Top 8 bedste OL værtsbyer

Besøg nogle af verdens største sportsbyer

Sportsbegivenheden OL har fundet sted i mange år, og hver afholdelse er en ære for værtsbyer i lande som Italien, Spanien, USA og Grækenland. Herunder kan du se billige rejser til byer som engang var eller vil blive en af de stolte OL værtsbyer.


Seneste deals

KOM BILLIGT AFSTED TIL LONDON: Flyv fra Billund fra KUN 154,-

fra Kr.154 per person
22 november 2018 - 16:31

Tokyo Rio de Janeiro London Athen Barcelona Los Angeles Rom Berlin

Vores yndlings OL værtsbyer verden over

Mange fantastiske byer har haft glæde af at afholde sommer OL i gennem tiden. OL er en sportsbegivenhed, som virkelig formår at samle folk fra verden over, og værtsbyerne fik under afholdelsen en masse besøgende. Her er en liste med 8 af vores yndlings OL værtsbyer:

Til toppen

Tokyo, Japan - sommer OL 2020:

Næste gang sommer OL afholdes, bliver det i den japanske hovedstad, Tokyo. Sommer OL i 2020 er lige om hjørnet, og forberedelserne er allerede begyndt. Og du har lige tid nok til at bestille flybilletterne til denne fantastiske storby. Tokyo er en magisk metropol, som er top-tunet og moderne men på samme tid fyldt med traditionel japansk kultur. Begiv dig rundt i byen med verdens mest sofistikerede togsystem, eller kryds et af verdens største vejkryds. Byen vil imponere dig med dens skyskraber-landskab, classy skybars, "Manga"-kultur og kæmpe butikker. Og hvis det ikke er nok, så har Tokyo et af de bedste køkkener i verden. Prøv det asiatiske fusionskøkken, eller spis traditionel sushi på en af de mange restauranter. Hvis du ikke har overvejet at tage til sommer OL 2020 i Tokyo endnu, bør du helt sikkert begynde nu.

Kunne du godt tænke dig at få mere inspiration til storbyferier? Se vores tilbud til skønne storbyer her!

Til toppen

Rio de Janeiro, Brasilien - sommer OL 2016:

Så du med, da sommer OL 2016 løb over skærmen? Så kan du sikkert huske, at det blev afholdt i sambaens livlige hjemby, Rio de Janeiro. Den brasilianske hovedstad er en enestående by, hvor huse og gader står side om side fra kystbredden til op ad bjergskråningerne. Rio de Janeiro er et festfyrværkeri, og du får den brasilianske kultur helt ind under huden på meget kort tid. Lad dig inspirere af den ubekymrede stemning og euforien over livets små glæder, mens du omringes af sprudlende liv i gaden. Rio de Janeiro forstår at fejre og feste, som hele byen gjorde, da sommer OL 2016 blev afholdt her. Og festlighederne er også en klasse for sig selv, når det årlige karneval afholdes i byen. Begivenheden er verdensberømt, og gaderne bliver fyldt med samba og bossa nova-musik i flere uger. Rio de Janeiro er også en by af kontraster og modsætninger. En stor del af befolkningen bor i det, man forbinder med fattige kvarterer, men bevæger man sig ned mod Ipanema ses det helt modsatte. Skal de brasilianske solstråler nydes, bør du besøge strandene Copacabana og Botafogo.

Hvad med at rejse til lande, hvor hver dag er en fest? Få mere inspiration her!

Til toppen

London, England - sommer OL 2012:

OL i 2012 blev afholdt i den engelske hovedstad, London, og mange OL-fans besøgte byen i den forbindelse. Men man behøver ikke være sportinteresseret for at besøge London. Storbyen er en af de mest besøgte i Europa, da man virkelig kan få sig en uforglemmelig oplevelse. Ligegyldigt hvor du befinder dig i London, er du tæt på mange interessante og ikoniske seværdigheder som eksempelvis Big Ben og London Eye. Tag på sightseeing i en rød dobbeltdækkerbus, shop løs på Oxford Street, eller slentr ned ad de hyggelige gader i kvarteret Notting Hill. Men byen er også meget mere end attraktioner og monumenter. Smag på den engelske snack fish and chips på en af de traditionelle pubs, eller søg ud til de ydre kvarterer, hvor du kan se det mere lokale London-liv.

Har du endnu ikke fået besøgt London? Vi har fundet gode tilbud på hoteller og flybilletter til London!

Til toppen

Athen, Grækenland - sommer OL 2004:

Mange blev både overraskede og entusiastiske, da det blev offentliggjort, at Athen skulle huse sommer OL i 2004. Man byggede en hel OL-by, der desværre ikke er blevet benyttet til mange sportsbegivenheder sidenhen. Men Athen var absolut en OL-værtsby af kaliber og er stadig en skøn by at besøge den dag i dag. Den græske hovedstad oser af den spændende og gammel historie, som bestemt kan ses på byens monumenter. Se templet Parthenon på Akropoliset midt i byen, læg vejen forbi Dionysos-teateret, eller besøg samlingsstedet Agora. Og listen af historiske attraktioner slutter ikke her! Athen gemmer også på en madkultur, som de færreste kan stå for. Det græske køkken er fantastisk, og der findes utrolig mange græske retter, som du bare skal smage. Fra det saltede køkken bør du prøve Tsatziki, Moussaka, Dolmades, Souvlaki, og til sidst kan du bestille Baklava til den søde tand.

Vil du også prøve kræfter med den græske kultur? Se mere her, og find din billige rejse til Grækenland!

Til toppen

Barcelona, Spanien - sommer OL 1992:

Sommer OL 1992 i Barcelona blev et skelsættende år i OL-historien. Tyskland gik for første gang samlet under det fælles flag siden murens fald, og Sydafrika måtte igen deltage efter afskaffelsen af Apartheid. Desuden bragte titlen som OL-værtsland, en masse turister til Barcelona. Den spanske storby byder på fantastisk kultur, shopping, et køkken i verdensklasse og meget mere. Selvom at du tager på storbyferie til Barcelona, kan det sagtens blive til en badeferie. Kvarteret Barceloneta er kendt for den prisvindende sandstrand, hvor man rigtig kan slappe af. Byen er desuden spækket med attraktioner som La Sagrada Familia, Park Güell og Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Vil du også på kombineret strand- og storbyferie? Se vores tilbud på hoteller og flybilletter til skønne Barcelona her.

Til toppen

Los Angeles, USA - sommer OL 1984:

Da sommer OL i 1984 skulle afholdes blev det i den amerikanske by, Los Angeles, og det er på tale, at byen igen skal være OL-værtsby i 2028. Så hvis du gerne vil deltage i sportsbegivenheden OL, og samtidig gerne vil på både sol- og storbyferie, bør du helt sikkert overveje at vente til 2028. Los Angeles er en fantastisk storby, som både kan tilbyde strandstemning og livlige gader. Hvis ferien til Los Angeles skal bruges på stranden, kan du besøge de berømte strande Santa Monica State Beach og Venice Beach. Men strandene er ikke bare gyldent sand, behagelige liggestole og blå bølger. Her er der strandpromenader med sjove aktiviteter som rulleskøjteløb, karuseller, rutsjebaner og meget mere. Tager du ind til byens centrum, finder du dyre shoppinggader, spændende kunstmuseer og andre seværdigheder. Los Angeles er en ikonisk storby, som udstråler elegance, luksus og frihed.

Er du allerede begyndt at lede efter din næste rejse til Los Angeles? Klik her, og se vores gode tilbud på hoteller i Los Angeles.

Til toppen

Rom, Italien - sommer OL 1960:

Da OL for første gang kunne løbe over skærmen, var det til sommer OL i 1960 og med Rom som OL-værtsby. Men fjernsynssignalet er ikke den eneste grund til, at OL i 1960 var en kæmpe begivenhed. For første gang modtog atleterne en velsignelse af Paven, og det danske "Sølvhold" tabte fodboldfinalen mod Jugoslavien. Den historiske hovedstad er en af de ældste byer i verden, og grundet dens næsten 3000 år gamle historie er Rom kaldt "den evige stad". Du kan bruge flere timer på bare at slentre rundt i de charmerende gader og intime pladser. Nogle af verdens mest kendte attraktioner findes i Rom, såsom Michelangelos Sixtinske Kapel og Colosseum. Byen er desuden spækket med restauranter og caféer, som serverer lækre italienske retter, der får mundvandet til at løbe. Ligegyldigt om du skal på romantisk weekend, singletur, venindetur eller familieferie, så er Rom det rigtige valg.

Skal din ferie også være fyldt med italiensk charme? Se alle vores tilbud på billige rejser til Italien her!

Til toppen

Berlin, Tyskland - sommer OL 1936:

Nogle år før anden verdenskrig brød ud, afholdte Tyskland OL i 1936. Værtsbyen var hovedstaden, Berlin, hvor hele begivenheden blev iscenesat som et kæmpe event, der skulle samle folk. Byen har siden 1936 været gennem mange historiske episoder, som alle har sat sit spor på byen, som den er i dag. Rundt omkring i gaderne kan du stadig se resterne fra Berlinmuren, der adskilte det østlige og vestlige Tyskland. Sammen med Checkpoint Charlie, som var en af de 9 grænseovergange, er resterne fra muren nogle af de mest besøgte seværdigheder i Berlin. Men byen har også en masse andet at byde på. Se Brandenburger Tor, TV-tårnet på Alexanderplatz og mindesmærket for jøder under anden verdenskrig. Har du den store tegnebog med, bør du tage en tur ned af Kurfürstendamm, som er hovedstrøget, hvad der angår shopping. Berlin bugner også af hyggelige restauranter og hippe barer, hvor lækker mad og drinks kan fås i stribevis.

Er du til historie og masser af storbyferie? Så er det Berlin, du skal besøge! Se vores tilbud på billige hoteller og flybilletter til Berlin her.

Til toppen