Billige flybilletter til Amsterdam

Tag med flyet til Amsterdam for en slik

Har du også hørt, at Amsterdam skulle være utrolig smuk? Rygterne er sande! Her på siden ser du billige flybilletter til Amsterdam, så du kan opleve Hollands hovedstad til en god pris. Ekstra Bladet Rejser giver dig de bedste tips til ferien i Amsterdam.


Sparetips Flyselskaber Overnatning Sparetips

En times tid i flyet og så er du i Amsterdam! Fordi Amsterdam ikke er længere end et stenkast væk, er byen et meget populært rejsemål for weekendture. Men hvordan kommer du afsted til rimelige penge? Nedenfor kan du læse vores tips og tricks til at få en billig tur til Amsterdam.

Til toppen

Hvordan finder jeg billige flybilletter til Amsterdam?

Det kan være uoverskueligt at lede efter billige flybilletter til Amsterdam. Vi har nogle tips til dig, som måske gør din søgen efter billige flybilletter lidt nemmere.

 • Last minute: Flybilletter, som bliver udbudt i sidste øjeblik, er oftest billigere. Dette skyldes, at flyet ikke er blevet fyldt eller passagerer er faldet fra i sidste øjeblik. Hvis du leder efter last minute flybilletter til Amsterdam, skal du være fleksibel. Måske afgår flyet samme dag eller to dage efter. Et minus ved last minute flybilletter er, at det er svært at planlægge sit besøg. Du kan derfor holde øje med hotelværelser, som også bliver udbudt i last minute. Du har ikke samme mulighed for at vælge, men du kommer helt sikkert billigt til Amsterdam.
 • Vær i god tid: I modsætning til at booke last minute flybilletter, kan du også begynde søgningen i god tid. Ved at søge efter flybilletter til Amsterdam i god tid kan du spare en del. Priserne på flybilletterne stiger oftest jo nærmere man kommer på afrejsedagen, så det er en fordel at være i god tid.
 • Lavprisflyselskaber: Vil du finde billige fly til Amsterdam, kan du skære ned på servicen. Vælger du et lavprisflyselskab er flybilletterne billigere, fordi der er sparet på service. Servicen kan være gratis indchecket bagage eller mad under flyvningen. Dog rejser de fleste kun til Amsterdam i få dage, så måske er det ikke nødvendigt med ekstra bagage.
 • Rejs uden for sæson: De fleste af os ved, at rejser generelt bliver dyrere, når skolerne har fri. Prøv at komme afsted uden for skolernes ferie, da flybilletterne er betydeligt dyrere i de uger. Ved at rejse til Amsterdam uden for sæson, undgår du også alt for mange turister.

Til toppen

Hvem kan jeg flyve med til Amsterdam?

Du kan finde flyruter til Amsterdam fra enhver lufthavn i Danmark. Amsterdam Lufthavn er en af de lufthavne i Europa, som er knudepunkt for flytrafikken. Mange flyruter mellemlander nemlig i Amsterdam grundet lufthavnens beliggenhed og størrelse. Herunder kan du se nogle af de flyselskaber, som du kan flyve med fra Danmark til Amsterdam.

 • Air France: Flyselskabet er fransk af oprindelse og er i dag organisatorisk slået sammen med KLM. Når du rejser med Air France, får du flybilletter i den middel prisklasse ligesom med KLM. Air France har et pointsystem, hvor du kan samle "Miles", som hedder FlyingBlue. Når du har samlet nok point, kan du få rabat på din næste flyrejse eller købe produkter. Air France flyver fra København, Billund og Aalborg samt Hamborg.
 • KLM: Som nævnt ovenfor er Air France og KLM stort set samme virksomhed. Det kan bedst ses på flyselskabernes fælles standarder og politikker. KLM er hollandsk af oprindelse, hvorfor du ofte vil flyve med KLM, hvis du skal til Holland. Rejser du med KLM kan der også optjenes "Miles" gennem programmet Flying Blue, så du senere kan få en gulerod for at rejse med flyselskabet. KLM flyver fra København, Billund og Aalborg samt Hamborg.
 • SAS: Det skandinaviske flyselskab tilbyder også billige fly til Amsterdam. Hvis du leder efter billige flybilletter til Amsterdam med SAS, så kan du i langt de fleste tilfælde være heldig. SAS har også en ekstra gode for personer under 26 år. Du kan nemlig booke din flybillet gennem SAS youth go light og få billetterne til næsten halv pris. Du har ikke indchecket bagage med i denne flybillet, men det kan tilkøbes, hvis det er nødvendigt. Du kan komme med SAS til Amsterdam fra København, Billund og Aalborg samt Hamborg.
 • Ryanair og easyJet: De to britiske flyselskaber udbyder billige flybilletter til Amsterdam. De er begge kendt som lavprisflyselskaber, der billigt flyver passagererne frem og tilbage. Når du køber flybilletter gennem Ryanair og easyJet, skal du være opmærksom på, at der næsten aldrig er tjenester inkluderet. Det betyder, at du skal være opmærksom på eventuelle ekstra udgifter. Begge selskaber flyver fra København, Billund og Aalborg samt Hamborg.

Til toppen

Hvor skal jeg bo i Amsterdam?

Amsterdam har, som så mange andre storbyer, mange kvarterer, der hver især byder på noget forskelligt. Her kan du se, hvor du kan bo under en rejse til Amsterdam.

 • Centrum: Den mest centrale del af Amsterdam byder på hyggelige kanaler og de 9 gader samt masser af små hoteller. Hvis du booker et hotel i centrum, kan det meget vel være placeret i et af de charmerende kanalhuse. Bor du på hotel i centrum vil alt, hvad du behøver, være indenfor rækkevidde. Du vil være tæt på sporvognslinjer, butikker og seværdigheder. Dog vil du også opleve, at priserne er højere i centrum grundet den gode beliggenhed.
 • Noord: Hvis du tager et smut med færgen over vandet, der skiller centrum og nordsiden, kan du finde gode hoteller. Og endda til en billig pris. Noord er et betydeligt roligere område med grønne parker og færre turister. I bydelen kan du besøge det trendy område NDSM, som engang var et skibsværft. I dag er der restauranter, værksteder og markeder at finde her. Selvom du vil bo lidt længere væk fra byens centrum, er omgivelserne og færgeturen, som heldigvis er gratis, det hele værd.
 • Oud-West: Kvarteret er et af Amsterdams ældste, og her er der en masse at opleve. Bydelen ligger i den vestlige del af Amsterdam. Der er hyggelige caféer og restauranter, kulturhistoriske museer og den store Vondelpark. Vælger du et hotel i dette område, kan du få et hotelværelse i den middel prisklasse. Og du vil også få meget for pengene!
 • De Pijp: Dette kvarter er et af de mest hippe i Amsterdam. Her finder du gode restauranter og trendy barer på hvert gadehjørne. Kvarteret ligger i den sydlige del af Amsterdam, og her kan du opleve en hel del. Besøg Heineken Experience, slap af i Sarphatipark eller tag til koncert i RAI Amsterdam.Du finder også her et af Amsterdams største markeder, Albert Cuyp, som har åbent alle dage på nær om søndagen. I De Pijp kan du sagtens finde hoteller i den lave eller middel prisklasse, da kvarteret ligger et stykke fra centrum.

Til toppen

Top 10 gratis oplevelser i Amsterdam

Amsterdam er en by, hvor du aldrig vil kede dig. Men hvis storbyferien skal bruges på kanalrundfarter og besøg til museer, som Anne Franks Hus eller Rijksmuseum, kan det blive dyrt. Læs denne top 10-liste, og undgå at sprænge feriebudgettet!

1. Udendørs markeder:
Ligegyldigt hvilken dag på ugen det er, så kan du finde et marked i Amsterdam, som er fyldt med varer og besøgende. I det trendy kvarter Jordaan finder du markedet, Noordermarkt. Markedet er et af Amsterdams mest besøgte, og her kan du købe nettet fuld af økologiske grønsager, hollandsk Gouda-ost, smukke blomster og friskbagt brød. Der er også boder med håndlavet keramik og små hollandske nips. Et andet marked, som du bare må besøge, er Albert Cuyp-markedet. Markedet er Amsterdams og Europas største udendørs marked og ligger i det sydlige kvarter, De Pijp. Her kan du stort set købe alt mellem himmel og jord, og markedet har åbent hver dag bortset fra søndag. Besøg også det flydende blomstermarked på kanalgaden, Singel, eller søndagsmarkedet i Westergasfabriek. Og det bedste ved disse markeder er, at du kun skal have penge op af lommen, hvis du vil købe noget med hjem.

2. Gratis rundvisning i byen:
Udforsk Amsterdam, og lær om byens historie (næsten) helt gratis! Du kan tage på en guidet rundtur i byen, som er arrangeret af Sandeman’s New Europe. Guiderne viser dig rundt gratis, men det er dog kutyme at give guiderne en slat drikkepenge efter rundturen. Guiden tager dig med til byens seværdigheder og fortæller imens om Amsterdams forunderlige historie. Mødestedet er nedenfor monumentet på Dam Square, og starter kl. 11.15 og 13.15 dagligt. Rundvisningen foregår på gåben, så husk at tage de gode sko på.

3. Parker:
En af Amsterdams beboeres yndlingsbeskæftigelser er besøg i byens parker. Nogle af de største og mest besøgte parker er Vondelpark i vest, Westerpark i nord og Sarphatipark i syd. Også Oosterpark i øst er kommet på listen over grønne oaser i Amsterdam. Hver park har sin helt egen charme, og så snart solen er fremme, nyder venner, par og famillier gerne dagens solstråler her. Nyd en kop kaffe på en bænk, eller slentr langs parkernes hyggelige stier, mens du nyder naturen midt i storbyen, Amsterdam.

4. Red Light District:
Gå en tur i Amsterdams (måske) mest kendte område. Red Light District er berygtet og berømt for det frie syn på prostitution og lystlige fornøjelser. Går du ned ad gaderne efter mørket er faldet på, ser du Red Light District i fuld udfoldelse. Her kan du også nyde en kold øl på en af barerne eller kigge forbi museet for prostitution. Men bare en gåtur ned ad gaden er i sandhed oplevelsen værd.

5. Chinatown:
Én gade fra Red Light District finder du Chinatown. Her finder du asiatiske supermarkeder på hvert gadehjørne, hvor du kan købe alverdens specialiteter fra Asien. Ligegyldigt om du kender til det asiatiske madunivers eller ej, så vil et besøg i et af supermarkederne stimulere dine sanser. Du finder også masser af restauranter, som serverer velsmagende retter fra de forskellige asiatiske køkkener. Spis den vietnamesiske ret Pho hos Little Saigon, eller bestil en traditionel thailandsk Pad Thai hos OCHA. Du kan også besøge det buddistiske tempel, som ligger i området, hvor du kan komme gratis ind.

6. Gratis frokost-koncert:
Hver onsdag, fra september til juni, kan du komme til koncert i Concertgebouw. Koncertsalen ligger overfor Museumplein, hvor museerne Rijksmuseum og Van Gogh-museet ligger. Koncerten starter kl. 12.30 og varer en halv time. Programmet for koncerterne er ikke altid det samme, men det offentliggøres på Concertgebouws hjemmeside ugen før. Du kan blandt andet høre Royal Concertgebouw Orchestra øve de klassiske toner til aftenens koncert eller måske unge, nye kunstnere. Du kan få en gratis billet fra kl. 11.30, men sørg for at komme i god tid, da frokostkoncerterne er meget populære

7. Tag på stranden:
Ja, det er rigtig nok. Selvom Amsterdam ikke er en kystby, så finder du flere kunstige strande i og omkring Amsterdam. Og når vejret er godt, er det her beboerne i Amsterdam valfarter til. En af dem er stranden Blijburg, som ligger et stykke øst for centrum. Her kan du begrave de nøgne fødder i det varme sand, og soppe rundt i vandkanten. Blijburg har også hyggelige caféer og barer, hvor der i løbet af sommeren også afholdes masser af arrangementer. Du finder også stranden Zwemstrand Sloterplas i vest og StrandZuid i syd, som er fantastiske at besøge på en varm sommerdag.

8. Skibsværftet NDSM:
Det gamle skibsværft ligger i den nordlige del af Amsterdam og har de sidste år udviklet sig til at blive en stor attraktion. De gamle bygninger, fra da værftet var fungerende, står stadig, men huser i dag noget helt andet. I de store, tomme bygninger er der containere fyldt med forskellige værksteder, hvor du, som besøgende, kan se med i dagens arbejde. Ved NDSM finder du også flere hyggelige caféer som Noorderlicht og Pllek. Her kan du få en bid mad og en drink, og der bliver ofte også spillet live-musik. Desuden afholdes Europas største kræmmermarked, IJ-hallen, her. Med mere end 750 stande kan du nemt få hele dagen til at gå her. Markedet bliver afholdt hver tredje weekend, og det koster et lille gebyr at komme ind.

9. Fredags rulleskøjteløb:
Har du kørekort til rulleskøjter, så arrangeres der rulleskøjteløb gennem byen hver fredag aften, hvis det ikke har regnet i løbet af dagen. Ruten er ca. 20 km lang, og alle, der gerne vil deltage, mødes omkring den runde bænk ved Vondel CS i Vondelpark. Det er gratis at deltage, og det eneste krav til dig er, at du er erfaren på rulleskøjter og kan bremse. Det kan være en helt anden oplevelse at udforske byen fra rulleskøjterne, så bare rul afsted!

10. Gratis museumsbesøg:
Er du interesseret i kunstmalerier? Så kan du besøge museet Schuttersgalerij Amsterdam, hvor det er gratis at komme ind. Museet ligger gemt blandt travle butikker og livlige turister ved shoppinggaden Kalverstraat. Malerierne afspejler byens frivillige byvagter fra det 17. århundrede, som kan minde en kunstkender om Rembrandts billede "Nattevagten". Og nu hvor du allerede befinder dig i gaden, kan du slentre forbi alle butikkerne eller shoppe i stormagasinet, Begijnhof.