Billige rejser til Cuba

Find gode ferietilbud til det cubanske paradis

Cuba har masser af kultur, historie og charme, og det ønsker vi, at du skal opleve! Hos Ekstra Bladet Rejser finder vi gode tilbud på rejser til Cuba, og her får du også gode tips og inspiration til ferien.


Praktisk information Vejret Sparetips Attraktioner

Når du rejser til Cuba, venter der dig masser af oplevelser på den historiske ø. Vil du have all inclusive på den hvide sandstrand i Varadero? En rundrejse på Cuba med dansk rejseleder? Eller måske opleve cuba i bil på egen hånd? Ligegyldigt hvordan du ønsker at tilbringe ferien på Cuba, så er én ting sikkert - Cuba vil fortrylle dig med dens skønhed og historie.

Til toppen

Hvad er godt at vide om Cuba?

 • Rejsetid: Cuba ligger i det nordlige Caribien mellem Atlanterhavet og Det Caribiske Hav. Det tager gerne mellem 11 og 15 timer at flyve til Cuba fra København, Billund eller Aalborg, alt afhængigt af om din flyrejse har mellemlandinger. Direkte fly til Cuba kan være dyre, hvorfor det i mange tilfælde godt kan betale sig at finde en flyrejse med mellemlandinger.
 • Visum og pas: Alle danskere skal have visum til Cuba, ligegyldigt rejsens længde. Du kan få et turistvisum til Cuba gennem udvalgte rejsebureauer. Et turistvisum til Cuba udstedes for 30 dage og kan kun forlænges med 30 dage, når du befinder dig på Cuba. Forlængelsen af visum til Cuba skal du søge om. Du skal være opmærksom på, at hvis du har et turistvisum fra Danmark, er det ikke gældende, hvis du flyver til Cuba fra USA. Du kan også blive spurgt om at fremvise gyldige flybilletter, logiaftale og lignende, når du ankommer til Cuba. Specielt i tilfælde af at du rejser videre til et andet land, efter dit besøg på Cuba. Desuden skal dit pas være gyldigt under hele dit ophold på Cuba. Du finder flere informationer om pas og visum til Cuba på Udenrigsministeriets hjemmeside.
 • Valuta: På Cuba betales der med pesos. Der skelnes mellem to slags pesos; CUP, som er lokalbefolkningens valuta og CUC, som er den valuta, turisterne skal bruge. Vil du veksle til CUC, når du er på Cuba, bør du medbringe euro, da det er den bedste omvekslingsvaluta. Du skal dog medregne et vekslingsgebyr. Alternativt kan du også få kontanter med kort i pengeautomater. Et godt råd er at hæve i lufthavnen, da det er mere sikkert. Det er desuden også muligt at bruge Visa-kort i større byers butikker og restauranter samt på hoteller.
 • Forsikring: Tager du på en rejse til Cuba, er du hverken dækket af det gule eller blå sygesikringskort. Undersøg derfor, om du er dækket af dine nuværende forsikringer, eller om du skal have tilkøbt en rejseforsikring inden afrejse. Når du lander i lufthavnen på Cuba, vil du blive bedt om at dokumentere, at du er dækket af en rejseforsikring. Kan du ikke det, skal du tilmelde dig en i lufthavnen, før du får lov at begynde din rejse på Cuba.
 • Befolkning: ¿Hablas español? På Cuba tales der spansk, så find lommeordbogen frem! Dog taler de fleste også engelsk, så det burde ikke være noget problem at kommunikere med befolkningen på Cuba. Cubanere er desuden også meget imødekommende og gæstfrie, så du kan være sikker på at få hjælp, hvis du spørger lokalbefolkningen. Landet er yderst sikkert at rejse i, og du kan sagtens tage børnene med hertil. Kriminaliteten er lav på Cuba, men du skal alligevel passe på med, at du ikke bliver snydt. Hold på tasken ved turistede seværdigheder, tag kvitteringen med ved kontanthævninger, aftal en fast pris med taxachaufføren, osv.

Til toppen

Hvordan er vejret på Cuba?

Vejret på Cuba er solrigt og varmt året rundt. Landet har et tropisk klima, ligesom Bali, Maldiverne og Thailand, hvilket betyder, at man kan opdele året i to sæsoner: den tørre sæson og regnsæsonen.

 • Den tørre sæson: Tager du på en rejse til Cuba mellem november og april, vil du opleve landets tørre sæson. Det er her, de fleste turister rejser til Cuba, da luftfugtigheden ikke er så høj i denne periode. Temperaturerne ligger i den tørre sæson omkring 22 grader i dagstimerne, hvor vandets temperatur er omkring 25 grader. De sidste to uger af marts og to første uger af april er de mest populære, da der ofte er fuld sol, klar himmel og minimal risiko for regn. Da de fleste turister rejser til Cuba i denne periode, er alting også dyrere på grund af den høje efterspørgsel.
 • Regnsæsonen: Cubas regnsæson løber fra maj til oktober. Vejret er mere ustabilt, og der kan forekomme kraftige regnbyger. Men selvom vejret er yderst omskifteligt, er det stadig dejligt at besøge Cuba i denne sæson. Temperaturerne er stadig varme, og øen er mere frodig. Så elsker du natur, er regnsæsonen måske ideel for din rejse til Cuba. I august og september kan det være meget stormende, og der kan forekomme tordenbyger. Temperaturerne ligger i gennemsnit på 26 grader i dagstimerne og ca. 20-22 grader om natten. Vandtemperaturerne ligger, som i den tørre sæson, omkring de 25 grader.

Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt til Cuba?

En rejse til Cuba kan gøres på et hvert slags budget. Både hvis du er på udkig efter en storbyferie i Havana eller charterrejse på den cubanske kyst. Vil du gerne gøre ferien budgetvenlig, har vi her nogle gode råd til, hvordan du gør rejsen billigere.

 • Fly og hotel: Hvis du gerne vil på en billig rejse til Cuba, kan du med fordel booke fly og hotel hver for sig. Det tager lidt tid at finde de billigste hoteller og flybilletter til Cuba, men det kan spare dig en del penge i sidste ende. Fly til Cuba kan være ret dyre, men hvis du begynder søgningen i god tid, har du mulighed for at finde de billigste flybilletter på markedet. Der er ikke nogen endegyldig tommelfingerregel for, hvornår du skal søge efter flybilletterne. Dog er det altiden en fordel starte søgningen tidligst muligt. Du kan også oprette en prisagent, som sender dig tilbud på flybilletter til Cuba. Når det kommer til søgningen efter flybilletter, er det også en fordel for dig, hvis du kan være fleksibel. I nogle tilfælde kan du få flybilletter til Cuba for det halve, hvis bare du flytter afrejse- og hjemrejsedatoen en smule. Efter at have booket flybilletten skal du også bruge et sted at overnatte. På Cuba findes der mange overnatningsformer, så find ud af, hvad du vil med din overnatning. Vil du være tæt på strand og vand, nær Cubas seværdigheder eller blandt lokal befolkningen? Så har Cuba uden tvivl overnatningsstedet til dig. Vælger du et af de mange resorter eller 4* og 5* hoteller, skal du i langt de fleste tilfælde betale flest penge for dine overnatninger på Cuba. Du kan også vælge at overnatte på et budgethotel eller på et af de lokale bed & breakfasts, som er kaldt "casa particular" på Cuba. Her får du en billigere og langt mere autentisk oplevelse under dit ophold på Cuba.
 • All inclusive: Du kan også komme billigt afsted på ferie, hvis du vælger at rejse til Cuba med all inclusive. All inclusive hotellerne ligger ofte ved stranden, og her er der virkelig plads til afslapning. Du bliver forkælet med mad og drikke dagen lang, og du skal kun bekymre dig om, hvad dagen skal bringe. Du finder ofte gode tilbud på rejser til Cuba med all inclusive, da det er en populær ferieform på Cuba. Specielt hvis hotellet ligger ved en af de paradislignende strande, kan de være tilbøjelige til at udbyde all inclusive. Der er ofte langt til byerne og derved også restauranter og barer. Desuden kan det være dyrt at spise dagens måltider på restaurant hver dag, hvor du med all inclusive får mere for en billigere pris.
 • Afbudsrejse: Har du is i maven, kan du vente til last minute med at købe rejsen til Cuba. Sommetider får rejseselskaberne ikke udsolgt af deres rejser, hvorfor en afbudsrejse opstår. En afbudsrejse kan også blive udbudt, hvis der kommer et afbud i sidste øjeblik. Der kan være mange penge at spare på afbudsrejser, og rejsen er stadig af samme kvalitet, som den var fra starten. Ulempen ved en afbudsrejse er, at du skal være ret fleksibel, da afrejsedatoen kan være få dage fra bookingen. Desuden skal du ofte tjekke rejseselskabernes afbudsrejser for at få den bedste afbudsrejse. Før du ved af det, kan den være væk igen.
 • Sæson: Som nævnt tidligere tager de fleste til Cuba i den tørre sæson. Hvis du gerne vil på en billig rejse til Cuba, kan du med fordel vælge at tage afsted i regnsæsonen. Luftfugtigheden er lidt højere, og der kan forekomme mere regn, men der vil også være færre turister. Desuden er landet ekstra frodigt under regnsæsonen, så hvis du elsker natur, er det slet ikke så slemt at tage afsted her. Og så sparer du samtidig på feriebudgettet.
  Til toppen

Top 10 attraktioner på Cuba:

Mange kan godt være i tvivl om, hvad man skal se på Cuba. Og det er helt forståeligt! Landet bugner af attraktioner, som helt sikkert bør ses. Vi har derfor lavet en top 10 liste over Cubas seværdigheder, som du kan se på din rejse hertil.

 1. Havana: Velkommen til Cubas hovedstad! Byen har en helt speciel atmosfære, og når du ankommer til byen, vil du tro, at du er endt tilbage i 1950'erne. Rundt om i byen vil du se farverige bygninger i spansk kolonialstil, amerikaner biler og historiske pladser. På byens livlige barer kan du danse til de eksotiske salsarytmer og drikke en mojito. Trænger du lidt mere ro, kan du gå en tur langs El Malecon og nyde en smuk solnedgang. Tøv ikke med at besøge favoritten Havana, hvis du rejser til Cuba.
 2. Trinidad: Besøg byen, der engang var et velhavende handelsmekka på Cuba. I dag besøger mange turister stadig byen grundet den velbevarede kolonialstil. De charmerende gader er så smalle, at ingen biler kan køre gennem dem. Så du kan indsnuse byens historie i dit helt eget tempo uden larm og os fra biler.
 3. Valle de los Ingenios: Ikke langt fra Trinidad ligger Valle de los Ingenios, som havde en stor sukkerproduktion i 1700-tallet. Her kan du lære mere om landets skelsættende historie om slaver, da sukkerproduktionen satte flere tusinde slaver i arbejde.
 4. Topes de Collantes: Besøg naturreservatet Topes de Collantes, som imponerer med jungle, grotter, vandfald og søer. Hvis du er til vandreture i fantastisk natur, er det helt sikkert her, du skal tage til. Mange historiske personer, som blandet andet Che Guevara og Fulgencio Bartista, har været forbi dette utrolige sted.
 5. Viñalesdalen: Forbered dig på et enestående syn i Viñalesdalen! Her kan du se bananpalmer, mangotræer og tobaksmarker blandt de knejsende kalkstensbjerge, Mogotes. Viñalesdalen ligger i provinsen Viñales, hvor det vil føles som, at tiden står stille. Her pløjer bønderne markerne med okser, og en cigar bliver gerne nydt fra gyngestolen.
 6. Cueva Santo Tomas og Cueva India: Drypstensgrotten Cueva Santo Tomas er utrolig, smuk med sine snoede stier og næsten ingen lys. Grotten har stier og gange på 8 etager og gemmer på flagermus, imponerende stenformationer og søer. Du kan også sejle gennem grotten Cueva Indio, der engang var beboet af indianere.
 7. De smukke Cayos: I Cubas vestlige del ligger der en gruppe af øer, som på Cuba er kaldt Cayos, hvor der er krystaltklart vand og hvide sandstrande. Øerne Cayo Coco og Cayo Santa Maria gemmer på strande, som er udnævnt til at være blandt de bedste i verden. Husk badetøjet, når du tager et smut forbi de paradisiske ø.
 8. Svinebugten: Her kan du opleve stedet, hvor amerikanernes forsøg på at indtage Cuba mislykkedes. Historien kan du lære mere om på det lokale museum, og tager du på tur i området, vil du se den vidunderlige natur. På den ene side ser du hvide sandstrande og azutblåt hav, og på den anden side er der høje klipper og palmer.
 9. Santa Clara: En af de mest historiske byer på Cuba er Santa Clara. Her kan du se Monumento a la Toma del Tren Blindado, som er togsporet, hvor revolutionen blev afgjort. Togskinnerne, som blev ødelagt af revolutionens bagmand, Che Guevara, kan du stadig se den dag i dag.
 10. Santiago de Cuba: På den sydøstlige del af Cuba kan du besøge Fidel Castros hjemby, Santiago de Cuba. Byen er Cubas andenstørste, og her kan du lære mere om den cubanske historie på museet Museo Histórico.

Til toppen