Kom billigt til Costa del Sol

Her på siden finder du rejser til Spaniens solkyst

Trænger du til feriestemning? Hvad så med en charterrejse til Fuengirola? Eller at nyde det gode vejr i Marbella? En rejse til Costa del Sol har med sikkerhed det, du leder efter. Hos Ekstra Bladet Rejser finder du gode tilbud på rejser til Costa del Sol.


Destinationer Vejret Sparetips

Den populære kyst Costa del Sol er perfekt til en ferie i Spanien. Costa del Sol betyder Solkysten på dansk, og det er bestemt ikke uden grund. Som navnet antyder, er her nemlig mange dejlige solskinstimer året rundt. Men den sydlige spanske kyst byder på meget mere end bare sol. Under en rejse til Costa del Sol vil du nemlig få den spanske kultur og gæstfrihed helt ind under huden. Vær klar til at holde siesta på stranden, sangria i glasset og lækker tapas! Herunder kan du læse lidt om rejser til Costa del Sol.

Til toppen

Hvor kan jeg tage hen på Costa del Sol?

Costa del Sol er en cirka 200 kilometer lang kyststrækning i regionen Andalusien. Feriemagneten er en stor favorit blandt danskerne ligesom Malta, Tenerife og Kreta. Her er der nemlig masser af muligheder for både afslapning og aktiviteter. Her er nogle bud på, hvor du kan tage hen på denne smukke kyststrækning.

  • Malaga: Byen er den største by på Costa del Sol og besøges hvert år af mange ferieglade turister. Malaga er en kystby, som byder på palmestrande, varme temperaturer og kolde drinks. Selvom Malaga er et skønt rejsemål for charterrejser, er den også ideel til storbyferier. Du finder her gode shoppinggader, kulturelle attraktioner og årlige begivenheder. I påsken kan du opleve Semana Santa, der måske er årets største begivenhed i Malaga. Gennem byen vil du se et optog med musik, udsmykning, helgenfigurer og røgelse. Oplevelsen er helt speciel og meget bevægende. Tyrefægtning er også en stor attraktion i Malaga. I arenaen Plaza la Malagueta kan du se tyrefægtning i sæsonen fra april til september. Dog finder højdepunktet sted i august under Malagas årlige byfest.
  • Torremolinos: Kystbyen er en forstad til Malaga, som ligger cirka 20 kilometer væk. Det er nemt at komme frem og tilbage mellem byerne, da der er gode transportmuligheder. Torremolinos er en populær feriedestination, da strandene, byen og området byder på noget for alle. Både børnefamilierne, kæresteparret og grupperejsende kan have en skøn solferie her. Torremolinos' 7 kilometer lange sandstrand siges at være en af de bedste strande på Costa del Sol. Her er det også muligt at snorkle, dykke og prøve andre former for vandsport. I området kan du også finde flere forlystelsesparker, akvarier og vandlande. I Torremolinos kommer du ikke til at kede dig.
  • Fuengirola: Godt og vel 20 kilometer syd for Torremolinos ligger Fuengirola. Byen var i gammel tid en lille fiskerby, men er med tiden blevet en sand feriefavorit. Navnligt skandinavere ynder at besøge Fuengirola for at dase på de dejlige strande. Ved kysten finder du gode muligheder for vandsport og en masse strandbarer. Der er også en lang strandpromenade, som er super hyggelig til gåture om aftenen. Fuengirola er specielt et godt rejsemål for børnefamilierne, da vandstanden er lav. Desuden kan du her besøge Costa del Sols største marked, hvor der er en helt speciel og autentisk stemning. Fra byens borgruin Sohail, som er en af Fuengirolas mest besøgte seværdigheder, får du en skøn udsigt over hele byen.
  • Marbella: Byen er kendt for at være en af Costa del Sol's smukkeste byer. Specielt ved havnen Puerto Banus finder du imponerende sejlbåde og gode restauranter. Omkring Puerto Banus er der også luksuriøse mærkevarebutikker. Besøger du i stedet den charmerende gamle bydel, finder du hyggelige gader med farverige huse. Du kan også tage en gåtur langs strandpromenaden, hvorfra du har en god udsigt over de fine strande og det blå hav. Marbella er også kendt for sine mange golfbaner i området og de livlige barer samt kasinoer. Kystbyen ligger cirka 30 kilometer fra Fuengirola.

Til toppen

Hvordan er vejret på Costa del Sol?

Den spanske solkyst er yderst populær grundet sit skønne vejr. De fleste besøger Costa del Sol i slutningen af foråret og indtil en gang i efteråret, da der her er masser af sol og sommer. Selvom vejret i Andalusien er kendt for at være skiftende, er vejret på Costa del Sol lidt anderledes. De omkringliggende bjerge beskytter nemlig for det meste området for dårligt vejr. Costa del Sol har i gennemsnit 3200 timers solskin årligt, som virkelig lever op til navnet. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen 30 grader, men den kan sagtens være højere. Selvom Costa del Sol er et ret stort område, er vejret i Fuengirola stort set det samme som i Malaga.

Til toppen

Hvordan rejser jeg billigt til Costa del Sol?

Når man skal afsted på ferie, gør det ikke noget at også spare lidt penge. Og der er forskellige måder, hvorpå du får en billig rejse til Costa del Sol. Herunder kan læse nogle af dem.

  • Afbudsrejser: Vil du gerne på en billig charterrejse, kan du med fordel lede efter afbudsrejser. Afbudsrejse, også kaldt last minute rejser, bliver ofte udbudt meget billigt. Det sker, da rejseselskabet gerne vil have udsolgt og helst vil undgå at betale for tomme pladser. En af ulemperne ved afbudsrejser er, at du i mange tilfælde skal have en fleksibel kalender. Afbudsrejser er også populære til andre destinationer end Spanien såsom Tyrkiet, Grækenland eller Italien.
  • Kør-selv ferie: Hvis du skal have hele familien med på solferie, kan det være en idé at køre turen til Costa del Sol selv. Ved at sætte familien på bagsædet kan du i mange tilfælde spare en god sum penge, da flybilletter til alle kan være dyrt. Når du har bilen med ferie, har du også en større frihed til at køre derhen, hvor du vil. Der er mange muligheder for at leje en feriebolig i Spanien, ikke mindst på Costa del Sol. En feriebolig på Costa del Sol kan du blandt andet finde i Malaga, Fuengirola eller Marbella. Feriehuse i Spanien kan du ofte leje gennem private. Men der er også flere rejseselskaber, som udbyder ferielejligheder og boliger. Hvis du tager på kør-selv ferie til Costa del Sol, er der heller ikke langt til fantastiske Barcelona.
  • Fly og hotel: I nogle tilfælde kan det være billigere for dig at booke fly og hotel hver for sig. Rejseselskabernes priser kan være en smule højere end, hvad du selv kan finde rejsen til, da gebyrer er medregnet. Hvis du gerne vil finde fly og hotel hver for sig, skal du være tålmodig og være klar til at slå til, når de billige priser byder sig. Selvom der kan være mere arbejde i sammensætte rejsen til Costa del Sol selv, så giver det dig også mere frihed. Du har eksempelvis mulighed for at vælge den flyafgang, som passer med dine ønsker og behov.
  • All inclusive: Kender du det, at madbudgettet bliver en smule stramt sidst på ferien? Hvis du køber en rejse til Costa del Sol med all inclusive, behøver du slet ikke at tænke over dyre restaurantbesøg. Med all inclusive kan du nemlig spise og drikke, alt det du vil på hotellet. Ofte er en all inclusive rejse billigere i sidste ende, end hvis du spiser alle måltider ude. Hvis du er til all inclusive-ferier og eksotisk luksus, er Thailand, Maldiverne og Bali også lige noget for dig!
  • Udenfor sæson: Vælger du at rejse uden for højsæsonen, kan du også spare gode penge. I skolernes ferier er der mange, som tager ud og rejser. Det gør at priserne sættes op, og det er derfor svært at finde de billige rejser. Så hvorfor ikke undersøge, om du kan rejse uden for sæson. Costa del Sols klima er også skønt uden for højsæsonen, så det er bestemt ikke en hindring.

Til toppen