne på billetter svinger efter sæson. En del pakkerejser til Island inkluderer færgeoplevelsen.