Billige rejser til Indonesien

Her finder du gode tilbud og tips til din billige ferie til Indonesien

Indonesien er med sine mere end 18.000 øer verdens største ørige. Det asiatiske land er desuden verdens mest folkerige med knap en kvart milliard indbyggere. Det, og den eksotiske beliggenhed, er med til at gøre Indonesiens til en af verdens mest spændende destinationer at besøge. Her er både storbyliv og uspoleret natur til den eventyrlystne. Hos Ekstra Bladet rejser har vi samlet en række tips og tricks til dig, der vil have billige tilbud på rejsen til Indonesien – uanset om du ønskere en all inclusive rejse til Indonesien eller vil på en last minute rejse.


Hvornår skal jeg besøge Indonesien?

Indonesien har tropeklima, og hvis man holder sig fra bjergene, vil man kun meget sjældent opleve temperaturer under 21 grader, uanset hvornår på året, man rejser. Men selvfølgelig er der forskelle – også regionalt, så hvis du bevæger dig til de fjernere egne af landet, kan det være en god ide at undersøge, om der er særlige forhold på det sted, du vil besøge. Her er et oversigt over det generelle klima.

 • Maj-september: I stedet for fire årstider, kan årstiderne deles op i den tørre og den regnfulde tid. Maj til september er den tørre tid, og det er her, de fleste vælger at besøge Indonesien. Området er især populært fra cirka midten af juni til midten af september – det hænger naturligvis sammen med skoleferierne i mange af de lande, hvor turisterne kommer fra.
 • Oktober-april: Den regnfulde tid – men det er ikke så galt, som det lyder. Troperegnen falder som regel intenst i et par timer om dagen, så hvis man kan indrette sig efter det, kan man sagtens lægge sine rejser i denne periode. Fordelen er, at opholdet ofte er billigere – vær dog opmærksom på jul og nytår, der er en lille højsæson i Indonesien med hvad der hører til af højere priser og fuldt bookede hoteller og resorts.

Hvad skal jeg se i Indonesien?

Uanset, om du er til by, strand, kultur, historie eller natur har Indonesien mange fantastiske attraktioner.

 • Tanjung Puting Nationalpark: Nationalparken ligger på øen Borneo. Her kan du møde et hav af eksotiske dyrearter – ikke mindst orangutangen, som er det store trækplaster i parken. Den eneste reelle mulighed for at besøge parken er på guidede ture, og det kan godt anbefales at købe en rejse, der strækker sig over flere dage ind i parken.
 • Bukit Lawang: Et andet sted, hvor du kan opleve orangutanger. Det er en lille landsby tæt på nationalparken Gunung Leuser, og den er hjemsted for et rehabiliteringscenter for den store abeart. Byen byder på gode vandreture ind i nationalparken.
 • Bali: Øen Bali er en af topdestinationerne i Indonesien. En stærk og selvstændig kultur kombineret med smukke strande, en god infrastruktur for turister, spændende byer, et eksotisk højland, vulkaner og nærmest unikke muligheder for at dykke har gjort øen populær.
 • Lombok: Øen kan minde om sin nære nabo Bali, men den er mindre turistet. Mange besøger øen for at vandre op ad den store vulkan, der dominerer nordenden. Men strandene lokker også mange til.
 • Komodo Nationalpark: Den rige natur i Indonesien gør, at man næsten ikke kan få nok af nationalparkerne. Komodoøen er ikke overraskende hjemsted for komodo-varanen. Øen med de op til tre meter lange øgler er nok det nærmeste, vi kommer en virkelighedens Jurassic Park. Øglerne er ikke ufarlige – men guider står klar til at vise rundt.
 • Yogyakarta: En by med en halv million indbyggere på øen Java. Byen er berømt for sine templer, og den er kendt for at være et af Indonesiens vigtigste kulturcentre. Der er gode shopping- og turistfaciliteter i byen.

Hvordan kan jeg bo i Indonesien?

Uanset, om du elsker luksus eller bedst kan lide at overnatte primitivt, er mulighederne mange i Indonesien.

 • All-inclusive: All inclusive kan være på traditionelle hoteller, hvor der er sørget for mad, drikke og alskens anden luksus til dig. Eller det kan være lidt mere eksotisk i form af strandhoteller og hytter. Hold øje med last minute tilbud – så kan du være heldig at få en billig all inclusive rejse.
 • Hoteller: Du kan bo på hoteller i alle klasser rundt omkring på øerne. Husk dog at tjekke anmeldelser online, hvis du vil være sikker på at få noget for dine penge.
 • Vandrerhjem og guesthouses: Er du på budgetferie eller kan du lide at overnatte primitivt, kan vandrerhjem og guesthouses være en mulighed. De mest simple er stort set blot et rum, hvor du kan rulle din sovepose ud. Det er billigt – og du kommer til at møde alle mulige typer mennesker.
 • Flerdagsture: Hvis du tager på ture ind i nationalparker vil det naturligvis inkludere overnatning. Det er forskelligt fra arrangør og til arrangør og fra sted til sted, hvordan præcis det foregår. Spørg dig for.