Kør på campingferie

Kom billigt afsted med hele familien!

Destinationer Praktisk information Sparetips

Har du tænkt på at tage campingvognen med og køre på ferie? Der er masser af billige campingpladser i Europa, og vi hjælper dig med at finde din næste campingferie!


Hvor kan jeg tage på camping?

Der er ikke det land, hvor du ikke kan tage på en campingferie. Vi har derfor prøvet at finde forslag til steder, som kan være billigt, men også utroligt spændende at besøge.

Camping i Danmark

Du behøver ikke at køre langt, for at komme på camping. Danmark har mange campingpladser, og du kan komme billigt afsted!

 • Sjælland: Overvejer du at smutte en tur til Sjælland? Tag blandt andet familien med en tur til Feddet Strand Camping & Holiday Park. Eller hvad med at besøge DCU Camping Rørvig Strand, der ligger tæt på færgeforbindelsen fra Århus.
 • Fyn: Langs hele Fyns kyst finder du masser af campingpladser. Her er både noget for børn og for voksne. Er du til en naturist campingferie, så kan du overveje at tage til Naturistforeningen Fyn. Campingpladsen ligger nær Faaborg og er beliggende ud til kysten.
 • Jylland: Har du lyst til en campingferie i det jyske, så er det ingen hindring. Jylland har campingpladser i både nord, syd, øst og vest, så der er god mulighed, for at finde en billig campingplads. Vi kan eksempelvis foreslå Råbjerg Mile Camping, der ligger nær den populære sommerby Skagen. Ønsker du, at der skal være indendørs badeland, så er Hvidbjerg Strand Camping og Resort nær Esbjerg, måske lige stedet for dig.
 • Danske øer: Der er et hav af danske øer, som bestemt er gode, når du vil på campingferie. Her vil vi klart anbefale Bornholm, der ikke blot med sine mange campingpladser, er et godt valg. Bornholm har nemlig utrolig mange flotte seværdigheder, såsom Den Sorte Gryde eller Hammerhus.

Camping i udlandet

Havde du tænkt, at campingferien skulle foregå i udlandet? Vi kommer her med nogle gode forslag til din campingferie.

 • Italien: Italien er meget populær blandt danske campister, og det er med god grund. Ikke nok med, at selve køreturen til Italien er smuk, så er landet også noget helt særligt. Her er gode strande og smuk natur. Ved Gardasøen finder du mange campingpladser, som ligger tæt på små hyggelige landsbyer, men også byer som Milano, Verona og Venedig. Ved Gardasøen er der taget hensyn til både store og små, så alle kan få en helt fantastisk campingferie.
 • Frankrig: Frankrig er et godt land, når du søger en billig campingferie. Udvalget af campingpladser er stort i den nordlige del, såvel som den sydlige. Her kan du finde lokale vingårde tæt på nogle af campingpladserne, og ellers sælges den lokale vin ofte i supermarkeder omkring. Og fik vi nævnt, at Frankrig har det dejligste vejr om sommeren? Så husk endelig at pakke badebukserne eller bikinien!
 • Kroatien: I mange år har det været populært for danskerne at smutte til Kroatien på camping. Kroatien har en fantastisk kystlinje liggende ud til Adriaterhavet og et væld af campingpladser. Her er der mulighed familiecamping, nudist- og naturistcamping, samt campingpladser med dykkerklubber. Besøg blandt andet den kroatiske del, Istria, hvor du finder byer som både Rovinj, Porec og Pula.
 • Tyskland: Ønsker du ikke at skulle køre så langt for campingferien, så kan du eventuelt overveje en tur til Tyskland. Her er masser af fine campingpladser tæt på natur, men også seværdigheder. Du kan blandt andet søge en campingplads tæt på større byer som Kiel eller Hamborg. Du kan også logere dig tæt på den største forlystelsespark i Nordtyskland, Heide Park. Her er både sjov og forlystelser for alle aldre.
 • Sverige: Hvis du smutter en tur over Øresundsbroen, så er du straks ved vores svenske nabo. Sverige har masser af fin naturområde, hvor du kan tage på trekking eller gå på opdagelse i de små landsbyer. Vejret her kan være super om sommeren. Men klimaet i Sydsverige minder lidt om det danske, så der kan være svingende sommertemperaturer. Du kan også vælge at køre længere op i landet og komme ud i større naturreservater.
 • Norge: Tag campingvognen med på færgen, eller kør en tur over Sverige for at komme til Norge. Norge har det mest utrolige bjerglandskab samt overvældende natur. En anden gode ved Norge er, at du ikke behøver at overnatte på en campingplads. Her må man gerne overnatte ved siden af en å, inde i skov, ja stort set lige, hvor du vil. Dette kan være en helt fantastisk måde at komme på en oplevelsesferie, hvis du blandt andet har en autocamper. Du kan også finde campingpladser rundt omkring i landet.

Til toppen

Skal jeg have en campingvogn, for at holde ferie på en campingplads?

Ejer du ikke egen campingvogn, så fortvivl ikke. Du kan stadig komme afsted på campingferie.

 • Lej en campingvogn: Hvis du ikke ejer en campingvogn, så kan du nemt leje dig en. Her slipper du for selv at skulle ud og investere en masse penge samt at stå for vedligeholdelse. Der er mulighed for at leje en campingvogn rundt i hele landet. Ofte er leje af campingvogn en billig måde at komme på ferie for hele familien. Vær opmærksom på størrelsen af campingvognen, da nogle størrelser kræver trailerkørekort.
 • Lej en autocamper: Har du lyst, kan du også kigge på leje af en autocamper. Vær dog her opmærksom på autocamperens størrelse og vægt, da det eventuelt kan kræve, at du har stort kørekort. Autocamper er ofte nemmere at stille op end en campingvogn.
 • Hytte: De fleste campingpladser har også udlejning af små hytter. Her kan du leje dig ind i en af hytterne, og stadig nyde det hyggelige campingliv. Hytterne kan, som oftest, fås i forskellige størrelser, så du kan tage afsted med din partner eller hele familien. Du kan blandt andet leje en hytte i Jesperhus Blomsterpark i Jylland.
 • Bo i telt: Ejer du ikke en campingvogn, og vil du gerne super billigt afsted? At bo i telt kan både være hyggeligt, men også super billigt. Her kommer du på en primitiv ferie, hvor du kan lave måltider på en minigrill eller kokkerere i fælleskøkkenet på campingpladsen. Alle campingpladser har både toilet- og badefaciliteter, så dette ikke skal være en hindring. Når du bor i telt, får du helt sikkert følelsen af at være ude i det fri.

Til toppen

Hvordan kan jeg komme billigt afsted på campingferie?

 • Kør-selv: De fleste har egen campingvogn, og derfor giver det sig selv, at man kører. Du kan også vælge at booke en hytte og flyve turen til rejsedestinationen, hvilket kan gå hen og gøre turen dyrere end planlagt. Det kan derfor være en rigtig god idé at køre selv, og det er især, hvis hele familien skal med. Ikke nok med, at det bliver billigere i benzin og udgifter, så kan det også være godt at have bilen med sig. På den måde kan du nemlig selv køre lidt rundt i området, hvis der er nogle seværdigheder, du gerne vil se, der ligger længere væk fra campingpladsen.
 • Telttur: En af de helt billige ferieformer er at pakke teltet og tage afsted. Det er en lidt mere primitiv form for ferie, men når det er sommer og varmt, så er der ingen frygt for, at det bliver for koldt. De fleste campingpladser har også gode fælles faciliteter, så du ikke er afhængig af at skulle have en masse med. Det kan være TV-stue, køkken, grillsteder, med mere. Sæson: Hvis du gerne vil spare lidt penge, så book gerne din campingferie udenfor sæson. Her er det især skoleferierne, som kan være dyrere, så undgå blandt andet påsken og sommerferien. Ikke nok med, at det kan være billigere at tage på campingferie udenfor sæson, så undgår du også, at campingpladsen er overrendt af campister.

Til toppen