Krydstogter findes i mange forskellige varianter. Du kan komme på alt fra billige cruise fra København til et billigt flodkrydstogt på Donau og endda på et krydstogt i Caribien. Her på siden hjælper vi dig med at finde gode tilbud på krydstogter og billige overfarter. Måske er du snart på vej til et billigt krydstogt i Middelhavet eller et cruise langs den mellemamerikanske kyst! Kig længere nede på siden, og læs de gode råd til dit næste billige krydstogt.

Hvor kan jeg tage hen på krydstogt?

Der er utallige destinationer at rejse til med et billigt krydstogt. Ligegyldigt om du er mest til den nordeuropæiske charme eller varmere himmelstrøg, så er der et krydstogt til dig. Du kan blandt andet komme på billigt krydstogt fra København og Aalborg, men også fra udlandet. Her kan du læse om typiske rejsemål for krydstogter.

 • Norge: Hvis du søger efter et minicruise, vil Norge helt sikkert komme frem i søgeresultatet. Et billigt minicruise til Norge er perfekt, da der er kort afstand til landet over Skagerrak. Tag eksempelvis Oslobåden, som har masser af faciliteter ombord. Når du ankommer til Oslo, kan du gå på opdagelse i byens gader og butikker. Norge har også en fantastisk natur, specielt er kysten med de store klipper et smukt syn. Sejlturen langs den norske kyst kaldes endda for "verdens smukkeste sørejse". Desuden tager mange også på et billigt fjordcruise i de norske fjorde, som bestemt også er oplevelsen værd.
 • Den baltiske kyst: Langs den baltiske kyst er der masser at opleve. Med et krydstogt på Østersøen, kan du besøge de baltiske byer, Tallinn og Riga, og komme hele vejen op til Helsinki og Skt. Petersborg. Under rejsen vil du kunne opleve gamle bydele, smuk arkitektur og hyggelige caféer. Baltikum oser af historie, som du kan dykke helt ned i, når du lægger til havn i de forskellige byer. Og så vil du selvfølgelig kunne se den mageløse kystlinje fra krydstogtskibet.
 • Middelhavet: Tag på et billigt krydstogt i Middelhavet, som giver dig mulighed for at nyde solen på dækket med en drink i hånden. Hop ombord, og sejl rundt i det subtropiske klima, som bare giver dig lyst til at springe i det blå hav. Tag eksempelvis på krydstogt ud for Tyrkiets, Spaniens eller Italiens kyst. Eller hvad med et billigt cruise i det græske øhav. Der er mange muligheder for ferie i solen og for kulturel opdagelse i byerne, når skibet lægger til.
 • Caribien: Skal dit krydstogt være lidt mere eksotisk og eksklusivt? Så er et billigt krydstogt i Caribien et godt bud. Varme temperaturer, enestående natur og turkisblåt hav er, hvad du kan forvente her. Besøg blandt andet Den Dominikanske Republik, Barbados eller Jamaica. Paradisøerne giver dig de bedste omgivelser for nye oplevelser og ren afslapning. Hvis du gerne vil på billigt krydstogt i Caribien, skal du i de fleste tilfælde regne med, at rejselængden er 1-2 uger. Desuden skal du transporteres med fly tur-retur, som krydstogtarrangøren eller du står for.
 • USA: For mange er USA drømmenes land, og det er det bestemt også for et krydstogt. Både øst- og vestkysten er byder på spændende byer og attraktioner, så der er masser at opleve under et krydstogt. Du kan vælge et krydstogt, hvor du sejler ned langs Floridas kyst og videre til Bahamas. Eller måske kan du tage til vestkysten, hvor du kan se palmestrandene i Los Angeles, før du ender i paradiset Mexico. Der er mange muligheder for et krydstogt, præcis som du ønsker det.
 • Det Indiske Ocean: Hvis du er til bounty strande med kridhvide strande og azurblåt hav, så skal du på cruise hertil! Når skibet gør stop mellem ø'erne, kan du dykke blandt specielle fisk og koraller. I Det Indiske Ocean kan du blandt andet tage på krydstogt til Bali, Maldiverne og Seychellerne.

Til toppen

Hvordan finder jeg et billigt krydstogt?

Hvis du, som mange andre, gerne vil på et billigt krydstogt og finde gode tilbud, så er der flere ting, du kan være opmærksom på.

 • Afbudsrejser: Som på så mange andre ferier, findes der også krydstogter som afbudsrejse. Og hvis du gerne vil billigt på ferie, finder du ofte gode tilbud på afbudsrejser. Ved billige krydstogter som afbudsrejser skal du dog være opmærksom på, at de kan være svære at planlægge. Ofte skal du kunne rejse i last minute, men i nogle tilfælde kan der også være flere uger til afrejse.
 • Vær i god tid: Modsætningsvist kan du også spare penge ved at være tidligt ude. I nogle tilfælde kan du få gode rabatter på tidlig bestilling af krydstogtet. Hvis du starter feriesøgningen i god tid, har du også mulighed for at tjekke alle udbyderne af krydstogter. Derved har du størst chance for at få den bedste pris.
 • Udflugter: Mange krydstogtarrangører tilbyder udflugter, når skibet lægger til kaj. Dog er priserne på udflugterne oftest ikke inkluderet i prisen for krydstogtet. I mange tilfælde kan du spare penge på, at selv bestille udflugterne, når du kommer i land. På den måde sparer du gebyret, som krydstogtarrangøren tager for at arrangere udflugten. Og du kan måske også forhandle dig til en bedre pris.
 • Minicruise: Hvis du ikke lige har pengene til at tage en uges cruise i Middelhavet, kan du også vælge at blive i nærheden. Ved at hoppe ombord på et billigt minicruise kommer du stadig afsted, men til en billigere pris. Og bare fordi det er et minicruise, betyder det ikke, at rejsemålet er kedeligt. Du kan blandt andet komme på billigt minicruise til Norge, til Newcastle eller langs den baltiske kyst. I de fleste tilfælde står du også selv for transporten tur-retur på et minicruise, hvorfor du ofte bare kan tage bilen. Det kan gøre din rejse billigere, end hvis du skulle med fly frem og tilbage.
 • All inclusive: Du kan også vælge at købe et krydstogt eller minicruise med all inclusive. Det kan godt være en fordel, da alternativet er skibets restauranter. Og det kan være en dyr fornøjelse at spise og drikke på restaurant hver dag. På et krydstogt eller minicruise med all inclusive kan du spise og drikke, alt det du vil, og du behøver ikke tænke over udgifterne under selve ferien. Du har nemlig allerede betalt!

Til toppen

Hvad skal jeg tænke over, inden jeg bestiller et krydstogt?

Inden du bestiller din næste billige krydstogtferie, er der lige et par ting, du bør tænke over. Vi har lavet en liste med nogle af de vigtigste ting at overveje, inden købet af et cruise.

 • Mulighed for søsyge: Har du tendens til søsyge, når bølgerne er høje og skibet gynger? Hvis du ikke er klar over, om du er let til søsyge, bør du undesøge det på forhånd. Det ville være synd og skam, hvis du købte et uges krydstogt, og det eneste du ville se var din seng. Selvom du ved, at du ikke har tendens til søsyge, kan det være en god idé at tage søsygepillerne med alligevel. På de fleste krydstogtskibe har de gratis søsygepiller, men hvis du har brug for en nu og her, så er det bedst have dem selv. Hvis du gerne vil forebygge søsyge, kan du benytte dig af følgende råd: Sid stille, gerne i midten af båden. Spis ikke for tunge måltider. Tag en lur, og undgå at læse eller at se en film. Se på stillestående genstande. Få masser af frisk luft.
 • Faciliteter ombord: Hvad du kan foretage dig ombord, kan have stor betydning for din ferie. Alt efter hvilket krydstogtskib, som udbyder rejsen, kan faciliteterne være meget forskellige. På de store skibe er der oftest mange faciliteter ombord. Du kan blandt andet finde restauranter, kasinoer, biografer, swimmingpools og butikker. Mange af de store skibe har også gode sportsmuligheder, motionscentre og spaområde. Udbydes dit cruise af et mindre skib, kan du ikke forvente de samme faciliteter.
 • Transport tur-retur: Hvordan kommer du frem og tilbage til havnene? Er der fly inkluderet i rejsen, eller skal du selv sørge for transporten? Transporten kan være ret afgørende, når det kommer til krydstogter. Det er nemlig ikke sikkert, at skibet lægger til i den samme havn, som det forlod. Hvis du selv skal stå for transporten kan det både være billigere eller dyrere, alt efter hvor du skal til og fra. Det kan også betyde, at rejsen bliver lidt længere, hvis du skal skal komme frem og tilbage. Så tjek op på transportforholdene, så du ikke kommer til at bruge en ekstra feriedag.

Til toppen