Vi elsker alle at tage på ferie, og vi vil gerne afsted så ofte som muligt. Desværre kan ferier være en dyr fornøjelse. Men heldigvis er der forskellige råd og tips til, hvordan de billige rejser findes. Tag på en billig rejse til Grækenland, Mallorca eller Frankrig, eller søg måske efter en all inclusive afbudsrejse - valget er dit! Hos Ekstra Bladet Rejser samlet disse tips og tricks til, hvordan du kommer på en billig ferie.

Hvilke slags rejser kan jeg spare penge på?

Når ferien nærmer sig, har du nok allerede en idé om, hvilken ferie du gerne vil på. Men hvis du gerne vil på en billig rejse, er der nogle forskellige ferietyper, du med fordel kan overveje.

 • All inclusive: Ganske vist virker en all inclusive rejse til at være dyr. Specielt når rejsen skal betales. Men i langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig at købe en all inclusive rejse. Først og fremmest kan du være heldig at finde en billig rejse med all inclusive, som kan bookes med rabat. En anden grund til, at all inclusive kan være billigere, er restauranterne. Uden all inclusive på ferien, betyder det en masse restaurantbesøg. Måske alle dagens måltider og aftenens drinks skal købes ude i byen, hvilket kan blive dyrt. Overvej hjemmefra om all inclusive vil passe til dig, eller om du hellere vil spise ude. Der er masser af all inclusive rejser på markedet blandt andet til Tyrkiet, Malta og Tenerife.
 • Charterrejse: I nogle tilfælde kan en charterrejse være billigere end, hvis du køber fly og hotel hver for sig. Rejseselskabet kan nemlig have forhandlet sig til en god pris på både fly og hotel. Nogle gange er flyet endda ejet af rejseselskabet, som også kan resultere i en billig charterrejse. Nøjagtig det samme kan ske med hotellerne. Vi danskere elsker ferier, ikke mindst billige sommerferier, og du kan både komme på en billig charterrejse fra Billund, Aalborg og København. Hold øje med om rejseselskaberne har tilbud, og vælg måske et hotel af lavere standard for at spare penge. Afstanden mellem lufthavnen og hotellet kan være afgørende i forhold til transport. Måske kan rejseselskabets transfer være billigst, eller måske skal du selv finde en bus eller et tog. Hvis du yderligere vil spare penge, kan du også fravælge flymaden.
 • Fly og hotel: Modsætningsvist kan det også være billigere at bestille fly og hotel hver for sig. Når et rejseselskab udbyder en charterrejse, er løn også medregnet i prisen. Og hvis der ikke er forhandlet gode priser, kan det være langt billigere at købe hver for sig. Barcelona er en super god destionation til at sammensætte din egen billige charterferie. Du kan ofte få billige flybilletter til Barcelona, og så kan du selv vælge, hvor overnatningen skal foregå.
 • Storbyferie: På storbyferier er der også penge at spare. Specielt hvis du vælger en destination i Europa, som er knap så besøgt. Eksempelvis er de østeuropæiske storbyer som Budapest, Prag og Riga ved at blive opdaget, hvorfor priserne ikke er så høje endnu. Desuden er den offentlige transport velfungerende i storbyer, hvorfor du slipper for taxa'er. Finder du det helt rigtige tilbud, kan du nemt komme på en billig storbyferie.

Til toppen

Hvordan finder jeg en billig rejse?

Vi vil alle gerne spare penge, også gerne på vores ferie. Men hvordan finder man de billige rejser og de gode rejsetilbud? Vi har samlet noget tips og tricks til dig her:

 • Højtidsrabatter: Hold godt øje med kalenderen, for til højtider kan priserne på rejser være i bund. Rejseselskaberne bruger ofte højtiderne som årsag til at lave gode tilbud. Valentinsdag, mors dag og jul er bare nogle få højtider, hvor du kan finde gode tilbud. Så udskyd fejringen af højtiderne, og tag på en billig rejse til Spanien, storbyferie til New York eller krydstogt i Caribien på et andet tidspunkt.
 • Sæsoner og helligdage: Hvis du gerne vil på en billig rejse, kan det være en fordel at rejse uden for højsæsonen. Højsæsonen omfatter oftest uge 28, 29, 30 og 31. Men højsæsonen kan også afhænge af destinationen. Hvis du rejser oversøisk, kan højsæsonen være styret af vejret. Eksempelvis starter højsæsonen i Thailand først i oktober, da der er regntid dernede under den europæiske sommer. Det samme med eksempelvis Cuba og Maldiverne. Du kan med fordel også undgå at rejse på helligdage, da priserne ofte også stiger her.
 • Destinationer: Hvis du gerne vil rejse billigt, kan du også vælge at rejse til knap så populære rejsemål. Er rejsemålet velbesøgt, kan priserne være presset op og omvendt. Desuden kan det være en god idé at undersøge, om der kan være billige rejser at finde fra Hamborg eller Malmø.
 • Afbudsrejser: Ved at finde en afbudsrejse, kan du ofte rejse billigere. Tjek kalenderen for mulige datoer, da en afbudsrejse kan kræve en vis fleksibilitet. Last minute rejser er ret så populære, da man kan rejse til meget billige penge. Ofte kan du finde billige afbudsrejser til Grækenland, Italien og Tyskland samt all inclusive afbudsrejser.
 • Være i god tid: For at finde den billigste rejse, kan du også sørge for at starte søgningen i god tid. I nogle tilfælde kan du også få early bird-rabat, ved at bestille rejsen i god tid.

Til toppen

Hvordan kan jeg spare penge på rejsen?

Hvis du ønsker at spare penge under selve rejsen, er der også flere muligheder for dette. Et overordnet tip er at være godt forberedt hjemmefra.

 • Mad og drikke: Undersøg hjemmefra, hvor du kan spise den billigste pasta eller få en billig, lokal øl. Prøv at frasortere de såkaldte turistfælder, som oftest ligger på de mest turistede gader. Ved at gå lidt længere væk fra folkemængderne, er der penge at spare på både mad og drikke. Du kan også overveje at lave maden selv, hvis din indkvartering tillader det.
 • Pakkeliste: Lav en liste over, hvad du skal huske at pakke. På den måde er der ikke uforudsete omkostninger til tandbørster, parfume eller solbriller. Og så kan du bruge pengene til noget sjovere, som shopping, drinks eller is.
 • Være i god tid: Når du skal prøve at finde hen til den næste attraktion, kan du komme til at bruge en masse dyr data. Download i stedet et offline kort over byen eller området, eller få fat i fysisk kort på destinationen.

Til toppen