Seneste deals

Kom på superbillig skiferie til Harzen i Tyskland fra KUN 849,-

fra Kr.849 per person
28 december 2018 - 11:38

Få all inclusive på TENERIFE: Tag på solferie i Costa Adeje

fra Kr.2764 per person
28 november 2018 - 21:14

Vi elsker alle at tage på ferie, og vi vil gerne afsted så ofte som muligt. Desværre kan ferier være en dyr fornøjelse. Men heldigvis er der forskellige råd og tips til, hvordan de billige rejser findes. Tag på en billig rejse til Grækenland, Mallorca eller Frankrig, eller søg måske efter en all inclusive afbudsrejse - valget er dit! Hos Ekstra Bladet Rejser samlet disse tips og tricks til, hvordan du kommer på en billig ferie.

Hvilke slags rejser kan jeg spare penge på?

Når ferien nærmer sig, har du nok allerede en idé om, hvilken ferie du gerne vil på. Men hvis du gerne vil på en billig rejse, er der nogle forskellige ferietyper, du med fordel kan overveje.

 • All inclusive: Ganske vist virker en all inclusive rejse til at være dyr. Specielt når rejsen skal betales. Men i langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig at købe en all inclusive rejse. Først og fremmest kan du være heldig at finde en billig rejse med all inclusive, som kan bookes med rabat. En anden grund til, at all inclusive kan være billigere, er restauranterne. Uden all inclusive på ferien, betyder det en masse restaurantbesøg. Måske alle dagens måltider og aftenens drinks skal købes ude i byen, hvilket kan blive dyrt. Overvej hjemmefra om all inclusive vil passe til dig, eller om du hellere vil spise ude. Der er masser af all inclusive rejser på markedet blandt andet til Tyrkiet, Malta og Tenerife.
 • Charterrejse: I nogle tilfælde kan en charterrejse være billigere end, hvis du køber fly og hotel hver for sig. Rejseselskabet kan nemlig have forhandlet sig til en god pris på både fly og hotel. Nogle gange er flyet endda ejet af rejseselskabet, som også kan resultere i en billig charterrejse. Nøjagtig det samme kan ske med hotellerne. Vi danskere elsker ferier, ikke mindst billige sommerferier, og du kan både komme på en billig charterrejse fra Billund, Aalborg og København. Hold øje med om rejseselskaberne har tilbud, og vælg måske et hotel af lavere standard for at spare penge. Afstanden mellem lufthavnen og hotellet kan være afgørende i forhold til transport. Måske kan rejseselskabets transfer være billigst, eller måske skal du selv finde en bus eller et tog. Hvis du yderligere vil spare penge, kan du også fravælge flymaden.
 • Fly og hotel: Modsætningsvist kan det også være billigere at bestille fly og hotel hver for sig. Når et rejseselskab udbyder en charterrejse, er løn også medregnet i prisen. Og hvis der ikke er forhandlet gode priser, kan det være langt billigere at købe hver for sig. Barcelona er en super god destionation til at sammensætte din egen billige charterferie. Du kan ofte få billige flybilletter til Barcelona, og så kan du selv vælge, hvor overnatningen skal foregå.
 • Storbyferie: På storbyferier er der også penge at spare. Specielt hvis du vælger en destination i Europa, som er knap så besøgt. Eksempelvis er de østeuropæiske storbyer som Budapest, Prag og Riga ved at blive opdaget, hvorfor priserne ikke er så høje endnu. Desuden er den offentlige transport velfungerende i storbyer, hvorfor du slipper for taxa'er. Finder du det helt rigtige tilbud, kan du nemt komme på en billig storbyferie.

Til toppen

Hvordan finder jeg en billig rejse?

Vi vil alle gerne spare penge, også gerne på vores ferie. Men hvordan finder man de billige rejser og de gode rejsetilbud? Vi har samlet noget tips og tricks til dig her:

 • Højtidsrabatter: Hold godt øje med kalenderen, for til højtider kan priserne på rejser være i bund. Rejseselskaberne bruger ofte højtiderne som årsag til at lave gode tilbud. Valentinsdag, mors dag og jul er bare nogle få højtider, hvor du kan finde gode tilbud. Så udskyd fejringen af højtiderne, og tag på en billig rejse til Spanien, storbyferie til New York eller krydstogt i Caribien på et andet tidspunkt.
 • Sæsoner og helligdage: Hvis du gerne vil på en billig rejse, kan det være en fordel at rejse uden for højsæsonen. Højsæsonen omfatter oftest uge 28, 29, 30 og 31. Men højsæsonen kan også afhænge af destinationen. Hvis du rejser oversøisk, kan højsæsonen være styret af vejret. Eksempelvis starter højsæsonen i Thailand først i oktober, da der er regntid dernede under den europæiske sommer. Det samme med eksempelvis Cuba og Maldiverne. Du kan med fordel også undgå at rejse på helligdage, da priserne ofte også stiger her.
 • Destinationer: Hvis du gerne vil rejse billigt, kan du også vælge at rejse til knap så populære rejsemål. Er rejsemålet velbesøgt, kan priserne være presset op og omvendt. Desuden kan det være en god idé at undersøge, om der kan være billige rejser at finde fra Hamborg eller Malmø.
 • Afbudsrejser: Ved at finde en afbudsrejse, kan du ofte rejse billigere. Tjek kalenderen for mulige datoer, da en afbudsrejse kan kræve en vis fleksibilitet. Last minute rejser er ret så populære, da man kan rejse til meget billige penge. Ofte kan du finde billige afbudsrejser til Grækenland, Italien og Tyskland samt all inclusive afbudsrejser.
 • Være i god tid: For at finde den billigste rejse, kan du også sørge for at starte søgningen i god tid. I nogle tilfælde kan du også få early bird-rabat, ved at bestille rejsen i god tid.

Til toppen

Hvordan kan jeg spare penge på rejsen?

Hvis du ønsker at spare penge under selve rejsen, er der også flere muligheder for dette. Et overordnet tip er at være godt forberedt hjemmefra.

 • Mad og drikke: Undersøg hjemmefra, hvor du kan spise den billigste pasta eller få en billig, lokal øl. Prøv at frasortere de såkaldte turistfælder, som oftest ligger på de mest turistede gader. Ved at gå lidt længere væk fra folkemængderne, er der penge at spare på både mad og drikke. Du kan også overveje at lave maden selv, hvis din indkvartering tillader det.
 • Pakkeliste: Lav en liste over, hvad du skal huske at pakke. På den måde er der ikke uforudsete omkostninger til tandbørster, parfume eller solbriller. Og så kan du bruge pengene til noget sjovere, som shopping, drinks eller is.
 • Være i god tid: Når du skal prøve at finde hen til den næste attraktion, kan du komme til at bruge en masse dyr data. Download i stedet et offline kort over byen eller området, eller få fat i fysisk kort på destinationen.

Til toppen

Lad verden være din helt egen legeplads…

Verden er fyldt med smukke naturlandskaber, historiske byer, utrolige kulturer og eksotiske strande. Der er oplevelser for enhver, og hvert land og kontinent har noget helt unik at byde på. Her kan du læse lidt om de forskellige kontinenter, og hvad du kan opleve, når du er ude at rejse.

 • Europa: Europa er nok et af de kontinenter, hvor du kan finde lidt af det hele, når det kommer til forskellige typer af ferier. Besøg flotte sneklædte landskaber i de nordlige dele af vore skandinaviske naboer, såsom Norge, eller tage en tur til Island. Men store dele af Europa får også snevejr om vinteren, hvilket sammen med de utrolige bjergkæder i Europa skaber gode muligheder for en skiferie. Her er Sverige, Østrig og Frankrig blandt nogle af de lande, der er fantastiske til skiferie. Men kontinentet byder på meget mere. Det er især populært at tage på kulturrejser i Europa, hvor de forskellige landes metropoler er velbesøgte. London, Rom og Amsterdam er blot nogle af danskernes favoritbyer, og udvalget af fly, bus og togrejser i Europa er også steget. Det gør det nemmere at vælge den transportform du ønsker, samt at rejse billigere. En sidste ting, der især er benævnelsesværdig, er charterrejser til Europas skønne kyster. Ofte går turen til det mere sydlige Europa, hvor Spanien, Italien og Grækenland er blandt storfavoritterne. Her er der hvert år rig mulighed for at rejse billigt afsted, hvad end du søger afbudsrejse, all inclusive eller en aktiv ferie.
 • Nord-Amerika: Nord-Amerika: Tag på slædetur på Grønlands indlandsis, se de rivende floder blandt nåletræerne i Canada, eller kør langs den berømte Route 66 i USA. Nordamerika byder på helt utrolige landedestinationer. Og så er dette kontinent fyldt med spændende oplevelser til den rejselystne. Nordamerika er en af de kontinenter, hvor du nemt kan få fingrene i en billig rejse, uanset om du er på udkig efter rundrejser, natur- og storbyferier. Snyd ikke dig selv for at se Manhatten i New York, at opleve berømthedernes verden ved Hollywood i Los Angeles eller at nyde de skønne palmestrande ved Florida.
 • Syd-Amerika: Sydamerika er en super destination for særlige oplevelser, som du sent vil glemme. Oplev Brasiliens utrolige regnskov, og besøg storbyen Rio de Janeiro. Tag med op i bjergene i Peru, og oplev inkarigets bedst bevarede arkitektskat, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Skulle du nu være på udkig efter en mere afslappende, billig rejse til Sydamerika, så er det bestemt værd at besøge de eksotiske øer i Caribien, der bare har kilometerlange strækninger af bountystrande og afslappende vibes.
 • Afrika: Afrika er blevet et mere eftertragtet rejsemål, og hvert år stiger interessen hos flere turister der søger eksotiske strande, spændende safari-oplevelser og imponerende byer. Afrika er et utroligt, fascinerende kontinent, hvor kæmpe naturreservater er en af de helt store attraktioner. Millionvis af safari-turister besøger de mange reservater, for at komme helt tæt på "The Big 5" og det ellers berigede dyreliv. Men Afrika er langt mere end det. Nyd de smukke palmestrande og strandbarer ved Zanzibar, Kap Verde og Mauritius, bestig det 5.895 meter høje Kilimanjaro. Gå på opdagelse i utrolige Cape Town. Uanset hvad du vil i Afrika, så er der masser af destinationer og billige rejser at finde.
 • Asien: Asien er en kulturoplevelse uden lige. Besøg munkene i Tibet. Få nogle fantastiske indtryk i Kina i den Forbudte By, og bliv betaget af Den Kinesiske Mur, der fortsætter i hvad føles som uendelighed. Få smagt på den smagfulde sushi i Japan, og oplev en by, der stråler af modernitet og fart over feltet. Tag på øhop i Indonesien, og se de majestætiske vulkaner der troner op i landskabet, eller rid på bølgerne ved Balis forrygende kyststrækninger. Der er så mange destinationer at vælge imellem i Asien, at én tur bare ikke er nok. Vi kan uden tvivl anbefale at besøge dette forrygende kontinent. Hvem ved, måske skal din næste billige rejse gå til en af danskernes ferie-favoritter, nemlig Thailand.
 • Oceanien: Oceanien har i mange år været en rejsefavorit for backpackere og rundrejser. Her er både Australien og New Zealand kendte destinationer for at leje en autocamper og bare at drøne ud i det blå.Oceanien byder på helt utrolige, uberørte naturlandskaber, et rigt dyreliv og smukke kyster. Men det er ikke alt… Oplev storbyen Sydney på din rejse, eller tag ud, og besøg nogle af de små eksotiske øer, bl.a. Fransk Polynesien. Det er ikke umuligt at finde en billige rejse til Oceanien, og planlægger du turen selv med fly og hotel, kan du ofte spare mange penge på rejsen.

Hvad tilbyder Ekstra Bladet Rejser på denne side?

Verden er et stort eventyr, der blot venter på at blive oplevet af rejselystne. Vi hjælper her på siden med at komme billigt afsted på drømmerejsen, ved at søge efter billige rejser og gode tilbud, som dagligt udbydes af flere rejseselskaber. Det er alt fra weekendophold og storbyferier til all inclusive charterrejser og rundrejser. Her på siden finder du alle de tilbud, som vi har fundet på billige rejser. Vores ønske er, at gøre det så nemt som muligt for dig, at komme afsted på drømmerejsen til en overkommelig pris. Du kan derfor altid tjekke siden ud her, hvis du er ved at planlægge næste års sommerferie, en dejlig vandretur i grupperet terræn eller en rigtig daseferie i eksotiske omgivelser. Du kan også bruge siden som inspiration til, hvor du skal hen eller læse mere omkring, hvordan du kommer billigt afsted.
Ønsker du at læse mere om vore destinationer? Du kan altid få mere information omkring de forskellige destinationer, og se hvilke tilbud, som vi netop har fundet til disse steder.