Billige hoteller i Prag

Find gode priser på dit hotel i Prag

Skal du besøge den tjekkiske hovedstad? Så brug vores guide til at finde et billigt hotelværelse i Prag.


Sparetips Hoteltyper Transport
Den oldgamle by Prag er populær blandt turister fra hele verden. Det forstår man godt – for byen har den helt rigtige kombination af lillebycharme, storbystemning, historie, kultur og hygge.
Der er mange gode grunde til at udsøge sig det rigtige hotel i Prag, og uanset om dit budget rækker mest til vandrehjem, om du rejser alene eller med familie – eller om du vil nyde den største luksus, kan vi hjælpe dig hos Ekstra Bladet Rejser. Find gode tips og last minute-tilbud på hoteller i Prag hos os.
Til toppen

Hvordan finder jeg et billigt hotel i Prag?

Det er ærgerligt at betale for meget for et hotel – men heldigvis er der masser af smarte måder, du kan finde et billigt hotel i Prag.

 • Kig uden for centrum: Prag er mest kendt for sin bykerne, men der sker også en del i flere af yderkvartererne. Især kan vi anbefale at kigge i Zizkov-kvarteret, der er en charmerende blanding af nedslidte arbejdermiljøer og moderne, hippe caféer og butikker. Det levende kvarter ligger kort vej fra byens gamle centrum.
 • Rejs i ydersæsoner: Det er naturligvis dyrest at rejse i sommerferie og omkring påske og andre højtider. Derfor kan du planlægge din rejse, så den ligger uden for disse tider. Det giver dig større chance for et finde et billigt hotel i Prag - og både forår og efterår kan være udmærkede tidspunkter at besøge Prag på.
 • Book last minute: Hav is i maven og vent til sidste øjeblik med at booke dit hotel. Et last minute-hotelværelse i Prag kan betyde, at du sparer masser af penge i forhold til en booking i bedre tid.
 • Afklar dine behov: Har du virkelig brug for luksus, en ekstra sofa eller lænestole – eller er en seng og et bad nok? Hvis du afklarer dine behov og skærer ned på dine ønsker, kan du spare mange penge på dit hotel.

Til toppen

Hvilke hoteller og overnatningsmuligheder findes i Prag?

Prag har en mangfoldighed af hoteller – uanset om du rejser alene eller flere sammen.

 • Vandrerhjem og hostel: Den sikreste vej til et billigt hotel i Prag er at overnatte på vandrerhjem eller hostel. Overnatningsformen byder både på fællessale, mindre værelser og i nogle tilfælde også værelser til par eller enlige. Du skal dog som regel dele bad med andre og forvente lidt støj. Til gengæld er der også god mulighed for, at du vil kunne feste med andre glade turister.
 • Familieværelse: Rejser du med familien eller flere venner, kan du kigge efter hoteller, der tilbyder andet end enkelt- og dobbeltværelser. Det er billigere – og det kan også være hyggeligt, at I kan være sammen hele døgnet, når nu I er rejst på ferie sammen.
 • Luksushoteller: I den tjekkiske hovedstad er der selvfølgelig mulighed for at mænge sig i den mest fantastiske luksus. Det koster selvfølgelig mere – men Prag er generelt en billig by, så hvis du skal prøve at bo på et fem-stjernet hotel, er en ferie i den tjekkiske hovedstad et godt tidspunkt til at leve drømmen ud.
 • Budgethoteller: Hvis du først og fremmest skal bruge et sted at sove, er et budgethotel en mulighed. På den måde kan du bo centralt, uden at du behøver at lave overtræk. Fravælg eventuelt morgenmadsbuffetten og køb din morgenmad ude i byen. Det kan være hyggeligere – og kvaliteten hos byens bagere og cafeer er ofte højere, samtidig med at prisen er lavere end på hotellet.

Til toppen

Hvordan kommer du rundt i Prag?

Prags bykerne skal opleves til fods – men byen har også god, effektiv og billig offentlig transport, så du kan sagtens nå bykernen, hvis dit billige hotel i Prag ligger i et af yderkvartererne. Billetter kan købes hos buschauffører, på stationer, ved sporvognsstoppesteder, i nogle tobakshandlere og via app.

 • Sporvogn: Der er noget charmerende over sporvogne – og Prag har et tæt netværk af den praktiske rejseform.
 • Bus: De steder, der ikke dækkes af sporvogne, dækkes som regel af busruter.
 • Metro: Byens tre metrolinjer er rene, hurtige, effektive – og nydeligt designede. Det er den hurtigste måde at nå de store attraktioner.

Til toppen