Billig ferie på Bornholm

Find gode tilbud på rejser til Danmarks dejligste ferieø

Solskinsøen i Østersøen byder på masser af ferieglæde, seværdigheder og naturoplevelser. Vi hos Ekstra Bladet Rejser har fundet billige ferier til Bornholm, så tag et kig på siden, og bliv inspireret til din næste rejse til øen.


Transport Overnatning Attraktioner

De danske øer er perfekte at holde ferie på, men der er kun én, vi kalder for Danmarks dejligste - nemlig Bornholm. Solskinsøen er Danmarks østligste ø, og med dens idyl og natur fortryller Bornholm enhver besøgende øjeblikkeligt. Her kan du få gode tips til en billig ferie på Bornholm og lidt inspiration med på vejen. God læselyst!

Til toppen

Hvordan kommer jeg billigt til Bornholm?

Når du skal på en billig ferie til Bornholm, som ligger ude midt i Østersøen, kan det være svært at finde den bedste måde at transportere sig på. Læs her om dine muligheder for at komme til Bornholm.

 • Tog: Toget er i Danmark et glimrende transportmiddel. Det afgår som oftest til tiden, der er masser af plads i vognene, og det er muligt at forsyne sig undervejs. Når du skal til Bornholm, kan toget sagtens være transportmidlet for dig. De fleste som benytter sig af toget til Bornholm, tager fra København til Ystad, hvor der er færgeovergang til den bornholmske by Rønne. Toget du skal med, fra København til Ystad, hedder Øresundstoget eller Skånetrafiken. Færgeovergangen fra Ystad til Rønne tager fra 2,5 til 4 timer, alt efter hvilken færge du vælger. Alternativt kan du tage toget til Køge, hvorfra der også er færgeovergang til Rønne. Fra Køge kan du kun tage natfærger, men så er du også udhvilet, når du ankommer til Rønne næste morgen. Hvis du skal med toget til Bornholm, så sørg for at begynde søgningen efter billige togbilletter i god tid!
 • Fly: Du kan sagtens tage flyet til Bornholm, hvis det er her, ferien skal holdes. Du kan flyve til direkte til Rønne fra både København og Billund, og flyveturen tager kun mellem 40 og 110 minutter. Når du lander i Rønne, kan du nemt komme frem til dit overnatningssted med offenlig transport. En flybillet til Bornholm kan være dyr, så start søgningen efter flybilletter, til den bedste pris, i god tid. Hvis du har is i maven, kan du også vente med at købe flybilletter til i last minute, da de ofte kan være meget billige.
 • Bus: Vi er vilde med busrejser i Danmark, og det kan være en super, god mulighed for at komme billigt til Bornholm. Du kan komme med bussen fra flere forskellige steder i Danmark, så der er stor chance for, at der er et opsamlingssted nær dig. Du stiger ombord på bussen, hvorefter du bare kan læne dig tilbage indtil, at bussen kommer ombord på færgen til Bornholm. Når færgen lægger til kaj, tager bussen dig med til overnatningstedet. Nogle busrejser inkluderer endda transport til seværdigheder under hele din billige ferie på Bornholm. Hvis du ikke ønsker en decideret busrejse, kan du også købe busbilletter til buslinjen 886, som kører fra København til Ystad. Herfra tager du selv færgen til Rønne.
 • Bil: En kør selv-ferie til Bornholm kan være sagen, hvis du har hele familien med på bagsædet. Bilen giver dig frihed til at gøre og se, det du vil. Desuden kan du også have en del oppakning og madvarer med. Så hvis du gerne vil på camping eller bo i sommerhus på Bornholm, er det smart at tage bilen. Du skal selvfølgelig selv sørge for færgenturen til Bornholm, som du både kan tage fra Ystad og Køge. Du skal være opmærksom på, at hvis du kører hele vejen fra Jylland, er der nogle broafgifter, som skal betales. Alternativt kan du også tage færgen fra Århus til Sjællands Odde.

Til toppen

Hvordan kan jeg overnatte på Bornholm?

Der er mange muligheder for overnatning under en billig ferie på Bornholm. Hvilken type overnatning du skal vælge, kommer helt an på dine behov og ønsker. Her er nogle bud på, hvor du kan overnatte på Bornholm:

 • Sommerhus: Vil du have plads til sjov og hygge med hele familien eller vennerne, så kan du overveje et sommerhus på Bornholm. Ligesom i resten af Danmark er der mange gode områder på Bornholm, som er perfekt for sommerhusudlejning. Ved at leje et sommerhus på Bornholm har du i de fleste tilfælde mere plads både i forhold til sengepladser og udendørs arealer. Desuden er der oftest kort afstand til stranden, så hvis du kan bruge en kold dukkert, skal du ikke langt.
 • Camping: Har du en campingvogn i indkørslen, eller ligger teltet på loftet? Så kan det være, du skal tage på camping på Bornholm. Der er mange campingpladser på Bornholm, og alt efter hvilken del af øen du foretrækker, skal du nok finde et sted at slå teltet op. Er campingvogne og telte lige primitivt nok for dig, så har mange campingpladser på Bornholm også hytter, som du kan leje. Hytterne kan indeholde alt fra køkken til eget badeværelse, og skal du ikke tænke på hverken teltdugens vandtæthed eller natturen til fællestoiletterne.
 • Hotel: Hoteller på Bornholm findes der nok af, og du kan sagtens finde et, der passer til dine præferencer og behov. Når du skal vælge et hotel på Bornholm, er der nogle ting, som du med fordel kan tænke over. Vil du gerne være tæt på shopping, caféer og barer samt livlige gader, skal du vælge et hotel nær de største byer på øen. Hvis du gerne vil bo i mere rolige og grønne omgivelser, kan du søge ud til de mindre landsbyer. Det kan også være en fordel at tænke over dine transportmuligheder, når du skal vælge hotellet på Bornholm. Vægter du luksus og service højt, så skal du gå efter hoteller med det højeste antal stjerner. Hvis du bare gerne vil have et billigt hotel på Bornholm, kan du i din søgning lede efter budgethoteller. Vil du gerne stå op til udsigten og duften af Østersøen hver morgen? Så kan du også booke et badehotel på Bornholm, som oftest ligger utrolig tæt på kysten.
 • Vandrehjem: Leder du efter en billig overnatningsmulighed på Bornholm, så kan et vandrehjem være en idé. Vandrehjem har både sovesale til flere med fælles toiletter og enkeltværelser med eget badeværelse. Så inden du booker dig ind på et vandrehjem, bør du overveje, om du gerne vil bo i sociale omgivelser, eller om du ønsker en smule mere privatliv. Ligegyldigt hvad du vælger, er et vandrehjem ofte en af de billigste overnatningsmuligheder.
 • Ferielejlighed: Ligesom et sommerhus giver en ferielejlighed på Bornholm også en del frihed og plads. I de fleste tilfælde har du ikke et privat udendørs areal til en ferielejlighed. Og du vil højst sansynligt have naboer at tage hensyn til. Dog har ferielejligheder ofte en super god og central beliggenhed. Så kan du eventuelt nemt nå byens centrum eller være kun et stenkast fra stranden.
 • Feriecenter: Du skal lede efter et feriecenter, hvis du er til aktiviteter og sjov. Har du hele familien eller alle vennerne med til Bornholm, så kan et feriecenter være lige sagen. Her er der masser af aktiviteter og forlystelser både indendørs og udendørs. Så er I sikret noget at lave, selv hvis det danske sommervejr skulle være fyldt med regn og grå skyer.
  Til toppen

Hvilke af Bornholms seværdigheder skal jeg besøge?

 • Rundkirker: Danmark har i alt 7 rundkirker, som stammer tilbage fra middelalderen. Bornholm har hele 4 af dem, som alle står endnu, og hver kirke har sit eget særpræg. Rundkirkerne blev bygget til religiøse formål, men blev også brugt som forsvarsværker. De 4 rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.
 • Ekkodalen: I Almindingen på Bornholm finder du Ekkodalen. Det er her, at du kan råbe sætningerne "Hvad drikker Møller" og "Hvad vil Knud", og få svaret tilbage fra dalens ekko. Ekkodalen er den øens største sprækkedal, og ikke langt fra dalen finder du udkigstårnet Rytterknægten.
 • Hammershus: Hammershus er en af Bornholms største seværdigheder og er Nordeuropas største borgruin. Der er mange spændende sagnhistorier om fæstningen, som ligger på en stejl klippeknude på Bornholms nordligste spids. Fæstningen stammer fra middelalderen, og i dag kan du også besøge et museum om borgruinens historie.
 • Helligdomsklipperne: Her har du mulighed at besøge en af Danmarks største naturoplevelser. De stejle klippevægge med dybe gange og grotter samt forrevne granitsøjler er et helt specielt syn. Klipperne har fået sit navn fra en hellig kilde, der i fortiden løb ud fra klipperne. Nær klipperne lå også et kapel, som mange besøgte i håb om at blive helbredt af det "livsgivende" kildevand.
 • Christiansø: Tag en bådtur ud til Danmarks mest østlige punkt, Christiansø. Christiansø er en del af øgruppen Ertholmene, som egentlig kun består af to øer, Christiansø og Frederiksø. Øen er lille, men utrolig alsidig. Her finder du en gammel fæstning, små idylliske huse og et frodigt, men klippefyldt landskab.

Til toppen

Lidt om Bornholm…

Spørgsmål Svar
Hvor stor er Bornholm? Bornholm er 588.3 kvm, og det højeste punkt er
(Rytterknægten) er 162 m.
Hvor mange bor på Bornholm? Der bor godt og vel 39.632 mennesker på Bornholm.
Hvorfor kaldes Bornholm for "Solskinsøen"? Bornholm fik navnet, da det er den del af Danmark
med flest solskinstimer på årsbasis.
Hvad er Bornholm kendt for? Bornholm er især kendt for dets seværdigheder,
men sildemaden "Sol over Gudhjem" og isen
"Krølle-Bølle" er også almenkendt.
Hvornår blev Bornholm dansk? Danmark løskøbte Bornholm fra Sverige i 1960.

Til toppen