Billige rejser til Egypten

Find tilbud på storbyrejser, all inclusive rejser og fly til Egypten her

Egypten er oldgammel historie, eksotisk kultur og spændende natur. Vi guider dig til de bedste oplevelser i Egypten.


Storbyens kaos af gadehandlere, trafik og mennesker sætter sig i alle sanser. Men roen falder over dig, når du sætter dig med en kop te og planlægger din tur ud til pyramider og templer, eller når du nyder sand, bølgebrus og kølige drinks. Egypten er et kontrastfyldt land, der kalder med både historie, kultur, ørkenlandskaber og skønne strande. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi fundet billige rejser til Egypten. Overvejer du en afbudsrejse til Egypten eller en sommerferie i Egypten? Så find den her.

Hvornår skal jeg rejse til Egypten?

Egypten tiltrækker turister året rundt. Klimaet skifter alt efter, hvor du er i landet.

 • Forår: Det nordafrikanske forår rammer ret sent, og i april og maj er de fleste områder i Egypten udstyret med et behageligt klima. Hvis du skal rundt i hele landet, er foråret et godt tidspunkt for din rejse til Egypten.
 • Sommer: I de sydlige, ørkenprægede egne er sommeren umådeligt varm, og i storbyer som Cairo hænger forureningen tungest. Juni til september kan være tunge at danse med i Egypten, så hvis du besøger landet på dette tidspunkt, bør du lægge sightseeing-oplevelserne tidligt om morgenen eller ud på aftenen – og husk at drikke rigeligt med vand. De mange kystresorts, som du blandt andet kan nå med en all inclusive rejse til Egypten, kan være vidunderlige i sommermånederne.
 • Efterår: September og oktober er et godt tidspunkt til dit besøg i Egypten. Turistmylderet er ikke så stort, som det kan være i højsæsonen, og klimaet er generelt behageligt.
 • Vinter: Vinteren er den traditionelle højsæson i store dele af Egypten. Mellem november og marts er temperaturene generelt behagelige, og der falder stort set ikke regn i Nildalen. Til gengæld kan der være timelange regnbyger langs kysten – specielt nordpå. En tommelfingerregel er, at jo længere sydpå i landet, du er – desto varmere er det.
 • Ramadan: I ramadan-måneden kan være svært at finde åbne restauranter uden for de mest tætpakkede turistområder – selv i landets største byer. Til gengæld eksploderer aftenen i fest og samvær, når solen er gået ned. Tjek din kalender inden du tager afsted, så du er forberedt på, hvornår ramadanen falder.

Hvor skal jeg tage hen i Egypten?

Egypten er fyldt med spændende natur, oldgamle mindesmærker og interessante byer. Her er nogle af vore yndlingsdestinationer.

 • Cairo: Egyptens hovedstad kan forekomme kaotisk ved første bekendtskab – men byen er helt fantastisk. Middelalderbydelen byder på både islamiske og koptisk kristne bygninger, men du kan også finde parisisk storhed og kæmpe skyskrabere i den sammensatte by. På det egyptiske museum kan du finde arkæologiske fund fra hele landet. Et besøg i Cairo er ikke fuldendt, med mindre du også lægger vejen forbi Giza-pyramiderne i byens udkant.
 • Luxor: Storbyen Luxor er i sig selv et besøg værd for sin eksotiske charme, men den helt store attraktion er Kongernes Dal. Det er her, langt størstedelen af Egyptens faraoer blev begravet, og du kan besøge mange af gravkamrene. Hvis du har mod på en lille vandretur, er det muligt at slå et slag omkring områdets højdedrag. Udsigten er fantastisk – men husk rigeligt med vand til turen.
 • Memphis: Egyptens tidligere hovedstad er fyldt med ruiner og har et godt arkæologisk museum. Området ligger meget tæt på Cairo og kan nås på en dagsudflugt.
 • Sharm El-Sheikh: Bade- og resortbyen på sydspiden af Sinaihalvøen byder på gode strande og al den luksus, man kan forvente på et af verdens helt store turistområder. Men Sharm El-Sheikh er ikke blot et chartermål. Området byder på nogle af verdens bedste muligheder for at dykke – og hvis du vil væk fra det våde element, er det let at slutte sig til en tur ud i ørkenen og måske endda til Sinaibjergene.

Hvordan kommer jeg til Egypten – og hvordan kommer jeg rundt?

Der er mange måder at komme til Egypten på.

 • Fly: Mange rejsebureauer sælger pakkerejser til flere byer i Egypten, men nogle gange kan det svare sig at arrangere turen selv. Hold dog altid øje med afbudrejser og all inclusive tilbud.
 • Tog: Hvis du skal rundt i Egypten på egen hånd, er tog den bedste løsning. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle byer er forbundet. Sørg for at købe billet til første eller anden klasse. Så er du sikret en siddeplads og betydeligt bedre forhold, end hvis du blot hopper ombord på toget.
 • Bus: Busser er meget almindelige til langdistancerejser i Egypten, og du kan finde komfortable busser. Rejs helst med de større selskaber – nogle af de mindre er kendte for at snyde med sikkerheden, og det kan være livsfarligt i et land med en ofte kaotisk trafik.