Billige rejser til Dublin

Vi guider dig til den gode rejse til Dublin

Klar til at opleve Irlands metropol? Find din næste billige weekendophold eller storbyferie til Dublin, eller få fingrene i et godt tilbud på flybilletter eller hoteller. Uanset hvad du søger, hjælper Ekstra Bladet Rejser dig med at spare på pengene.


Fra pubben lokker lyden af fællessang og bægerklang, men du skal lige nå at se endnu et par gamle kirker og at bevæge dig ned ad den næste snørklede gade, inden du - igen – kan overgive dig til tørsten. Den irske hovedstad Dublin er en by, der er fyldt med fristelser til både hjerte, hjerne og gane. Hos Ekstra Bladet rejser glæder vi os til at guide dig igennem den irske hovedby. Uanset om du er på jagt efter en all inclusive rejse eller bare køber flybilletter til en her-og-nu-rejse, hjælper vi med at spotte de gode, billige rejser til Dublin.

Hvornår skal jeg rejse til Dublin?

Rygterne om Dublin som en by, hvor det altid regner, er stærkt overdrevne – du kan sagtens opleve smukt vejr i den irske hovedstad. Men årstidernes skiften kan naturligvis mærkes.

  • Vinter: Vinteren er lavsæson i Dublin. Selv om vejret er mildt – der er som regel plusgrader i dagtimerne – er der ikke tale om klassisk smukt vejr. Nattefrost er almindeligt, og der kan være en del nedbør. Til gengæld er der ikke mange turister – og en pub er jo også hyggelig i vinterkulden. Vinteren er et godt tidspunkt, hvis du vil have en billig rejse til Dublin.
  • Forår og efterår: Når du køber en billet til Dublin i ydersæsonerne, skal du være forberedt på lidt af hvert. Vejret kan både være smukt og mindre smukt, men er du heldig, kan du nyde solskin og lune temperaturer sammen med følelsen af, at være en af relativt få turister i byen.
  • Sommer: Sommeren er mild i Dublin, og temperaturerne sniger sig sjældent langt over 25 grader. En sommer i Dublin kan minde om en dansk sommer. Sommeren er absolut højsæson for turistbesøg i Dublin.

Hvad skal jeg spise og drikke i Dublin?

  • Øl: Naturligvis – du kan ikke sige Irland uden at sige øl. Guinness, Murphys og et utal af mere lokale bryggerier kan hjælpe dig med at holde humøret forsvarligt oppe. Øllet skal naturligvis indtages på en pub – helst ledsaget af vemodige irske sange.
  • Skaldyr: Østers, muslinger og rejer er blandt de delikatesser, du kan få serveret mange steder i Dublin. Kysterne langs ø-riget myldrer med skaldyr, og det kan ses på tallerkenerne.
  • Irsk stuvning: Den traditionelle gryderet med lammekød er et godt og solidt måltid, som du ikke skal snyde dig selv for.
  • Boxty: Kartoflen har en fremtrædende rolle i det irske køkken, og kartoffelpandekagerne boxty viser, hvor kreative de gamle irere var, når kartoflen skulle varieres. Pandekagerne kan for eksempel serveres med creme fraiche og røget fisk eller med bacon og æg.
  • Black Pudding: En slags blodpølse lavet af svineblod. Ikke for de sarte – men en lækkerbisken, hvis du tør sætte tænderne i det.

Hvad skal jeg se i Dublin?

Dublin er en hyggelig by, hvor kvarterer og forstæder har hvert deres særpræg. Her er vores bud på nogle gode steder at besøge.


Attraktion Beskrivelse
Kirkerne Dublin har mange smukke kirker, der er et besøg værd. Kig for eksempel forbi
St. Patricks Cathedral, der er Irlands største kirke eller Christ Church Cathedral,
der er Dublins ældste bygning og har en flot krypt, der er endnu ældre end kirken.
Grafton Street Dublins travleste handelsgade med de mange smukke huse er et fremragende
sted at købe souvenirs fra rejsen og kigge på mennesker.
Dublinia Et oplevelsescenter i byens centrum fortæller Dublins tidlige historie. Museet har
en særlig interesse for danskere, for Dublin blev grundlagt af vikinger og erobret
af danskere kort tid efter, at byen opstod.
Temple Bar Området har masser af små butikker, så det er her, du skal gøre de unikke fund.
Den største attraktion er dog madmarkedet, hvor du kan fylde maven hver
lørdag formiddag.
Glasnevin Kirkegård En af Europas mest kendte historiske kirkegårde. I perioder er der guidede ture
mellem de historiske og arkitektonisk interessante grave.
Phoenix Park Europas største bypark er et grønt åndehul i storbyen – og den er fyldt med
attraktioner. Blandt andet ligger det irske præsidentpalads og byens gamle,
flotte zoologiske have i parken.

Sådan kommer du til Dublin

  • Fly: Fly er den nemmeste og mest populære måde at komme til Dublin på. Det er muligt at få en billig rejse til Dublin med fly, for mange selskaber tilbyder billige flybilletter – især, hvis du er ude i god tid.
  • Færge: Hvis du vil besøge Dublin, som en del af en rejse til Storbritannien, kan du tage færgen fra enten Liverpool eller Wales direkte til den irske hovedstad. Færgen kan kombineres med en togbillet.