Billige rejser til Bulgarien

Find tilbud på badeferier, oplevelsesture og billetter til Bulgarien her

Bulgarien er både historie, kultur, strande og natur. Vi guider dig til de bedste oplevelser i Bulgarien.


Nyd den afslappede storbystemning i Sofia, inden du drager ud i de nærliggende bjerge for et par dages solid vandremotion. Tag så videre til det vilde natteliv og de smukke stranddage ved sortehavskysten. Der er ikke mange lande i Europa, der byder på så mange muligheder for at udfolde sig som Bulgarien – alligevel er landet med undtagelse af enkelte steder næsten ubetrådt af turistfod. Hos Ekstra Bladet Rejser har vi fundet de bedste billige rejser til Bulgarien. Uanset om du planlægger din ferie i god tid eller er klar til en afbudsrejse til Bulgarien, kan du finde inspiration her.

Hvornår skal jeg rejse til Bulgarien?

Vi giver dig et overblik over de bedste tidspunkter til at besøge det spændende land, uanset hvor du skal hen.

  • Forår: Foråret er en dejlig tid i Bulgarien. Oven på vintre, der kan være overraskende hårde, er det livgivende at se landet vågne op igen. Særligt langs kysten er vejret mildt, og farverne i bjergene er fantastiske. Der kan dog være en del vand på jorden en del steder – dels på grund af regn, og dels på grund af tøvejr. Hvis du planlægger en billig ferie til Bulgarien – specielt en resortferie – er foråret et godt tidspunkt.
  • Sommer: Den absolutte højsæson i Bulgarien – ikke mindst ved Sunny Beach og andre badesteder, men også i Sofia. I Sofia er luften lun, men hvis du vil have rigtig varme, skal du tage til sortehavskysten. Hvis varmen bliver for voldsom, kan du altid søge op i den kølige og friske bjergluft.
  • Efterår: I starten af efteråret kan du stadig tage på stranden og nyde cafélivet i Sofia. Men du kan også med fordel tage op i bjergene og nyde det fantastiske farvespil, efterhånden som træer og buske skifter farve og smider bladene. Et godt tidspunkt til en mindre turistfyldt og billig rejse til Bulgarien.
  • Vinter: Der falder ofte sne i Bulgarien, og temperaturerne bliver generelt lavere end i Danmark. Men længes du efter sne – og vil du prøve at stå på ski et andet sted end på de sædvanlige destinationer, er Bulgarien et oplagt vintervalg. Der findes gode ski-destinationer ganske tæt på hovedstaden Sofia.

Hvor skal jeg tage hen i Bulgarien?

Bulgarien er et sammensat land, hvor du både kan stå på ski, nyde idylliske landsbyer, bade, feste og fornemme storbystemningen. Vi guider dig til nogle af vore foretrukne steder og aktiviteter i landet.

  • Sofia: Bulgariens hovedstad er ikke en sydende metropol, men du kan dog finde storbystemning, Charmen ligger i de lave huse, de venlige lokale og følelsen af at være en af de første, der opdager denne perle. Byen har nogle fine attraktioner – for eksempel et interessant museum med socialistkunst og statuer, der er bragt ind fra hele landet, efter at kommuniststyret faldt. Den ortodokse domkirke er også et besøg værd – og byens betonkommunistiske kulturpalads er også værd at gyse over. Du skal heller ikke snyde dig selv for et besøg i den to etager høje markedshal. Der er masser af restauranter og barer – og hvis du vil have en eksotisk festoplevelse, kan du tage til universitetskvarteret i byens udkant, hvor det myldrer med diskoteker og billige, kulørte drinks.
  • Plovdiv: Plovdiv kalder sig Europas ældste by. Bykernen er da også tudsegammel og gemmer blandt andet på et romersk amfiteater. Der er desuden gode shoppingmuligheder og en hyggelig og afslappet stemning i Bulgariens næststørste by.
  • Kazanlak: Bulgariens rosenby, hvor der produceret rosenvand til verdens parfumeindustri. I maj kan man følge rosenhøsten og se olien blive produceret. Byen byder også på ældgamle kongegrave. 25 kilometer fra byen kan du finde et løjerligt levn fra kommunisttiden – en kæmpestor ufoformet og nu forladt bygning, der blev opført til minde om stiftelsen af bulgariens kommunistparti.
  • Sunny Beach: En af Europas førende festdestinationer, der er berømt og berygtet for sit løsslupne liv. Det er ofte endemålet for en all inclusive rejse til Bulgarien.
  • Vitoshabjerget: Bjerget lige uden for Sofia er en populær destination for lokale, der vil væk fra byens rumlen. Vitosha byder både på gode vandreruter og udmærkede skiløjper.
  • Pirin og Bulgharka: De to nationalparker byder på smuk natur, sjældne dyr og gode muligheder for at vandre og klatre.

Hvordan kommer jeg til Bulgarien?

Du kan flyve direkte med rutefly til Sofia, og en hel del selskaber arrangerer all inclusive rejser til Bulgarien, specielt til resort-områder som Sunny Beach. En pakkerejse behøver ikke at være dyr, så det kan være nemt at få en billig rejse til Bulgarien, især hvis du holder øje med last minute- og all inclusive tilbud.