Billige rejser til Grækenland

Find de gode tilbud på afbudsrejser og all inclusive her

Hvis du søger en billig rejse til Grækenland, så er du det rette sted! Hos Ekstra Bladet Rejser hjælper vi dig til at finde din næste ferie i Grækenland, samt hvad du kan opleve. Her har vi fundet nogle skarpe priser på din billige rejse til Grækenland!


Seneste deals

BOOK TIDLIGT RABAT: Tag en uge til Kreta fra kun 3599,-

fra Kr.3599 per person
22 november 2018 - 18:56
UDLØBET

Praktisk information Vejret Overnatning Sparetips Attraktioner Mad Destinationer

Grækenland er et fantastisk land, der består af fastlandet og mere end 2000 øer. Der er masser af gode muligheder for billige rejser til Grækenland, hvad end du søger sol eller oplevelser. Du finder krystalblåt hav og flot natur i det græske land. Vil du gerne vide mere om at rejse til Grækenland? Her kan du få lidt information om Grækenland, samt lidt tips til, hvordan du finder de billige rejser.

Hvad er godt at vide om Grækenland?

Inden du tager på din billige rejse til Grækenland, er der nogle ting, der kan være gode at vide. Vi har her forsøgt at finde svar på nogle af de gode rejsespørgsmål der kan forekomme.

 • Sprog: I Grækenland snakkes der græsk. Men fortvivl ikke, hvis du ikke kan græsk. De fleste byer i Grækenland er vant til turister, og mange kan måske derfor godt forstå og snakke engelsk. Skal du dog ind og handle i det lokale supermarked, kan det blive en udfordring at læse, hvad der ligger i disken. Det kan derfor være en fordel at købe en ordbog inden afrejse. Vil du klare det lidt billigere, så gør brug af internettet derhjemme inden afrejse. Her kan du slå de danske ord op, som eksempelvis fisk eller kylling, og skrive de græske oversættelser på et stykke papir. Så har du sparet lidt penge på at købe en ordbog, og du kan læse dig til, hvad tingene i supermarkedet er.
 • Rejse: Grækenland er en del af EU, og du behøver derfor ikke andet end pas for at rejse ind i landet. Man må rejse i Grækenland i op til 90 dage uden at skulle ansøge om et visum.
 • Valuta: I Grækenland bruges der euro som valuta. Det kan være en god ide at medbringe lidt penge hjemmefra, da mange boder og gadesælgere ikke kan tage imod visa.
 • Færdselsregler: Måske har du planer om at leje en bil, når du skal rejse til Grækenland. Derfor kan det være rart at kende lidt til færdselsreglerne. Her kører man efter højre vigepligt i byerne, men udenfor har den, der er på hovedvejen, forkørselsret. Vær dog opmærksom på, at i rundkørsler gælder der også højre vigepligt. Reglerne omkring promille er de samme som i Danmark. Desuden kan du opleve at skulle betale gebyr af kørsel på motorveje. Her beregnes prisen efter den kørte strækning.
 • Vaccination: Når du rejser til Grækenland, er det godt at vide, hvilke vacciner der er nødvendige. I Grækenland anbefales det, at man bliver vaccineret for Difteri og Stivkrampe. Disse to vaccinationer plejer man at få i én sprøjte, og prisen er ikke særlig dyr. Begge vaccinationer varer i 10 år.
 • Turistskat: Grækenland har netop i starten af 2018 indført turistskat. Skatten varierer efter, hvad slags hotel du booker, og prisen ligger fra 0,5-4 euro per overnatning. Du betaler skatten for hele opholdet på det hotel, hvor du checker ind.

Til toppen

Hvordan er vejret i Grækenland?

Grækenland er et stort land med mange øer, og derfor kan det være svært at sige noget om vejret generelt. Dog er der middelhavsklima i Grækenland, som indebærer varme somre og milde vintre. Der kan være mere blæst ude på øerne end på fastlandet, men ofte er det kun behageligt med en brise i det varme sommervejr. Inden du rejser til Grækenland, er det en god ide at tjekke op på vejret i den del, som du skal til. På den måde får du en fornemmelse af, hvad du skal pakke med i kufferten.

Årstid Beskrivelse
Forår Foråret byder på behagelige grader og mildt klima. Gennemsnits-temperaturen er 18-20 grader.
Mange rejser afsted på storbyferie til bl.a. Athen, eller på en tiltrængt get-away langs kysten.
Sommer Her er det ikke usædvanligt at have omkring 30 grader og badevandet er helt perfekt med dets
ca. 24 grader. Disse uger er perfekte til en charterrejse i det græske øhav.
Efterår Holder du sen sommerferie? Så fortvivl ikke, for efteråret er ikke mindre skønt, hvad vejret angår.
September og oktober har fortsat temperaturer over 20 grader, og de fleste af landets resorts
tager stadig imod solgæster.
Vinter Ofte forbinder vi vinteren med koldt vejr og nøgne landskaber, men sådan er det ikke nødvendigvis
i Grækenland. Her er milde temperaturer på 8-10 grader, og spændende seværdigheder til
en roadtrip rundt i landet.

Til toppen

Hvordan kan jeg bo i Grækenland?

Når du leder efter billige rejser til Grækenland, så er det godt at vide, hvor og hvordan du vil bo. Der er mange former for bolig, som du kan vælge imellem. Her fortæller vi dig lidt om de forskellige hotelformer.

 • Hostel: Er du ude efter en storbyferie eller en backpackerrejse, så er hostels populært. Hostels er rigtig billige, men her deler du oftest værelse og bad med andre rejsende. Det er også muligt at finde hostels, hvor man har eget lille værelse og bad.
 • Hotel: Hotel er som oftest et værelse, hvor du har eget badeværelse. På selve hotellet kan du for det meste vælge, om du ønsker morgenmad med i rejsens pris. Nogle hoteller tilbyder også halv- eller helpension. Du kan finde hotelværelser over alt i Grækenland, og der er gode tilbud at finde. Du kan med fordel også kigge lidt på standarden af hotellet. Det er som oftest billigere at logere sig på 3* hoteller frem for de 4* hoteller.
 • All inclusive resort: Med all inclusive i Grækenland er du dækket godt ind på din ferie. Når du vælger at booke et all inclusive resort, er alle dine måltider, snacks og drikkevarer inkluderet. Det betyder, at du har betalt for denne service i rejsens pris. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvor du skal spise, eller hvad det koster. du kan blot nyde dig af hotellets udvalg, samt de faciliteter du finder på dit resort. Tag på en rejse med billig all inclusive til Grækenland, hvis du kommer for at nyde poolen og det gode vejr.
 • Ferielejlighed: En ferielejlighed i Grækenland kan være en god og billig mulighed. En ferielejlighed har både værelse, lille køkken og bad, så du har mulighed for selv at lave mad. Du kan spare en del ved selv at handle ind til måltider, og du vælger selv, om du vil ud at spise på restaurant eller ej. Når du booker en ferielejlighed, så er der oftest en pool og andre faciliteter tilhørende det hotel, du er booket ind på. Det er også en billig og smart måde at holde ferie på, hvis du rejser med børn. På den måde kan I alle bo sammen i en lejlighed og selv smøre madpakkerne, som I vil have med til stranden.

Til toppen

Hvordan finder jeg de billige rejser til Grækenland?

 • Book en afbudsrejse: Der kan være masser af penge at spare ved at booke en billig afbudsrejse til Grækenland. Når du booker din last minute eller afbudsrejse til Grækenland, kan du spare op til halvdelen af prisen! Der er dog den hage, at du gerne skal være fleksibel, da billige afbudsrejser til Grækenland ofte har kort tid før afrejse.
 • Sæson: Har du mulighed for at planlægge dine ferieuger selv, da kan du med fordel undgå at rejse i uge 28, 29 og 30. Her har de fleste danskere fri om sommeren, og det kan oftest ses på priserne. Book gerne rejsen til Grækenland udenfor disse uger, da chancen for at finde din sommerferie billigere er større.
 • All inclusive: At booke billig all inclusive i Grækenland kan være en god idé. Grækenland har mange tilbud på resorts med all inclusive, og du kan ofte finde det til en god pris. Og ikke nok med det, så er alle dine måltider, snacks og drikkevarer på ferien betalt! Så her kan du endelig tage for dig, uden at skulle bekymre dig om madbudgettet.

Til toppen

Hvad kan jeg opleve i Grækenland?

 • De Ioniske øer: En af de smukke oplevelser du kan få i Grækenland, er de Ioniske øer. Denne øgruppe ligger vest for fastlandet, og den består af 9 øer, heriblandt Korfu og Zakynthos. På disse feriemål får du masser af græsk natur og helt vidunderlige områder. Zakynthos er blandt andet kendt for skibsvraget inde i Navagio bay. Stranden er omgivet af høje klipper og har helt krystalblåt vand, og det er måske en af Europas smukkeste strande.
 • Akropolis: Inde i Athen finder du forsvarsværket, Akropolis. Det er en gammel ruin, som ligger på en højdetop inde i byen. Denne storslåede ruin er helt sikkert en oplevelse, og du får følelsen af at være tilbage i det gamle Grækenland.
 • Paleokastritsa: Rejser du til den græske ø, Korfu, kan du finde byen Paleokastritsa. I Paleokastritsa finder du flotte gamle bygninger og masser af græsk kultur. Denne by ligger i flotte naturomgivelser, og stranden er med helt krystalblåt vand. Der er her fantastiske muligheder for både dyk og snorkling. Sejler du lidt ud fra byen, kan du se grotterne, der er inde i klippevæggene.
 • Zeustemplet: Tæt på Akropolis i Athen finder du Zeustemplet. Dette gamle tempel blev bygget til ære for den græske Gud, Zeus. Der står ikke meget tilbage af templet, men den græske arkitektur og de høje søjler er spændende at se. Bygningsværket rummer også en utrolig historie. Blandt andet stod Zeusstatuen af Olympia i templet, og var en af verdens syv underværker.

Til toppen

Hvad spiser man i Grækenland?

Under en billig rejse til Grækenland, så vil du opleve en masse græske måltider på menukortet. Grækerne har en helt specielt og meget anerkendt madkultur. Her nævner vi blot nogle af de retter, som vi synes er et must-try, når du sidder på de hyggelige græske taverner.

 • Moussaka: Denne græske ret minder mest af alt om en slags lasagne. Dog er lasagnepladerne skiftet ud med kartofler og aubergine. Alt efter hvor du rejser til i Grækenland, så er der forskellige variationer af denne ret.
 • Tzatziki: Tzatziki er en slags dip eller tilbehør, der kan bruges til kød og brød. Som oftest er det et miks af græsk yoghurt, agurk og hvidløg, der er mikset sammen med lidt krydderier.
 • Souvlaki: Souvlaki er kendt for at være Grækenlands svar på fastfood. Retten består af marineret svinekød, der er stegt på et spyd.
 • Græsk salat: Hvad er Grækenland uden en græsk salat? Salat er meget lig andre lande, men hvad der er specielt, for den græske salat, er deres brug af oliven og fetaost.
 • Retsina: Måske har du hørt om Retsina, der er den helt specielle græske hvidvin. Hvidvinen adskiller sig meget fra andet vin, da den er tilsat harpiks. Vinen skulle passe helt perfekt til de traditionelle græske retter.
 • Ouzo: Som mange andre lande, så har Grækenland også sin helt egen brændevin. Brændevinen er baseret på anis og kan drikkes som den er eller mikset med lidt vand. Når Ouzo'en tilsættes vand, får den en fin mælkehvid farve.

Til toppen

Hvor kan jeg tage hen i Grækenland?

 • Athen: Den græske hovedstad Athen er fyldt med historie. De mange bygningsværker og ruiner fra det gamle Grækenland kan stadig ses. Og du finder masser af små og hyggelige Taverna'er, hvor du kan nyde et græsk måltid. I Athen finder du et hav af hoteller, så der er helt sikkert et billigt værelse at finde.
 • Kreta: Kreta er den største af de græske øer, og er en populær destination for charterrejser og all inclusive rejser. Øen Kreta har mange fine byer med hoteller og gode strande. Samtidig har Kreta Samariá-kløften, der strækker sig over 16 km, og du kan gå hele vejen igennem. Du kan ofte finde gode tilbud på rejser til Kreta, og ofte er der også afbudsrejser til denne ferieø.
 • Rhodos: En anden populær græsk ferieø er Rhodos. Rhodos er en god destination for charterrejser og afslapning ved de fine strande. Når du er på Rhodos kan du besøge byen, Rhodos By, hvor du kan se den gamle bydel. Her finder du en lang række bevarede bygninger, der stammer helt tilbage fra middelalderen.
 • Korfu: Rejser du til Korfu, da får du det samme udvalg af dejlige strande som de øvrige græske øer. Midt på Korfu finder du vandlandet, Aqualand Park, som har et areal på 75.000 kvm. Her er der både noget for børn såvel som voksne, og der er tilhørende spaområde. Her kan du blandt andet prøve det populære "fish spa", hvor du dypper tæerne ned til små fisk.
 • Zakynthos: Befinder du dig på Zakynthos, så er det bestemt spændende at tage ud og se den populære skildpaddeart, Caretta Caretta. De græske øer huser de fleste ynglepladser for denne havskildpaddeart, heriblandt Zakynthos. Og er du på Zakynthos, så er Navagio Bay, med det gamle skibsvrag, bestemt et besøg værd!

Hvor langt er der med direkte fly fra København til…

Det græske øhav er stort, og destinationerne ligger godt spredt i middelhavet, og rejsetiden kan derfor variere en del, alt efter, hvor du vil hen på ferie. Har har vi nogle eksempler på rejsetider fra København til nogle af de forskellige lufthavne i Grækenland.

Sted Afstand i tid
Athen Ca. 2 timer og 15 min.
Korfu Ca. 2 timer og 45 min.
Kos Ca. 3 timer og 20 min.
Kreta Ca. 3 timer og 25 min.
Rhodos Ca. 3 timer og 25 min.

Til toppen