Listen over top 10 rejsemål i Afrika

Tilføj disse spændende afrikanske destinationer til din rejseliste!

Under en rejse til Afrika vil du få uforglemmelige oplevelser. Hvad end dit eventyrlystne hjerte begærer, kan du opleve det i kontinentet Afrika. Her på siden kan du få inspiration til din billige rejse til Afrika.


Seychellerne Gambia Kenya Tanzania Botswana Marokko Senegal Mozambique Namibia Sydafrika
Bølgende savanner med eksotiske dyr, bountystrande med palmer og livlige storbyer. Afrika er et utroligt kontinent med mange fortryllende lande, og derfor kan det være svært at vælge, hvor du skal tage hen på en rejse til Afrika. Skal du på en rejse til Marokko eller på safari-rejse? Skal rejsen til Afrika være safari og badeferie? Eller vil du til Sydafrika med en dansk rejseleder? Afrika er super alsidig og fyldt med muligheder, så her får du lidt hjælp til at vælge din destination.

1. Seychellerne - et usammenligneligt strandparadis

Når du rejser til Seychellerne, vil det føles som om, at tiden står stille. Her er der kridhvide bountystrande omkranses af fossil-lignende granitklipper og svajende palmer. Fabelagtige dykkerområder i det turkisblå ocean med farverige koraller. Junglebeklædte granitøer med frodig natur. Seyschellerne består af 115 små øer i Det Indiske Ocean. 42 af dem er granitøer, hvor du blandt andet finder vildtvoksende regnskov, kokos- og bananpalmer samt mangotræer. De resterende 73 øer er koraløer, som mest af alt minder om øen, hvorpå Robinson Crusoe levede. På hovedøen, Mahé, finder du hovedstaden, Victoria. Her kan du virkelig føle landets tidligere kolonitid, som især ses på arkitekturen og krydderiplantagerne. Tager du med til Seychellerne, vil du få en afslapningsferie, som aldrig før, og naturskønne oplevelser, som er postkort værdige.
Til toppen

2. Gambia - dyreliv og jungle

Trods landets størrelse er der masser at opleve under en rejse til Gambia. Landet er en tidligere britisk koloni, hvilket stadig er bemærkelsesværdigt i hovedstaden Banjul. Dog blandes den gamle kolonistil med traditionelle markeder, gambisk kultur og livligt natteliv. Mange tror, at rejser til Gambia kun er strandliv og paraplydrinks, og at der ikke er meget andet at opleve. Strandene er helt fantastiske, og mange betegner dem som nogle af verdens bedste. Men bevæger du dig udenfor storbyen Banjul og lidt væk fra strandene, vil du opleve det uberørte og autentiske Gambia. Her er det støvede landeveje, små landsbyer, lokale markeder og en nysgerrig samt gæstfri befolkning, der fylder landskabet. I Gambia er det også muligt at tage på safari, hvor du blandt andet kan se det truede næsehorn, vortesvin, antiloper og giraffer.
Til toppen

3. Kenya - kontrasternes land

Søger du unikke oplevelser, som du vil kunne huske hele livet? Så bør du rejse til Kenya! Landet har en masse at byde på, uanset om du er til luksushoteller med kridhvide strande, som baghave, eller bare gerne vil langt væk fra civilisationen. Som mange danskere ved, gemmer Kenya på en kaffefarm i udkanten af hovedstaden, Nairobi. Her boede den berømte forfatter Karen Blixen, da hun ankom til landet i 1914. Kaffefarmen er i dag et museum, og ikke langt derfra ligger Nairobi Nationalpark. Parken rummer alle savannens dyr, så det kan være en idé at besøge Nairobi Nationalpark, hvis du har begrænset tid til en safari. Hvis du savner muligheden for total afslapning, skal du blot rejse ud til kysten. Her er der mange-stjernede resorter helt ned til bountystrandene og det blå hav. Specielt er Diani Beach et helt fantastisk sted for afslapningsferier. En billig rejse til Kenya vil bestemt imponere dig!
Til toppen

4. Tanzania - safari, strandliv og bjergbestigning

De mest fantastiske oplevelser kan fås mange steder, og Tanzania er ingen undtagelse. Billige rejser til Tanzania byder både på hæsblæsende safari, smukke nationalparker og Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Tag eksempelvis på safari i nationalparken Serengti. Her kan du opleve dyrearter som løver, gnuer, elefanter, leoparder, næsehorn og afrikanske bøfler. Står du på savannen, nær grænsen til Kenya, vil du i horisonten se bjerget, Kilimanjaro, tårne op med en uovertruffen skønhed. Mange tager til Tanzania for at bestige bjerget, der betragtes som værende en af de største naturoplevelser i verden. Udover usammenlignelige naturoplevelser byder en rejse til Tanzania også på en billedskøn kystlinje og nogle fantastiske bounty-øer, såsom det velbesøgte Zanzibar. Under en rejse til Zanzibar vil du se perlehvide sandstrande med høje palmer samt mærke den tilbagelænet feriestemning. En rejse til Zanzibar er perfekt til snorkling og dykning samt sejlads rundt om øen. Ved disse aktiviteter kan du opleve små ubeboede øer, atoller og laguner omkranset af koralrev. Desuden findes der mange billige rejser til Tanzania og Zanzibar.
Til toppen

5. Botswana - safari med guldkant

I det sydlige Afrika ligger landet Botswana, og hvilket land Botswana er! Alle de oplevelser som hele det afrikanske kontinent byder på, finder du under en rejse til Botswana. Og dette er trods landets lille størrelse. Først og fremmest er 17% af landet dækket af Kalahari-ørken, hvor det mest eventyrlige landskab af store sandbanker, akacietræer og åbne græssletter findes. Desuden har Botswana et stort delta-område i det nordvestlige hjørne af landet. Okavango-deltaet er en af Botwanas vigtigste livskilder, da deltaet spreder vandveje ned mod syd. Deltaet er et unikt økosystem, hvorfor det også er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Nationalparkerne Khama Rhino Sanctuary og Chobe Nationalpark er bestemt også et besøg værd, hvis du gerne vil opleve natur og dyr tæt på.
Til toppen

6. Marokko - hemmelighedernes land

Det alsidige land Marokko er fyldt med kontraster og indflydelse fra forskellige kulturer. Landet gemmer på østlig mystik, spændende kulturer, travle markeder med højtråbende sælgere og et velsmagende kulinarisk univers. Under en billig rejse til Marokko kan du opleve den særlige stemning ved højtider eller festivaler, der afholdes i løbet af året, er en oplevelse i sig selv. Benævnelsesværdige er festivalerne Almond Blossom Festival i Tafraoute og Festival of Roses i El Kelaa Des M’Gouna. Mange tager også på billige rejser til Marokko for at tage på kamelvandring gennem Sahara-ørknen. Eller for at udforske hovedstaden, Marrakech, der mest af alt minder om et eventyr fra Tusind og én Nat.
Til toppen

7. Senegal - fra storbyer til alsidige naturoplevelser

Tag med til det uopdagede Afrika under en billig rejse til Senegal. Det er oplagt at starte rejsen i Senegals hovedstad, Dakar. Dakar er en unik by, der er fuld af gadehandel, musik, travle gader og en spændende befolkning. Der er blandt andet også film- og musikfestivaler samt gode natklubber og spillesteder. Byen Saint-Louis er bestemt også et besøg værd. Byen ligger ca. 320 km nord for Dakar og emmer ikke kun af musik og historie men også kreolsk charme og kolonitidsarkitektur. Her kan du se bygninger fra kolonitiden, opleve gamle hestevogne og lytte til toner fra jazz-musik. Også en billig rejse til Senegal vil byde dig på enestående naturoplevelser. I nationalparken Parc National des Oiseaux kan du ved en sejltur på floden opleve et eksotisk fugleliv. Vådområdet er vigtigt for Senegal, og et besøg hertil er et simpelt must, under din rejse i landet.
Til toppen

8. Mozambique - magiske kystlinjer og svajende palmer

Hovedattraktionen i fantastiske Mozambique må siges at være den 2000 km kyststrækning, som kunne være et postkort værdigt. En billig rejse til Mozambique vil byde dig på betagende sandstrande, muligheder for sejlads og nogle af verdens bedste dykkersteder. Ved Tofo Bay er der for alvor dømt afslapning i eksotiske omgivelser på strande, der betragtes som værende nogle af verdens bedste. Tager du på havsafari ved Tofo Bay, kan du være heldig at se intet mindre end hvalhajen, som er verdens største fisk. En billig rejse til Mozambique er perfekt for dig, som gerne vil undgå turister og bare dovne på de uspolerede strande.
Til toppen

9. Namibia - ørkenlandskaber, kløfter og vildtoplevelser

I det sydvestlige hjørne af Afrika ligger Namibia, som på mange måder er helt fantastisk. Landet har intet mindre end to ørkener; Den Namibiske Ørken og Kalahari-ørknen. Kør igennem de kæmpe sanddynger i firehjulstrækkere, og bliv imponeret over de kolossale kløfter. Landet gemmer også på verdens andenstørste kløft, Fish River Canyon, som kun er overgået af Grand Canyon. Når du besøger Namibia, bør du også tage ud på savannen og se alle de vilde dyr. I Etosha National Park kan du se løver, elefanter, næsehorn, flodheste, vildsvin, gazeller og mange flere dyr. Også den subtropiske Waterberg Plateau Park er et godt sted at spotte eksotiske dyr. Se blandt andet det hvide næsehorn, giraffer, den afrikanske bøffel og leoparder. Namibia gemmer også store naturrigdomme som sølv, guld, kobber og diamanter.
Til toppen

10. Sydafrika - mulighedernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydafrika er mulighedernes land. Under en rejse til Sydafrika kan du opleve storbyer i skala med dem, som vi kender fra mere civiliserede kontinenter. Fantastiske naturoplevelser og mere end 2500 km kystlinje. Bølgende savanner og enorme nationalparker med et vildt og eksotisk dyreliv. Du kan sagtens finde rejsebureauer, som tilbyder safari i Sydafrika på tilbud. Utrolige muligheder for vandsport og oplevelser med livet under vand. Langs landets kyst mod vest og Atlanterhavet er der gode muligheder for at bade og surfe. Flere strande er sikret med hajnet, så sikkerheden er i top. Skulle du have lyst til at stifte bekendskab med hajerne, kan du ved Mossel Bay dykke ned i hajsikre bure. Besøg også storbyen Cape Town, som byder på et farverigt kulturliv og spændende attraktioner. Desuden er Sydafrika også et stort vinland med diverse frugtplantager, stolte vinmarker og utallige vingårde. Begynd søgningen i dag, og find billige fly til Sydafrika, rundrejser til Sydafrika eller rejser til Sydafrika med dansk rejseleder.
Til toppen