Prag er en af Europas smukkeste hovedstæder. Den gamle bykerne byder på smalle gader og prægtige pladser, flodbredden byder på smukke udsigter og slottet er både en oplevelse i sig selv og et dejligt sted at nyde synet af den tjekkiske hovedstad lidt oppefra. Det er let at forelske sig i Prag – og heldigvis kan det også være ganske let at komme til byen, der ikke ligger langt fra Danmark. Tjekkiets hovedstad lokker dig til igen og igen, og derfor er det vigtigt at vide, hvordan du får billige flybilletter til Prag. Det vil vi gerne hjælpe dig med hos Ekstra Bladet Rejser. Derfor har vi samlet en række gode tips til din ferie i Prag – og ikke mindst til, hvordan du får billige flybilletter til Prag.

Hvordan finder jeg billige flybilletter til Prag?

Der er mange veje til billige flybilletter, når du vil opleve Prag.

Vær fleksibel med rejsetidspunktet: Prag er dejlig om sommeren, men turistmængderne er enorme – og sommeren er også det dyreste tidspunkt at købe flybilletter. Derfor kan det være en god idé at rejse uden for skolernes sommerferie – og hvis du har mulighed for det, kan du også lægge din afrejse og hjemrejse uden for weekenderne. En rejse fra for eksempel onsdag til tirsdag kan ofte være din vej til billige flybilletter til Prag.

Flyv med lavprisselskaber: Både full-service- og lavprisselskaber flyver til Prag fra Danmark. Flyveturen til den tjekkiske hovedstad er ret kort, og derfor kan det være en god idé at overveje at flyve med et af de billigere selskaber. På en kort rejse kan man sagtens leve med, at komforten ombord ikke er helt så høj som ved de dyrere selskaber.

Overvej dine behov: Har du behov for en indtjekket taske og selv at vælge sæde? Mange flyselskaber tager ekstra betaling for al bagage, der strækker sig ud over håndbagagen og for at du selv kan vælge sæde. Så hvis du pakker let og køber shampoo og den slags, når du kommer frem – og måske tager en sandwich med i stedet for at købe dyr og kedelig flymad – kan du spare mange penge. Tjek også, om du kan spare penge ved selv at tjekke ind og printe boarding cards.

Vær loyal: Mange flyselskaber tilbyder loyalitetsprogrammer. Hvis du flyver tit, kan du kigge på hvilke bonusprogrammer de enkelte flyselskaber tilbyder. Dine point kan bruges til både opgraderinger, hotelværelser og gratis flybilletter.

Vær i god tid: Det kan normalt svare sig at bestille sine flybilletter mindst et par måneder i forvejen. Jo tættere du kommer på din afrejsetid, desto højere bliver prisen ofte.

Kombiner selskaber: Det er fristende at vælge den lette løsning og flyve ud og hjem med samme selskab. Men nogle gange kan det betale sig at rejse ud med et selskab og hjem med et andet.

Hvor kan jeg flyve til i Prag?

Prag har en enkelt international lufthavn. Her er lidt information om lufthavnen og om, hvordan du kommer til og fra lufthavnen.

Vaclav Havel Lufthavn: Lufthavnen er opkaldt efter digteren og systemkritikeren Vaclav Havel, der var Tjekkiets første præsident. Lufthavnen ligger blot 10 kilometer fra centrum og har flere restauranter og butikker, hvor man kan fordrive ventetiden. Det er ret let at komme til og fra lufthavnen. Det tager cirka 25 minutter at komme med bus til banegården i Prag, hvor man kan komme med tog til hele landet. Hvis man blot skal til Prag er der mulighed for både at tage bus og taxa – der ikke er specielt dyr i Tjekkiet. Man kan også leje en bil i lufthavnen.

Hvilke selskaber flyver til Prag?

Man kan komme direkte til Prag fra København. Adskillige selskaber flyver til den tjekkiske hovedstad fra Danmark. Her er en oversigt.

Fra Københavns Lufthavn i Kastrup: Fra København kan man både flyve direkte til Prag med det nationale tjekkiske selskab Czech Airlines og med dets danske 'kollega' SAS. Også Norwegian og Smartwings har direkte flyvninger til Prag, så der er gode muligheder for at finde en billig flybillet til Prag.