Find en billig kør-selv ferie

Pak taskerne, find det gode humør frem, og tag på billiig kør-selv ferie!

Er der noget bedre end den frihed, som du kan få på en kør-selv ferie? Sæt bare familien eller vennerne på bagsædet, for vi hos Ekstra Bladet Rejser har fundet gode tilbud på billige kør-selv ferier til dig!


Seneste deals

Overnatning Destinationer Praktisk information

Billige kør-selv ferier er et hit hos os danskere, da der er masser af frihed bag rattet, og alle muligheder står åbne. Og så er der næsten ingen grænser for, hvor du kan tage hen på en kør-selv ferie! Her kan du få lidt inspiration til, hvor din næste billige kør-selv ferie kan gå hen.

Til toppen

Hvordan kan jeg overnatte på en kør-selv ferie?

Du er kørt ud i det blå, men hvor skal du tilbringe natten? Skal det være i nærheden af byerne København, Odense, Århus eller Aalborg? Eller måske midt i naturen? Her er nogle idéer til din overnatning på en billig kør-selv ferie.

 • Sommerhus: Danmark bugner af skønne sommerhusområder, og på en kør-selv ferie er et sommerhus oplagt. Når du overnatter i sommerhus i Danmark, er det oftest nødvendigt, at du medbringer ting til overnatningen. Det kan være ting som håndklæder, sengelinned, hynder eller andet. Desuden skal du selv stå for forplejningen, så maden skal du også have med hjemmefra. Derfor er det dejligt at have bilen med, så der er plads til det hele. Det er ikke kun i Danmark, at du kan benytte dig af sommerhusudlejning. Over hele Europa finder du samme koncept, men husene er i nogle tilfælde større, og hvis du søger efter dem på nettet, kan de omtales ferieboliger i stedet.
 • Hotel: Overnatter du på hotel, behøver du som regel ikke at have andet oppakning med end det mest nødvendige. Her bliver der nemlig redt seng for dig, gjort rent, og nogle gange stiller de også maden frem til dig. Du kan overnatte på alle slags hoteller, og det eneste du bør undersøge, før du vælger hotellet er, om der er parkering ved hotellet, samt hvor meget det koster.
 • Ferielejlighed: Du kan finde ferielejligheder i hele Europa. Når du begynder søgningen efter en ferielejlighed, bør du først overveje et par ting. Er der parkering ved ferielejligheden? Hvilke omgivelser ligger den i? Hvilke faciliter indeholder ferielejligheden? Du kan finde ferielejligheder i alle typer, størrelser og prisklasser. Hvis du finder en ferielejlighed i et meget populært område, kan det være langt billigere at leje den uden for højsæsonen.
 • Camping: Måske har du et telt og soveposer, der ligger på loftet. Eller måske en campingvogn i haven, som bare venter på at blive luftet. Så er det oplagt for dig at overnatte på en campingplads under din kør-selv ferie. Camping er en forholdsvis billig måde at overnatte på, specielt hvis du tager afsted uden for helligdagsferierne og sommerferien. Hvis du er knap så primitiv anlagt, så kan det være, at du skal finde en campingplads, som tilbyder leje af hytter.
 • Vandrehjem: På et vandrehjem, som også er kaldt hostels, kan du som oftest finde meget billige overnatninger. Her tilbydes der både senge på sovesale med fællestoiletter og private dobbeltværelser med eget badeværelse. Hvordan du gerne vil overnatte på et vandrehjem er næsten helt og holdent op til dig.

Til toppen

Hvor kan jeg tage hen på en billig kør-selv ferie?

Når du tager på kør-selv ferie, er det næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvor du kan tage hen. I hvert fald indenfor Europa. Her er nogle tips til, hvor du kan tage hen på din billige kør-selv ferie:

 • Norge: Vores naboland mod nord er en dejlig destination for billige kør-selv ferier. Fra Danmark, specielt fra Nordjylland, er der mange muligheder for at tage færgen til Norge. Efter nogle timer på færgen ankommer du til Norges sydlige kyst, hvorfra du kan køre lige derhen, hvor du vil. Oplev de majestætiske norske fjelde, bad i en af de idylliske søer, se det rige dyreliv, eller udforsk hovedstaden, Oslo. Hvad enten du tager på kør-selv ferie til Norge om sommeren eller vinteren, har landet noget at byde på. Mange familier ynder at tage på billig kør-selv skiferie i Norge, da de norske fjeldes pister er børnevenlige og lange, og terrænet er helt perfekt til langrend. Og en fordel ved at komme til landet i bil er, at du selv kan medbringe vådt og tørt, da priserne i Norge kan føles skyhøje for os danskere.
 • Sverige: Krydser du Øresundsbroen, er du på besøg hos vores nabo Sverige. Ligesom Norge byder en kør-sekv ferie til Sverige på smukke naturoplevelser, og mange af dem finder du i Sydsverige. Hengiv dig selv til naturen på de åbne vidder, under kronerne i de mange nåle- og løvskove, eller udforsk kysten med de storslåede klipper. Besøg blandt andet klipperne på Kullen og skærgårdskysten, som også er populære områder blandt lystfiskere. Hovedstaden, Stockholm, er bestemt også et besøg værd på din kør-selv ferie til Sverige. Her kan du shoppe i de mange internationale butikker, få serveret fika på café eller nyde en sen drink på en af de mange natklubber.
 • Tyskland: En billig kør-selv ferie til Tyskland er et oplagt valg. Vores nabo mod syd er et stort land med mulighed for mange forskellige oplevelser. Hamborg og Berlin er nogle af Europas mest hippe storbyer, og begge kan du udforske i Tyskland. Tager du på en billig kør-selv ferie til Tyskland, vil du med sikkerhed blive forblændet af naturen. I Harzen finder du det mest utrolige bjerglandskab, hvor mange danskere vælger at tage til om sommeren. Her spejles den blå himmel i de rolige søer blandt bjergene, som byder på masser af gode vandre- og cykelruter samt fantastiske udsigter. Tyskland har også en del kystlinje, både mod øst og vest, hvor du kan slå lejr og besøge de hvide sandstrande.
 • Frankrig: Bienvenue en France! En billig kør-selv ferie til Frankrig kan gå i mange retninger. Når du kører fra Danmark til Frankrig, ankommer du højst sandsynligt til den nordlige del af landet. Derfor er det oplagt at starte med en storbyferie til Paris. Hovedstaden er kendt for at være romantikkens hjemsted, og samtidig byder byen på masser af seværdigheder for enhver. Kører du længere mod vest, kommer du til Normandiet. Det historiske område blev sat på verdenskortet efter Anden Verdenskrig, hvor der forekig dramatiske slag. Ligger badetøjet, de oppustelige badedyr og solhatten i bagagerummet? Så tag på kør-selv ferie til Sydfrankrig. Her er der lækre strande og kystbyer, hvor feriestemningen er helt i top. Besøg Den Franske Riviera, som blandt andet gemmer på byerne Nice, Cannes og Saint-Tropez. Som du kan høre, er der masser at give sig til under en billig kør-selv ferie til Frankrig. Landet er bestemt også en fantastisk destination for bilige kør-selv skiferier.
 • Italien: Mmm… italiensk gelato, pasta carbonara og toscansk rødvin. Det er bare nogle af de lækkerier, som en billig kør-selv ferie til Italien kan byde på. Hvert år kører mange af os danskere hele vejen til dette skønne land, og det er med fuld forståelse. I Norditalien finder du familieparadiset Gardasøen, som bestemt er et hit. Her kan den billige kør-selv ferie til Italien ende på en campingplads med mobilehomes, på et hotelværelse ved søens bred eller i en ferielejlighed med plads til alle. En billig kør-selv ferie til Italien byder også på en masse fantastiske storbyer som Venedig, Milano, Torino og Pisa. Derudover er Italien spækket med vindistrikter, som kan gøre enhver salig ved smagen af de lækre dråber.
 • Kroatien: Har du mod på en køretur gennem Europa? Så kan du også tage på en billig kør-selv ferie til Kroatien. Landet er de seneste år blevet et hit for solhungrende turister, og både landets kyst og indland er utrolig smukt. Desuden har landet også hovedstaden, Zagreb, og andre større byer, som vil være et sikkert hit for oplevelser. Distancen for en billig kør-selv ferie til Kroatien kan for de fleste være lang, men oplevelserne, som du vil have med hjem i bagagen, er den lange køretur værd.
 • Bliv hjemme: Hvorfor ikke bare tage på billig kør-selv ferie i Danmark? Du vil med sikkerhed altid kunne finde en del af landet, som du endnu ikke har besøgt, og oplevelserne kan være meget alsidige, selvom landet er lille. Vi har smuk natur, fantastiske kyster, hyggelige byer og ikke mindst masser af aktiviteter for hele familien. Forlystelsesparker og feriecentre er et hit til den billig kør-selv ferie i Danmark, og her der er garateret hygge og sjov!

Til toppen

Hvad skal jeg tænke over, inden jeg tager på kør-selv ferie?

En kør-selv ferie kan være en af de billigere ferieformer. Men der kan også opstå situationer, hvor kør-selv ferien ikke bliver lige så billig som forventet. Her nævner vi 3 forholdsregler, som du bør tage dig, når du skal på kør-selv ferie:

 1. Køretøjet: Når du skal på kør-selv ferie, er det vigtigt at være sikker på, at bilen er tip top. Har den fået et eftersyn for nyligt? Fungerer klimaanlægget, eller kommer der en underlig lyd, når du bremser? Du kan komme til at køre langt på din kør-selv ferie, så vær sikker på, at køretøjet får dig sikkert til destinationen. Og selvfølgelig også hjem igen.
 2. Regler: Tager du på kør-selv ferie i et andet land, kan færdselsreglerne være en smule anderledes. Fartgrænserne kan være over eller under de danske, og skiltningen kan også være en smule anderledes. Det er godt at sætte sig ind i det pågældende lands færdelsregler, så du ikke får en ubehagelig overraskelse i form af en bøde, efter du er kommet hjem. Desuden kan der forekomme forskellige vej- og broafgifter, som du bør medregne i feriebudgettet.
 3. Ruten: Det kan være en stor fordel at planlægge ruten hjemmefra, men du bør også tage forbehold for ændringer og alternative ruter. Planlægger du kør-selv feriens rute hjemmefra, ved du mere om, hvor lang tid køreturen tager, og hvor mange pauser, der bør tages undervejs. Dog kan du aldrig være stensikker på, at ruten vil tage præcis den tid, som du havde regnet med. Der kan forekomme vejarbejde, uheld på vejen, fejl på GPS'en og lign. Så sørg for at have tilregnet lidt ekstra tid på køreplanen og måske alternative ruter.