Billige rejser til feriecentre

Her finder du gode tips til en billilg familieferie

Leder du efter en billig ferie i Danmark for hele familien? Hvad så med at besøge et af de mange feriecentre i Danmark eller et lige syd for grænsen? Ligegyldigt hvad du og familien leder efter, findes det hos et feriecenter!


Overnatning Destinationer Aktiviteter Sparetips

Skal du på familieferie i Danmark? Og kan du ikke sige nej til et godt tilbud? Et ophold på et feriecenter betyder afslapning og kvalitetstid for familien. Her på siden har vi samlet lidt nyttig viden om feriecentre i Danmark til dig.

Til toppen

Hvordan kan jeg bo på et feriecenter?

 • Hytte: En af de mest typiske måder at bo på et feriecenter er i hytter. På de fleste feriecentre tilbydes der hytter, som passer til enhver families behov. Her er der oftest mulighed for at lave alle måltider i hyttens køkken. Du kan også være heldig at have fået en hytte med terrasse og en lille have, som kan nydes, når solen er fremme.
 • Ferielejlighed: På nogle feriecentre kan du også blive indlogeret i en lejlighed. I nogle tilfælde er ferielejlighederne tættere på selve feriecenteret. Måske der også er en tilhørende altan med en god udsigt.
 • Sommerhus: En anden mulighed for indkvartering er i et sommerhus. Ved at finde et sommerhus i nærheden af feriecenteret får du lidt mere plads, fred og ro. Der vil højst sandsynligt være længere til selve feriecenteret, men det kan også give mere frihed.

Til toppen

Hvor finder jeg et feriecenter?

Du kan finde feriecentre overalt i Danmark. Bestem dig for, hvor du gerne vil tage familien med hen og overvej, hvilken type ferie du søger. Måske leder du efter et feriecenter i Jylland med badeland, eller en ferie til et feriecenter i last minute.

 • Jylland: I Jylland ligger mange af feriecentrene tæt på kysten. Ved Vesterhavet finder du blandt andet Vigsø Feriecenter og Feriecenter Søndervig. På Jyllands østkyst ligger blandt andet Feriecenter Sæby Søbad og Feriecenter Bønnerup Strand. Du kan desuden også finde et feriecentre i Jylland med badeland.
 • Sjælland og øerne: Sjælland og øerne byder også på en masse feriecentre tæt på natur, badestrande og andre seværdigheder. På Sjælland kan I blandt andet besøge Gilleleje Feriecenter og Helsingør Ferieby, som begge kan kombineres med en tur til København. På øerne ligger blandt andet Marielyst feriecenter og Feriecenter Klintholm Marinapark.
 • Nordtyskland: Går du med tankerne om at tage et smut udenfor Danmark? I Nordtyskland finder du også feriecentre med badelande, aktiviteter og strand. Besøg blandt andet Ostsee Resort-Damp eller Weissenhäuser Strand.

Til toppen

Hvad kan jeg lave på et feriecenter?

 • Sport: På de fleste feriecentre i Danmark er der frirum til sport. Både indendørs og udendørs. Spil boldspil i hallerne, tag en ridetur på hesteryg, kør afsted på cyklen, eller sejl afsted på det åbne hav.
 • For børn: Næsten alle feriecentre har mange faciliteter for børn. Tag den mindste del af familien med på legepladsen, eller spis en is under en gåtur i naturen. Undersøg også hvad området omkring feriecenteret tilbyder, da der kan være flere aktiviteter for børn.
 • Badeland: I kan vælge at tage til et feriecenter i Danmark med badeland. Badelandene er et godt alternativ til vandhundene, når vejret eller sæsonen ikke er til strandbesøg. Mange af feriecentrene i Danmark ligger tæt på stranden, så en tur i bølgen blå kan nok ikke helt undgås.
 • Byer: Når det er tid til nogle nye oplevelser, kan I besøge områdets små og store byer. Måske I får tid til en shoppetur, en kop kaffe eller en smule sightseeing.
 • Natur: Den danske natur og kyst er betagende, men til tider også barske, skønheder. Her er det oplagt af udforske den danske natur. Gå en tur langs klitterne, eller nyd en smuk solopgang.

Til toppen

Hvordan finder jeg en billig ferie til et feriecenter?

Generelt er en ferie på et dansk feriecenter billigere, end hvis du rejser til varmere himmelstrøg. Men der er også måder, hvorpå du kan spare en ekstra skilling.

 • Vær i god tid: Start søgningen på familieferien tidligt. Ved at være i god tid, kan du nemlig være heldig at få early bird-rabatter. Så tag familien på råd allerede i dag, og bestemt jer for, om årets familieferie skal gå til et feriecenter.
 • Udenfor sæson: Når du skal på ferie til et feriecenter, er det i mange tilfælde billigere at rejse uden for højsæsonen. Højsæsonen inkluderer oftest juni, juli og august, hvor der er mange, der holder ferie.
 • Midtugeophold: Hvis du vælger et midtugeophold, får du oftest den billigste pris. Da de fleste vælger weekendophold, belønner feriecentrene dem, som udfylder de tomme pladser i løbet af ugen.

Til toppen