Billige rejser til Grønland

Find gode tilbud på rejser til Grønland her

Grønlands vilde natur er en oplevelse for livet. Vi guider dig til den perfekte grønlandstur, og finder tilbud samt billige flybilletter, hoteller, pakkerejser og meget mere.


Den vilde og uspolerede natur er det absolut største trækplaster ved Grønland. Men den gigantiske ø har også en rig kultur og en spændende historie, der fletter sig sammen med den danske. Hos Ekstra Bladet rejser har vi fundet billige tilbud på rejser til Grønland til dig. De enestående oplevelser kan du finde på Grønland – både når du vælger en færdig pakkerejse, og når du spontant vil afsted på en last minute rejse til Grønland.

Hvornår skal jeg rejse til Grønland?

Grønland er ekstremt, og du skal have klimaet med i dine overvejelser.

 • Vinter: Vinteren er for de hårdføre – dagene er så korte, at de næsten er ikke-eksisterende, og kulden bider. Til gengæld bliver du belønnet med smukt nordlys og en sol, der skinner i fjelde samt på isbjerge, og gør sneen helt malerisk at se på. Vinteren er det perfekte tidspunkt til hundeslædeture.
 • Forår: Foråret er magisk på Grønland. I løbet af ingen tid skifter farverne fra hvid til grøn, og floder af smeltevand forandrer landskaberne. Forårssæsonen i Grønland strækker sig ind i juni.
 • Sommer: De lange dage og de til tider varme temperaturer gør sommeren til den bedste, når man vil være udendørs i Grønland. Det er her, man spænder vandrestøvlerne på - og det er her, man nyder livet udendørs under en sol, der aldrig går ned.
 • Efterår: Efteråret er meget kort på Grønland. Man kan være heldig at se det første nordlys – og så er det ofte billigere at rejse til Grønland om sommeren.

Hvad kan jeg lave i Grønland?

Grønland har hyggelige byer og masser af historie, men oplevelser i det fri er det store trækplaster. Her er et udvalg af de aktiviteter, som Grønland byder på.

 • Vandreture: Grønland er perfekt til at vandre i. Uanset om du er ekspert eller let øvet, kan du begive dig til fods ud på indlandsisen og langs kysten. Husk at have styr på vejrudsigter, tøj og forråd.
 • Hundeslæde: Flere steder på Grønland kan man købe sig til hundeslædeture – for eksempel på Lyngmarksbræen på Diskoøen.
 • Bjergbestigning: Hvis du kan lide at klatre, er Grønland det rette sted. I Sydgrønland kan man blandt andet klatre i solid granit nær Kap Farvel, mens man nordpå kan finde flere bjergkæder – nogle steder skal du dog være opmærksom på, at du skal have ekspeditionstilladelse.
 • Kajaksejlads: Kajakken er helt uundværlig i den traditionelle grønlandske livsstil, men turisterne har også taget den til sig. Og hånden på hjertet - hvis du vil ud at ro i havkajak, er selve stedet, hvor den blev opfundet, ikke det værste sted at tage hen.
 • Safari: Isbjørne, moskusokser, sæler, hvaler… det rige grønlandske dyreliv lægger op til stærke safarioplevelser. Med en dygtig guide ved hånden kan du få naturoplevelser af en type, der kun er de færreste forundt.

Hvordan kommer jeg billigt til Grønland – og hvordan kommer jeg rundt i landet?

Grønland er en kæmpe ø, og det er verdens tyndeste, befolkede nation. Det stiller nogle krav til transporten.

 • Fly: Der er flere internationale flyruter til Grønland – og når du er i Grønland kan fly også være den letteste transport mellem de enkelte byer. Det kan være billigst at købe flybilletter separat, men hvis du ikke vil bruge for lang tid på planlægning, kan du vælge at købe pakkerejser i stedet.
 • Pakkerejser: Med en pakkerejse er du sikret både fly, overnatning og transport mellem de forskellige destinationer. Du kan også købe pakkerejser med for eksempel vandring, hvalsafari eller andre aktiviteter som en del af programmet. Se dig for – så kan det være, at du kan finde en billig pakkerejse, hvis ikke du har noget imod at rejse afsted i last minute.
 • Båd: Både kan være løsningen på transporten mellem byer og bygder. Der findes både officielle ruter og en slags taxaruter, som private fangere står for.

Hvor skal jeg overnatte i Grønland?

Overnatningsmulighederne i Grønland er mange – og de afhænger selvfølgelig af, hvor du er, og hvilke aktiviteter, du gerne vil tage del i. Her er nogle forslag til inspiration, når det kommer til overnatning i Grønland.

 • Hotel: I de større byer ligger der hoteller og sømandshjem, der vil tage godt imod selv de mest kræsne gæster.
 • Camping: Du kan få en helt speciel campingoplevelse i Grønland. Nær bygden Tiilerilaaq kan du campere i safaritelte på kanten af indlandsisen. Det er ren luksus med både restaurant og varme brusere. Mere beskedent kan du også vælge at overnatte i medbragte telte, når du begiver dig på campingtur.
 • Iglo: Selvfølgelig kan du også overnatte i de traditionelle grønlandske isboliger. Der findes iglohoteller flere steder i Grønland, og lad os bare sige, at denne overnatningsmulighed er en oplevelse i sig selv.
 • Hytter: Der er gratis overnatning i hytterne langs det 160 kilometer lange Arctic Circle Trail. De primitive hytter giver ly for vejr og vind, men det er først til mølle – så husk et telt som backup, og hav årstiden i mente.